Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΟΙΚΙΠΑ: "Το Κοτύχι χάνεται και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας … χτενίζεται"!!!

ΟΙΚΙΠΑ: "Το Κοτύχι χάνεται  και η Π...

Η Οικολογική Κίνηση χαρακτηρίζει απαράδεκτη την καθυστέρηση υπογραφής της προγραμματικής σύμβασης με το φορέα διαχείρισης

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΙΚΙΠΑ «Εδώ και δύο χρόνια οι ψαράδες του Κοτυχίου εκπέμπουν SOS για τη Λ/Θ, η οποία κυριολεκτικά αφανίζεται λόγω διάβρωσης της λουρονησίδας που τη διαχωρίζει απ’ τη θάλασσα και κανείς δεν συγκινείται.  Η ΟΙΚΙΠΑ έχει επανειλημμένα αναφερθεί με ανακοινώσεις της στο παραπάνω θέμα χωρίς καμιά ανταπόκριση.

Από τις 12 Ιανουαρίου ο Φορέας Διαχείρισης της περιοχής  έχει υποβάλει στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Χαράλαμπου Καφύρα σχέδιο προγραμματικής σύμβασης για να εκπονηθεί η απαιτούμενη μελέτη  (ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΟΙΚΟΤΟΠΟΥ 2120: ΚΙΝΟΥΜΕΝΕΣ ΘΙΝΕΣ ΤΗΣ ΑΚΤΟΓΡΑΜΜΗΣ ΜΕ AMMOPHILA ARENARIA «ΛΕΥΚΕΣ ΘΙΝΕΣ» ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ Λ/Θ ΚΟΤΥΧΙ) και το θέμα έχει κολλήσει άγνωστο για ποιο λόγο.

Ο πρώην Αντινομάρχης Ηλείας και νυν περιφερειακός σύμβουλος κ.  Μπαλκάμος έχει διαβεβαιώσει επανειλημμένα το διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης (του οποίου είναι μέλος-εκπρόσωπος της Ηλείας) ότι θα επιληφθεί του θέματος. Ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχουμε κανένα αποτέλεσμα και το θέμα της διάβρωσης της λουρονησίδας επείγει.

Αν δεν γίνει άμεσα η μελέτη και δεν προχωρήσει το έργο αποκατάστασης της λουρονησίδας δεν θα υπάρχει λιμνοθάλασσα σε λίγο αλλά θαλάσσιος κόλπος. Να θυμίσουμε ότι το Κοτύχι συγκαταλέγεται στους 11 προστατευόμενους υγροτόπους από τη διεθνή σύμβαση RAMSAR και φυσικά αποτελεί βασικό τμήμα του Εθνικού Πάρκου υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς.

Η Περιφέρεια ας αναλάβει επί τέλους τις ευθύνες της»!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις