Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πρόταση της Δήμητρας-Γεωργακοπούλου Μπάστα για την ενίσχυση των απολυμένων της “Coca Cola-3E” στην Πάτρα

Πρόταση της Δήμητρας-Γεωργακοπούλου Μπάσ...

"Άμεση υλοποίηση προγράμματος στήριξης των ανέργων της εταιρείας “Coca Cola-3E”

Πρόταση έκανε η Γ. Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου & Δυτικής Μακεδονίας για την ενίσχυση των ομαδικά απολυμένων εργαζομένων της εταιρείας “Coca Cola-3E” στην Πάτρα. Η πρότασή της έχει ως εξής: "Η απόφαση της εταιρείας “Coca Cola-3E” να κλείσει τηγραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο της Πάτρας, προσθέτει ακόμη ένα γκρίζο κομμάτι στο παζλ της ύφεσης και της αποβιομηχανοποίησης, που δυστυχώς, εν μέσω κρίσηςταλανίζει την περιοχή μας.

Η καθαρά λογιστικού τύπου απόφαση του πολυεθνικού κολοσσού, δημιουργεί ένα νέο κύμα απολύσεων σε εργαζόμενους συμπολίτες μας και είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει αλυσιδωτέςαρνητικές επιπτώσεις, στο σύνολο τηςήδη σκληρά δοκιμαζόμενης τοπικής αγοράς και οικονομίας.

Παρατηρώντας την εταιρεία να αδιαφορεί προκλητικά στη διατήρηση των βιώσιμων θέσεων εργασίας και ταυτόχρονατους εργαζόμενους να βυθίζονται στην ανεργία και τηναπόγνωση, εκτιμώ ότι δεν αρκεί να εκφράζουμε παθητικά τη συμπαράστασή μας στο δίκαιο αγώνα τους.

Μαζί με τη συνέχιση των κοινών προσπαθειών για ανάκληση της άδικης απόφασης της εταιρείας και τη διασφάλιση των εργαζομένων θα πρέπει έγκαιρα να καταθέσουμε προτάσειςκαι ναυλοποιήσουμε συγκεκριμένες δράσεις υποστήριξης καιπροώθησης αποτελεσματικών μέτρων ενίσχυσης των ομαδικά απολυμένων εργαζομένων.

Στο πλαίσιο αυτό και προκειμένου να μην πάει ούτε μια μέραχαμένη για τους εργαζόμενους, προτείνω την άμεση υλοποίηση προγράμματος στήριξης των ανέργων της εταιρείας “Coca Cola-3E”, μέσα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση, διαμέσου της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δράσεις για την επανεκπαίδευση των απολυμένων, την ενεργό αναζήτηση εργασίας, την αυτοαπασχόληση και την ίδρυση ατομικής επιχείρησηςκαιεφαρμόστηκε στην περίπτωση των 642 ανέργων της εταιρείας “Αldi Supermarkets” στη χώρα μας, τους οποίους ηΕπιτροπή Προϋπολογισμών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,στήριξετον περασμένο Νοέμβριο, με το ποσό των 2,9 εκατ. ευρώ.

Απέναντι στους εργαζόμενους, των οποίων η προσφορά είναιουσιαστική στην αναπτυξιακή πορεία του τόπου μας, καθώς και στον αγώνα που δίνουμε για έξοδο από την οικονομική κρίση, η απορρόφηση και αξιοποίηση κοινοτικών πόρων για τη δημιουργία θέσεων εργασίας αλλά και ενός ευνοϊκού επιχειρηματικού περιβάλλοντος, είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε στην κατεύθυνση της άμβλυνσης των αρνητικών συνεπειών, που βιώνει σήμερα από τον εφιάλτη των απολύσεων, η κοινωνικά ευπαθής ομάδα των συμπολιτών μας."

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις