Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Εποικοδομητική σύσκεψη του ΣΕΒΙΠΑ με τον Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας

Εποικοδομητική σύσκεψη του ΣΕΒΙΠΑ με τον...

Αναζητήθηκαν τρόποι βελτίωσης του προγράμματος καθαριότητας στη ΒΙΠΕ

Εποικοδομητική ήταν η συνάντηση αντιπροσωπείας του Δ.Σ. του ΣΕΒΙΠΑ, με τον Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας κ. Ανδρέα Παναγιωτόπουλο και τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Βασίλη Καούρη, την Τετάρτη 22/2/2012, για να αναζητηθούν τρόποι βελτίωσης του προγράμματος καθαριότητας και αποκομιδής των απορριμμάτων στην ΒΙ.ΠΕ. Πατρών. Η συνάντηση που έγινε μετά από αίτημα του Συνδέσμου, διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και τα θέματα που τέθηκαν από το Δ.Σ. του ΣΕΒΙΠΑ βρήκαν την κατανόηση και την ανταπόκριση της Δημοτικής Αρχής.

Συγκεκριμένα, ζητήθηκε η αύξηση του αριθμού των κάδων συλλογής απορριμμάτων στους κοινόχρηστους χώρους της ΒΙ.ΠΕ. Πατρών, αίτημα το οποίο η Δημοτική Αρχή δεσμεύθηκε ότι θα ικανοποιήσει στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του Δήμου.

Επίσης, υπήρξε η θετική ανταπόκριση του Δημάρχου κ. Ανδρέα Παναγιωτόπουλου στην πρόταση του ΣΕΒΙΠΑ η αποκομιδή των απορριμμάτων να γίνεται δύο φορές την εβδομάδα. Επειδή όμως η κατάσταση είναι πολύ επιβαρυμένη, ο κ. Δήμαρχος  κατέθεσε σαν πρόταση την διοργάνωση εκστρατείας συλλογής των απορριμμάτων από τους κοινόχρηστους χώρους και τους δρόμους της ΒΙ.ΠΕ. Πατρών με την συνεργασία του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, του ΣΕΒΙΠΑ, της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, των εγκατεστημένων επιχειρήσεων και συλλόγων της περιοχής, σε ημερομηνία που θα καθοριστεί το προσεχές διάστημα και θα ανακοινωθεί.

Το Δ.Σ. του ΣΕΒΙΠΑ αντιμετωπίζει πολύ θετικά αυτή την πρόταση και δεσμεύεται να την προωθήσει άμεσα προς όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές, με την βεβαιότητα ότι θα υπάρξει ανταπόκριση.

Στη σύσκεψη, εκτός από το θέμα της καθαριότητας της ΒΙ.ΠΕ. Πατρών, συζητήθηκε και το πρόβλημα της έλλειψης ιατρείου του ΙΚΑ, το οποίο είναι απαραίτητο τόσο για τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις, όσο και για τους επισκέπτες της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Ανδρέας Παναγιωτόπουλος αφού ζήτησε και πήρε όλη την σχετική αλληλογραφία του ΣΕΒΙΠΑ με τις αρμόδιες υπηρεσίες, επικοινώνησε με τον Υπουργό Εργασίας κ. Γιώργο Κουτρουμάνη, ο οποίος υποσχέθηκε να προωθήσει το θέμα, εάν εξασφαλιστεί κατάλληλος χώρος στέγασης του ιατρείου εντός της ΒΙ.ΠΕ. Πατρών.

Τέλος, ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, δεσμεύθηκε να αποστείλει επιστολή προς τις αρμόδιες αρχές, για την βελτίωση της ασφάλειας του δρόμου σύνδεσης της ΒΙΠΕ Πατρών με την Ε.Ο. Πατρών – Πύργου, ειδικά στο σημείο όπου πριν από λίγες ημέρες σημειώθηκε ένα ακόμα τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό ενός ατόμου, λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις