Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

"Απαράδεκτο να θεωρούν πετυχημένο μέτρο την αύξηση των τελών κυκλοφορίας"

"Απαράδεκτο να θεωρούν πετυχημένο μ...

Δηλώνει ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Μιχάλης Μπεκίρης

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Μιχάλη Μπεκίρης αναφέρει τα εξής: "Ως θετικό μέτρο  επιμένει να υποστηρίζει ότι είναι η αύξηση των τελών κυκλοφορίας στα αυτοκίνητα, η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών.

Ενθουσιασμένος, θριαμβολογώντας  και αισθανόμενος δικαιωμένος, απάντησε στον  Βουλευτή Αχαΐας και πρώην Υφυπουργό Μιχάλη Μπεκίρη ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Παντελής Οικονόμου.

Συγκεκριμένα ο κ. Οικονόμου απάντησε στον Αχαιό πολιτικό ότι αυξήθηκαν τα έσοδα από την αύξηση των τελών κυκλοφορίας, παρά την αυξανόμενη παράδοση των πινακίδων και την εκούσια ακινησία των οχημάτων από τους ιδιοκτήτες λόγω αδυναμίας να πληρώσουν τα τέλη.

Δυστυχώς, αποδεικνύεται για ακόμα μία φορά ότι φιλοσοφία των πρώην σοσιαλιστών υπουργών του ΠΑΣΟΚ για την ευημερία της χώρας, είναι μόνο νούμερα και αριθμοί και δεν ενδιαφέρονται  καθόλου για τον πολίτη.

Το πλήρες κείμενο της απάντησης έχει ως εξής:

«Με τις διατάξεις του άρθρου 35 του ν. 3986/2011 (ΦΕΚ 152 Α") ορίστηκαν τα τέλη κυκλοφορίας του έτους 2012 και επομένων ετών. Στα τέλη αυτά, σε σχέση με το έτος 2011, έγινε μια μεσοσταθμική αύξηση 10% στα τέλη κυκλοφορίας όλων των αυτοκινήτων εκτός από τα Ι.Χ. και Δ.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα μετά την 1-11-2010 (τα τέλη αυτά υπολογίζονται με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα) και των οποίων τα τέλη αυξήθηκαν κατά μέσο όρο 12% προκειμένου να ομαλοποιηθούν οι άνισες διαφορές που προκύπτουν από την ταξινόμηση ίδιας κατηγορίας αυτοκινήτων πριν και μετά την 1.11.2010.

Η εκτίμηση για τα έσοδα από τέλη κυκλοφορίας έτους 2012 (ΚΑΕ 1363), για ολόκληρο το έτος, που περιελήφθη στον προϋπολογισμό οικ. έτους 2012 ήταν 1.271.470.000 ευρώ. Η εκτίμηση αυτή έγινε λαμβανομένης υπόψη της ανωτέρω αύξησης των τελών σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 3986/2011.

Από τα στοιχεία του Γ.Λ.Κ. που έχουμε στη διάθεσή μας τα έσοδα αυτά, προ επιστροφών, για την περίοδο από 1/11/2011 έως 20/1/2012 ανέρχονται στο ποσό των 1.201.260.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι για το έτος 2011 την αντίστοιχη περίοδο τα έσοδα ανήλθαν στο ποσό των(ΚΑΕ 1363) 1.150.800.000 ευρώ.

Από τα ανωτέρω συνάγεται ότι δεν υφίσταται κάποια υστέρηση στα εισπραχθέντα έσοδα παρά την, θέση σε εκούσια ακινησία των οχημάτων από τους κατόχους αυτών με αυξανόμενους ρυθμούς σε σχέση με αυτήν του προηγουμένου έτους.

Σημειώνουμε ότι δεν έχουμε ακόμη τον ακριβή αριθμό των οχημάτων που έχουν τεθεί σε ακινησία το παραπάνω διάστημα διότι δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί στις Δ.Ο.Υ. η καταχώρησή τους στο σύστημα αυτοκινήτων της Γ.Γ.Π.Σ.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις