Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εκπαιδευτικό υλικό στα σχολεία της περιοχής για την αποδοχή της διαφορετικότητας και την κοινωνική ένταξη των μεταναστών

Εκπαιδευτικό υλικό στα σχολεία της περιο...

Aπό την ΑΔΕΠ Α.Ε

Στα γραφεία της ΑΔΕΠ Α.Ε την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου έγινε η παράδοση σε εκπροσώπους της εκπαίδευσης εκπαιδευτικού υλικού (κυρίως βιβλίων) για διανομή στα σχολεία αναφορικά με την αποδοχή της διαφορετικότητας και την κοινωνική ένταξη των μεταναστών. Πιο συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΑΔΕΠ Α.Ε Αντώνης Κότσαλης, ο διευθύνων σύμβουλος Νικ. Πανδής και η Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού, Ισότητας Φύλων, ΜΗ.ΚΥ.Ο, Ένταξης Μεταναστών και Εξυπηρέτησης του Πολίτη κα Μαρία Ανδρικοπούλου – Ρούβαλη συναντήθηκαν με τους Περιφερειακό Δ/ντή  Εκπαίδευσης κ. Γ. Παναγιωτόπουλο, τον Υπεύθυνο Παιδαγωγικής  Καθοδήγησης Α’ βάθμιας εκπαίδευσης Ν. Αχαΐας κ. Θεόδωρο Μπαρή και την Υπεύθυνη Παιδαγωγικής  Καθοδήγησης Β’ βάθμιας εκπαίδευσης Ν. Αχαΐας, κα Σοφία Χριστοπούλου και συζήτησαν για το πώς παρεμβάσεις σε επίπεδο εκπαίδευσης μπορούν να συμβάλουν στην κοινωνική ένταξη των μεταναστών και γενικότερα στην καλλιέργεια της αποδοχής της διαφορετικότητας.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της συνάντησης παραδόθηκε από την ΑΔΕΠ και το εκπαιδευτικό υλικό που θα διανεμηθεί σε όλα τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της περιοχής του Δήμου Πατρέων. Στα δημοτικά σχολεία το υλικό αποτελείται από 8 διαφορετικά βιβλία που προάγουν την έννοια της αποδοχής της διαφορετικότητας, καθώς και ένα επιτραπέζιο παιχνίδι και ένα CD που έχει αναπτυχθεί από την Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε για τους πρόσφυγες. Στα σχολεία της Β’ βάθμιας θα διανεμηθεί το εκπαιδευτικό υλικό της Ύπατης Αρμοστείας με τίτλο «Δεν είναι μόνο αριθμοί» στο οποίο έχουν ήδη εκπαιδευτεί καθηγητές της Β’ βάθμιας και πιθανότατα θα προκύψει και επιπλέον εκπαιδευτικός κύκλος. Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης το ενδεχόμενο και άλλα προϊόντα που προέκυψαν από το πρόγραμμα SPARDA (έκθεση φωτογραφίας, ιστοσελίδα, φυλλάδια, σποτ) μπορούν να αξιοποιηθούν για εκπαιδευτικούς  σκοπούς.

Η διανομή του εκπαιδευτικού υλικού πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία  Εθελοντισμού, Ισότητας Φύλων, ΜΗ.ΚΥ.Ο, Ένταξης Μεταναστών και Εξυπηρέτησης του Πολίτη και την Αντιδημαρχία Παιδείας, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διαβούλευσης στο πλαίσιο της συμμετοχής της ΑΔΕΠ Α.Ε με την ιδιότητα του εταίρου στο πρόγραμμα SPARDA (Shaping Perceptions and Attitudes to Realise the Diversity Advantage – «Διαμορφώνοντας Αντιλήψεις και Στάσεις για την συνειδητοποίηση του πλεονεκτήματος της Διαφορετικότητας») του Συμβουλίου της Ευρώπης.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις