Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Χρυσές δουλειές είχαν κάνει οι απατεώνες που εξαπατούσαν πολίτες μέσω... τηλεφώνου

Πάτρα: Χρυσές δουλειές είχαν κάνει οι απ...

Τουλάχιστον 14 είναι οι περιπτώσεις που έχουν περιληφθεί ήδη στη δικογραφία - Αναζητούνται άλλα οκτώ άτομα

Τουλάχιστον 14 περιπτώσεις πολιτών από διάφορες περιοχές της χώρας που έπεσαν θύματα εξαπάτησης από τους δυο νεαρούς συλληφθέντες στην Πάτρα οι οποίοι πιάστηκαν στα δίχτυα των αστυνομικών της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. μετά την καταγγελία ιερέα από την Κρήτη, έχουν ήδη περιληφθεί στον ογκώδη φάκελο της σχετικής δικογραφίας. Οι περιπτώσεις αφορούν κατοίκους της Σητείας στην Κρήτη, των Σερρών, του Κιλκίς, της Θεσσαλονίκης, της Θήβας και της Πιερίας από τους οποίους οι δράστες είχαν καταφέρει να αποκομίσουν περισσότερα από 80 χιλιάδες ευρώ.

Όπως έχει προκύψει από την έρευνα που διεξάγει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πάτρας στο κύκλωμα των απατεώνων πέρα από τους δυο συλληφθέντες φέρονται ως εμπλεκόμενοι τουλάχιστον άλλοι οκτώ οι οποίοι και αναζητούνται.

Υπενθυμίζεται ότι όλα ξεκίνησαν μετά την καταγγελία ιερέα από την Κρήτη ότι οι δυο νεαροί Πατρινοί 32 και 29 ετών αντίστοιχα, τον έπεισαν να τους καταθέσει σε λογαριασμό το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ. Ο ιερέας κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι δέχτηκε τηλεφώνου νεαρού που του ζήτησε χρηματικό ποσό με το πρόσχημα ότι θα τον βοηθήσει να πάρει αναδρομικά 30.000 ευρώ από τον ασφαλιστικό του φορέα. Τελικά η απάτη αποκαλύφθηκε μετά από επικοινωνία που είχε ο ιερέας με το λογιστή του από τον οποίο πληροφορήθηκε ότι δεν υπάρχει σχετική νομοθεσία για την αναδρομική καταβολή χρημάτων από τον ασφαλιστικό του φορέα. Ο λογαριασμός μπλοκαρίστηκε και οι δύο νεαροί συνελήφθησαν από την Ασφάλεια Πάτρας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας:

"Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδικές έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, εγκληματική ομάδα, που διέπραττε συστηματικά απάτες σε βάρος ιερέων, σε όλη την επικράτεια. Από την έως τώρα αστυνομική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί δεκαπέντε περιπτώσεις απάτης σε Κρήτη, Κιλκίς, Άμφισσα, Κοζάνη, Φλώρινα, Βοιωτία, Ηλεία, Σέρρες, Πιερία, Νάξο, Πέλλα και Θεσσαλονίκη. Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 32 και 29 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, που διέπραττε απάτες κατά επάγγελμα, συνήθεια και κατά συναυτουργία. Οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν και οκτώ ακόμη ημεδαπούς συνεργούς τους, οι οποίοι αναζητούνται από τις αστυνομικές Αρχές.
Ειδικότερα οι συγκεκριμένοι δράστες είχαν συστήσει οργανωμένη εγκληματική ομάδα, η οποία ενεργώντας με συγκεκριμένο τρόπο δράσης και διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, εντόπιζε ιερείς σε όλη την επικράτεια με τους οποίους επικοινωνούσε μέσω τηλεφωνικών συνδέσεων.
Κατά την επικοινωνία, οι δράστες προφασίζονταν ότι ήταν οι ίδιοι ιερείς, που εκπροσωπούσαν εκκλησιαστικούς ασφαλιστικούς φορείς ή ανταποκριτές του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλειας Δημοσίων Υπαλλήλων και παραθέτοντάς ψευδή γεγονότα ως αληθινά έπειθαν τους παθόντες - ιερείς να καταθέτουν σε συγκεκριμένους τραπεζικούς λογαριασμούς διάφορα χρηματικά ποσά, για τη διευθέτηση υποτιθέμενων οικονομικών και ασφαλιστικών εκκρεμοτήτων τους στα ασφαλιστικά ταμεία.

Το συνολικό παράνομο όφελος που αποκόμισαν οι δράστες τους τελευταίους τέσσερις μήνες, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των  81.071 ευρώ.
Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, αξιοποιώντας κατάλληλα προανακριτικό υλικό, που συνέλλεξαν στο πλαίσιο της μεθοδικής αστυνομικής έρευνας, σε συνδυασμό με στοιχεία που τους παρασχέθηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα Σητείας, κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν  προχθές (21-2-2012) το απόγευμα στη Πάτρα, τα δυο μέλη της εγκληματικής ομάδας .
Πραγματοποιήθηκαν έρευνες στις οικίες των συλληφθέντων και σε οικίες   συνεργών τους, που αναζητούνται. Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν  έξι κινητά τηλέφωνα και δώδεκα βιβλιάρια καταθέσεων.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών και κρατούνται προκειμένου να οδηγηθούν στον Ανακριτή για κύρια ανάκριση. Συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση των δραστών και σε άλλες περιπτώσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων.
Παρακαλούμε όσους πολίτες και ιδίως ιερείς έχουν πέσει θύματα εξαπάτησης με το συγκεκριμένο τρόπο να επικοινωνήσουν με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, στο τηλέφωνο 2610 - 695141.
Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο της πρόληψης περιστατικών απάτης, παρακαλεί τους πολίτες και ιδίως τους ηλικιωμένους να μην πείθονται εύκολα από άγνωστα άτομα που τους πλησιάζουν, είτε με το πρόσχημα ευκαιριακών αγορών, είτε ως γνωστοί συγγενών τους, προφασιζόμενοι την εξόφληση χρέους, ασφαλιστήριων συμβολαίων, ηλεκτρικών συσκευών, ανταλλακτικών αυτοκινήτων κ.λ.π., για λογαριασμό των συγγενικών τους προσώπων.

Ιδιαίτερα, παρακαλούνται οι κληρικοί να μην πείθονται όταν τους τηλεφωνούν άγνωστα άτομα, τα οποία προφασίζονται ότι εργάζονται σε ασφαλιστικούς φορείς και τους ζητούν προσωπικά στοιχεία ή την καταβολή χρημάτων για τη δήθεν εκκαθάριση ή διευθέτηση εκκρεμών υποθέσεων".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις