Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ν. Τσούκαλης: Παρεμβάσεις για τη διάβρωση των ακτών της Αιγιάλειας

Ν. Τσούκαλης: Παρεμβάσεις για τη διάβρωσ...

Τι απαντούν τα αρμόδια Υπουργεία στις ερωτήσεις του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ

 

«Η Κτηματική Υπηρεσία Αχαΐας, με έγγραφό της προχώρησε στη σύγκληση ειδικής  επιτροπής με σκοπό να εξετάσει τις περιπτώσεις διάβρωσης στα δημοτικά διαμερίσματα Βαλιμίτικων, Διγελιωτίκων και Τεμένης του Δήμου Αιγιαλείας. Για το Δ.Δ. Διακοπτού, επειδή, στη συγκεκριμένη περιοχή δεν έχει γίνει ο καθορισμός των οριογραμμών του αιγιαλού και της παραλίας ο οποίος είναι προαπαιτούμενος για την κατασκευή αντιδιαβρωτικού έργου, ο σχετικός φάκελος έχει διαβιβαστεί στο ΓΕΕΘΑ, για την έκδοση της γνωμοδότησης».

Τα παραπάνω αναφέρονται στην απάντηση του υφυπουργού οικονομικών κ. Ιωάννη Μουρμούρα σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκου Τσούκαλη.

Για το ίδιο θέμα το υπουργείο περιβάλλοντος ενημέρωσε το βουλευτή ότι για τις ακτές Κρυονερίου και Πλατάνου έχουν εκδοθεί οι υπ’ αριθμ. 130448/6.5.03 και 130510/6.5.03 αντίστοιχα, Αποφάσεις Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για έργα αποτροπής της διάβρωσης, ενώ δεν έχουν υποβληθεί νέες Μελέτες Περιβάλλοντος για την περιοχή του Διακοπτού και της Αιγείρας.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις