Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ένωση Συντακτών: Στο πλευρό των δυο δημοσιογράφων Γ. Μαρινόπουλο και Μάκη Νοδάρο

Ένωση Συντακτών: Στο πλευρό των δυο δημο...

Η ΕΣΗΕΠΗΝ θεωρεί απαράδεκτη και προκλητική την στάση των «ανωνύμων» υπαλλήλων της Δ.Ο.Υ. Πύργου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου- Νήσων με ανακοίνωσή του «εκφράζει την ομόθυμη συμπαράσταση του στους συναδέλφους Γιώργο Μαρινόπουλο και Μάκη Νοδάρο, καταγγέλλει και καταδικάζει την προσπάθεια τρομοκράτησης και φίμωσης τους και παράλληλα διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση ότι ο ρόλος του δημοσιογράφου και το χρέος του ν’ αποκαλύπτει την αλήθεια και να ελέγχει την εξουσία δεν κάμπτονται από ανυπόγραφες καταγγελίες, υβριστικές επιθέσεις και συγκεκαλυμμένες απειλές.»

Στην ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών αναφέρονται και τα εξής:

«Στις 15 Φεβρουαρίου οι δυο συνάδελφοι παρουσίασαν στην εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» της ΝΕΤ τεκμηριωμένο ρεπορτάζ που αφορούσε στην δράση επίορκων εφοριακών στην Δ.Ο.Υ Πύργου Ηλείας, ύστερα από σοβαρότατες καταγγελίες πολιτών αλλά και επαγγελματιών της περιοχής.

Ειδικότερα, οι καταγγελίες ανέφεραν ότι επιχειρηματίες της Ηλείας με χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο, προκειμένου να εισπράξουν χρήματα ή να μεταβιβάσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία, λάμβαναν από την συγκεκριμένη Δ.Ο.Υ φορολογικές ενημερότητες, παράνομα και κατά παρέκκλιση του TAXIS, με εντολές «άνωθεν» χωρίς να καταβάλουν την οφειλή τους όπως προβλέπει ρητά η σχετική νομοθεσία. Σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες στην υπόθεση εμπλέκονταν και ποδοσφαιρικές ομάδες του νομού. Στο ίδιο ρεπορτάζ οι δυο συνάδελφοι έκαναν αναφορά και σε καταγγελίες σε βάρος υπαλλήλων της ίδιας Δ.Ο.Υ που είχαν δημοσιευτεί στις  4.8.2010 στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» και για τις οποίες, μέχρι σήμερα και για άγνωστους λόγους,  δεν έχει γίνει ο σχετικός έλεγχος από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών.

Για το ίδιο θέμα, μια μέρα πριν το ρεπορτάζ της ΝΕΤ ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ηλείας είχε προχωρήσει σε εντολή για διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, ζητώντας η υπόθεση να διερευνηθεί σε βάθος καθώς στα χέρια του είχαν περιέλθει συγκεκριμένα στοιχεία για την δράση εφοριακών.

Υπάλληλοι της Δ.Ο.Υ. Πύργου, αντιδρώντας στο σύνολο αυτών των εξελίξεων, αντί να σπεύσουν να συνδράμουν στο έργο των αρχών και να απαιτήσουν πρώτοι την δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης, εν είδει «απάντησης» συνέταξαν ένα απαράδεκτο και υβριστικό κείμενο συκοφαντώντας τους συναδέλφους Γιώργο Μαρινόπουλο και Μάκη Νοδάρο.

Το κείμενο αυτό, ανυπόγραφο και κατά παρέκκλιση κάθε έννοιας δεοντολογίας, δημοσιεύθηκε, μ’ ευθύνη των εκδοτών τους, στις εφημερίδες «Πατρίς» Πύργου και «Πρώτη» Πύργου, οι οποίες, το προηγούμενο διάστημα δεν είχαν κάνει την παραμικρή αναφορά στην όλη υπόθεση, με αποτέλεσμα, με την φιλοξενία των απόψεων μόνο των εφοριακών, να ωθούν τους αναγνώστες τους σε μονομερή, μονόπλευρη και επιλεκτική ενημέρωση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΠΗΝ θεωρεί απαράδεκτη και προκλητική την στάση των «ανωνύμων» υπαλλήλων της Δ.Ο.Υ. Πύργου και τους καλεί, έστω και τώρα, αντί να επιτίθενται σε δημοσιογράφους που επιτελούν με θάρρος, με συνέπεια και ευσυνειδησία την αποστολή τους, να αξιώσουν από τις δικαστικές αρχές και τα αρμόδια όργανα του Υπουργείου Οικονομικών την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης έτσι ώστε όσοι ευθύνονται να αποκαλυφθούν και να λογοδοτήσουν.

Κάθε άλλη συζήτηση είναι παρελκυστική, προσχηματική και αποπροσανατολίζει από τον στόχο που είναι ένας και μοναδικός. Η εξιχνίαση της υπόθεσης και η απρόσκοπτη ενημέρωση της κοινής γνώμης.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις