Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Μέτωπο επιστημονικών φορέων κατά Μνημονίου και Τρόικας

Αχαΐα: Μέτωπο επιστημονικών φορέων κατά ...
Βγενόπουλος Φάνης

Ενώνουν δυνάμεις γιατροί, μηχανικοί, δικηγόροι ενάντια στις πολιτικές λιτότητας

Μέτωπο κατά των πολιτικών λιτότητας που επιβάλουν το ξήλωμα της εργασίας, του κοινωνικού κράτους, και άλλων κατακτήσεων δημιουργούν οι τοπικοί επιστημονικοί φορείς της Αχαΐας, στο πλαίσιο της αντίστοιχης πανελλαδικής πρωτοβουλίας που έχει αναληφθεί. Στόχος τους να αντισταθούν στην επίθεση που δέχεται η ελληνική κοινωνία και κατ’ επέκταση οι Έλληνες επιστήμονες.

Νωρίτερα σήμερα οι εκπρόσωποι των επιστημονικών συλλόγων που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του Τεχνικού Επιμελητήριου στην Πάτρα.

Ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητήριου Θανάσης Γιανναδάκης, τόνισε πως με το νέο Μνημόνιο επιχειρείται το ξήλωμα του ευρωπαϊκού κεκτημένου της εργασίας και του κοινωνικού κράτους, διαπιστώνοντας πως με την πολιτική που επιβάλλεται από την Τρόικα η κοινωνία θα οδηγηθεί σε περαιτέρω εξαθλίωση.

Ο κ. Γιανναδάκης τόνισε ότι με το νέο Μνημόνιο διασφαλίζονται μόνο οι Τράπεζες, ενώ έκανε λόγο για «κάποιους με κουκούλα ή χωρίς που περνούν νομοθετικές ρυθμίσεις προς όφελός τους». Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας προέβλεψε ότι η λεγόμενη απελευθέρωση των επαγγελμάτων, με τον τρόπο που προωθείται, θα οδηγήσει στη δημιουργία καρτέλ στην αγορά.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου  Νίκος Παπάκος, διαπίστωσε πως πλέον δεν νομοθετεί η ελληνική κυβέρνηση, αλλά ότι οι νόμοι επιβάλλονται από την Τρόικα και η Βουλή απλά τους επικυρώνει.

Παράλληλα, ο κ. Παπάκος τόνισε πως το νέο Μνημόνιο αποκτά υπερσυνταγματική ισχύ, αφού δεν απατούνται εφαρμοστικοί νόμοι, προσθέτοντας ότι είναι θλιβερό να καταργείται στην πράξη η δημοκρατική διαδικασία.

Με μελανά χρώματα περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στους γιατρούς της περιοχής ο πρόεδρος του Ιατρικού Απόστολος Σωτηρούδης.

Όπως είπε το 13% με 15% είναι άνεργοι, το 25% είναι υποαπασχολούμενοι και δεν καταφέρνουν να βγάλουν τα προς το ζειν, ενώ υπάρχουν και γιατροί που προστρέχουν στον Ιατρικό Σύλλογο για βοήθεια.

Αυτή η κατάσταση, όπως είπε ο πρόεδρος του Ιατρικού, έχει ως αποτέλεσμα η κοινωνία να επιστρέφει στις δεκαετίες του ’50 και του ’60, αφού πολλά λαμπρά επιστημονικά μυαλά μεταναστεύουν από τη χώρα.

Ο κ. Σωτηρούδης μίλησε για την χαοτική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία και στο ΙΚΑ, τονίζοντας ότι το ιατρικό επάγγελμα πλήττεται με αποτέλεσμα η δημόσια υγεία να βρίσκεται σε κίνδυνο.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού κάλεσε τους πολίτες να αντιδράσουν και να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Τέλος ο Παναγιώτης Μουρελάτος από τους Τεχνολόγους Μηχανικούς του Δημοσίου, έκανε λόγο για προσπάθεια απαξίωσης και κατασυκοφάντησης του Δημοσίου, ζητώντας αναβάθμιση των τεχνικών υπηρεσιών του κράτους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις