Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Αντώνης Σκιαθάς: Αποσύρω τις μηνύσεις, σεβόμενος το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο

Αντώνης Σκιαθάς: Αποσύρω τις μηνύσεις, σ...

Δήλωση με αιχμές για το ρόλο μερίδας δημοσιογράφων

Την απόφαση να αποσύρει τις μηνύσεις που είχε καταθέσει εναντίον του δημοτικού συμβούλου Παναγιώτη Παπαγιαβή και του δημοσιογράφου Παναγιώτη Ρηγόπουλου, για συκοφαντική δυσφήμιση μέσω ανάρτησης στην ιστοσελίδα που διατηρεί ο δεύτερος, γνωστοποιεί με ανακοίνωσή του προς τα ΜΜΕ, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Αντώνης Σκιαθάς. Ο κ. Σκιαθάς καθιστά σαφές ότι αυτό το πράττει επειδή σέβεται την  απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας και το πρόσωπο του Δημάρχου, ο οποίος στοχοποιήθηκε για το συγκεκριμένο θέμα, αφήνει όμως και αιχμές σχετικά με το ρόλο που διαδραματίζει μερίδα δημοσιογράφων, αλλά και για το δικαίωμα να αμυνθεί ένα  πρόσωπο που ασχολείται με τα κοινά, όταν κρίνει ότι συκοφαντείται.

Η κίνηση Σκιαθά ερμηνεύεται ως κίνηση διευκόλυνσης του Δημάρχου μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα και ως ένδειξη καλής θέλησης και σεβασμού απέναντι στο Σώμα, έστω και αν διαφωνεί με την απόφαση ή με το σκεπτικό της.

Η δήλωση Σκιαθά έχει ως εξής:

"Θεωρούσα και εξακολουθώ να θεωρώ  αυτονόητο δικαίωμα  οποιουδήποτε πολίτη σε καθεστώς δημοκρατίας, να αμύνεται όταν εκτιμά ότι αδίκως θίγεται ή συκοφαντείται, απευθυνόμενος στο μόνο αρμόδιο να επιλύσει τέτοιου είδους ζητήματα: Στη Δικαιοσύνη.

Αναγνωρίζω και σέβομαι το δημοσιογραφικό λειτούργημα.

Τιμώ και σέβομαι τους δημοσιογράφους και θεωρώ απαραίτητη την κριτική ή ακόμη και την σκληρά καυστική τους στάση απέναντι σε όλους όσοι ασχολούμαστε, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, με τα κοινά.

Να μου επιτραπεί  όμως να διαχωρίσω την δημοσιογραφία από την απόπειρα συκοφαντίας και δυσφήμισης. Και δεν νομίζω ότι είμαι ο μόνος πολίτης που θεωρεί απαραίτητο αυτό το διαχωρισμό, ιδίως στις μέρες μας.

Κατά τη γνώμη μου πρώτοι οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι οφείλουν να το κάνουν για να προασπίσουν το λειτούργημά τους από όσους δεν κατανοούν ακριβώς τη σημασία του και το χρησιμοποιούν.

Σε κάθε περίπτωση, μου  προκάλεσε έκπληξη το γεγονός ότι μια τέτοιου είδους αντιδικία έγινε θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Κάθε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι απολύτως σεβαστή, όπως κάθε πλειοψηφική απόφαση σε καθεστώς δημοκρατίας, όπου και οι κριτές, κρίνονται: πολιτικοί, φορείς και δημοσιογράφοι.

Ανεξάρτητα με τις προσωπικές διαφωνίες, σέβομαι τη βούληση του Δημοτικού Συμβουλίου, το πρόσωπο και την προσωπικότητα του Δημάρχου και αποσύρω τις μηνύσεις που υπέβαλα εναντίον του δημοσιογράφου Παναγιώτη Ρηγόπουλου και του δημοτικού συμβούλου Παναγιώτη Παπαγιαβή. Σε κάθε περίπτωση οι πολίτες θα κρίνουν το ύφος και το περιεχόμενο των δημοσιευμάτων καθώς και τη σκοπιμότητά τους".

 

]

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture