Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Το 5ο Καρναβαλοτάξιδο για το "Πλήρωμα 94"

Το 5ο Καρναβαλοτάξιδο για το "Πλήρω...

Πραγματοποιήθηκε στη Ζάκυνθο, το τριήμερο 17-19 Φεβρουαρίου

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε το 5ο Καρναβαλοτάξιδο που διοργάνωσε η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Πλήρωμα 94» στη Ζάκυνθο, το τριήμερο 17-19 Φεβρουαρίου. Το ταξίδι ξεκίνησε το μεσημέρι της Παρασκευής και ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα της Κυριακής και περιλάμβανε τη διοργάνωση παιχνιδιού Κρυμμένου Θησαυρού, επισκέψεις και ξεναγήσεις στο νησί, χορούς και πάρτι του Ζακυνθινού Καρναβαλιού, καθώς και συμμετοχή της πατρινής αντιπροσωπείας στην παρέλαση που κορύφωσε τις εκδηλώσεις για το Piccolo Καρναβάλι.

Το 1ο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού, στο πλαίσιο του Ζακυνθινού Καρναβαλιού, σημείωσε τεράστια επιτυχία, αποδεικνύοντας την καρναβαλική κουλτούρα των Ζακυνθινών. Συμμετείχαν 21 ομάδες (σχολεία, σωματεία, συντροφιές κ.λ.π), οι οποίες κλήθηκαν να απαντήσουν στα 15 θέματα, που εκφωνήθηκαν ραδιοφωνικά το βράδυ της Παρασκευής, να διαγωνιστούν στις φάσεις πλατείας το Σάββατο το πρωί και να αναζητήσουν τον Θησαυρό το ίδιο μεσημέρι.

Το παιχνίδι ήταν εστιασμένο στην ιστορία και τη γεωγραφία του νησιού, ενώ όλες οι δοκιμασίες ήταν εμπνευσμένες από το θαλάσσιο βυθό με έμφαση στις ζακυνθινές ιδιαιτερότητες. Ειδικά τα παιχνίδια “Καρέτα-Νιντζέτα”, “Μονάχους-Τσουβαλάτους”, “Μπαρμπούνι-Μπαρμπούτι”, “ΓΑΜΠΑΡΑ” και “Εις τον αφρό της θάλασσας” ενθουσίασαν μικρούς και μεγάλους, ερέθισαν την καρναβαλική φαντασία των διαγωνιζομένων και πρόσφεραν ευχάριστο και διασκεδαστικό θέαμα σε όσους, με σύμμαχο τη λιακάδα, επέλεξαν την Πλατεία Σολωμού για τη Σαββατιάτικη βόλτα τους.

Η ανεύρεση του Κρυμμένου Θησαυρού, το απόγευμα του Σαββάτου, κορυφώθηκε με ένα υπαίθριο πάρτυ των κυνηγών, στην πλατεία Αγίου Μάρκου, εκεί όπου το προηγούμενο βράδυ είχε ξεκινήσει το παιχνίδι με χορούς και πατρινά κεράσματα από το «Πλήρωμα 94». Στο ίδιο πατάρι, την Κυριακή το πρωί, ο Δήμαρχος Ζακύνθου Στέλιος Μποζίκης και ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Καρναβαλικής Επιτροπής Άκης Λαδικός απένειμαν, μαζί με τους πατρινούς διοργανωτές, αναμνηστικά και βραβεία, σε όλες τις καρναβαλικές ομάδες.

Το 5ο Καρναβαλοτάξιδο περιλάμβανε ακόμα συμμετοχή στο χορό της Γκιόστρας, στο Πνευματικό Κέντρο του νησιού, διασκέδαση με ζακυνθινές καντάδες σε εστιατόρια με ζωντανό μουσικό πρόγραμμα, επισκέψεις στον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου, στο  «Μουσείο Σολωμού, Κάλβου και επιφανών Ζακυνθίων» και στην ιστορική «Λέσχη Ο Ζάκυνθος».

Το μεσημέρι της Κυριακής η σαρανταμελής συντροφιά από το «Πλήρωμα 94» έκλεισε την παρέλαση που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο κέντρο της πόλης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το Piccolo Καρναβάλι, ενώ πριν την επιστροφή στην Πάτρα η αποστολή έκανε μία παράκαμψη στην Αμαλιάδα, όπου το «Δίκτυο Αφύπνισης Πολιτών» διοργάνωσε ένα βραδινό αποκριάτικο πάρτι με άρωμα Πατρινού Καρναβαλιού και οι πατρινοί είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να βραβεύσουν τη Ναταλία Σπυροπουλου που φιλοτέχνησε την αφίσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2012.

Το Καρναβαλοτάξιδο της Ζακύνθου αποτελεί την πέμπτη συνέχεια σε ένα θεσμό που το «Πλήρωμα 94» καθιέρωσε το 2008 με ένα καρναβαλικό ταξίδι στα Τρίκαλα. Ακολούθησαν αντίστοιχες εξορμήσεις μεταλαμπάδευσης πατρινού καρναβαλικού πνεύματος στο Λαγανά, το Μεσολόγγι και την Αθήνα.

Το φετινό ταξίδι πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρόσκλησης του Δήμου Ζακύνθου, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Ζακύνθου, το ΚΤΕΛ Ν. Ζακύνθου και την Κοινοπραξία Ζακυνθινών πλοίων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture