Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ξεκινούν συσσίτια στα σχολεία – Μαθητές δεν έχουν να φάνε! Πώς θα παίρνουν κολατσιό

Πάτρα: Ξεκινούν συσσίτια στα σχολεία – Μ...

Ο Δήμος Πατρέων σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα ενισχύει τα παιδιά που υποσιτίζονται

Ολοένα και περισσότερα παιδιά της περιοχής φεύγουν από το σπίτι τους κάθε πρωί χωρίς να έχουν ένα ευρώ στην τσέπη τους ή χωρίς να πάρουν μαζί τους κολατσιό. Το φαινόμενο δεν είναι τωρινό, ωστόσο μέρα με την ημέρα επιδεινώνεται.

Μάλιστα, υπολογίζεται ότι το 10% του μαθητικού πληθυσμού των Δημοτικών Σχολείων και των Γυμνασίων της Πάτρας, δεν έχει να φάει στο σχολείο!

Απέναντι σε αυτή την τραγική κατάσταση, που γυρνά την ελληνική κοινωνία, πίσω στις μεταπολεμικές περιόδους, ο Δήμος Πατρέων αναλαμβάνει πρωτοβουλία, ώστε όλοι οι μαθητές να έχουν τουλάχιστον κάτι να φάνε στο σχολείο.

Ήδη ο σχεδιασμός της δράσης είναι έτοιμος και αναμένεται να εφαρμοστεί σύντομα, κυρίως στα Δημοτικά και στα Γυμνάσια της περιοχής.

Το πρόγραμμα σίτισης των παιδιών αποτελεί προϊόν συνεργασίας μεταξύ της Αντιδημαρχίας Παιδείας, του Κοινωνικού Τομέα του Δήμου και της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Μάλιστα, το περασμένο Σάββατο σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς, οριστικοποιήθηκαν τόσο οι πηγές χρηματοδότησης της παρέμβασης, όσο και ο τρόπος υλοποίησής της.

Βασική επιδίωξη του Δήμου, όπως εξηγεί στο thebest.gr, o πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού Θεοχάρης Μασσαράς, είναι να υπάρξει διακριτικότητα καθώς το θέμα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο.

Η παρέμβαση του Δήμου θα υλοποιηθεί με τον εξής τρόπο:

Ο κάθε διευθυντής του σχολείου θα αποφασίσει τον αριθμό των παιδιών που θα μπορούν να ψωνίζουν από το κυλικείο χωρίς να πληρώνουν. Στο τέλος κάθε μήνα τα χρήματα αυτά θα πληρώνονται από τον Δήμο Πατρέων, μέσω των σχολικών επιτροπών.

Κάθε παιδί θα μπορεί να ψωνίζει είδη άξιας ενός ευρώ καθημερινά, εξασφαλίζοντας έτσι το καθημερινό του κολατσιό.

Βασική πηγή χρηματοδότησης του μέτρου, όπως αποφασίστηκε στην πρόσφατη σύσκεψη, θα είναι το Ταμείο Αλληλεγγύης που έχει συστήσει ο Δήμος Πατρέων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις