Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Νέα παρέμβαση Μπεκίρη για τους γιατρούς και δικηγόρους με μεγάλες καταθέσεις

Νέα παρέμβαση Μπεκίρη για τους γιατρούς ...

Ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ ζητά να τιμωρηθούν οι ένοχοι και να αποκατασταθούν οι αθώοι

Το γεγονός ότι καθυστερεί χαρακτηριστικά η  αποκατάσταση ή μη του ονόματος, γιατρών και δικηγόρων, οι οποίοι διασύρονται μετά από δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης της Αχαΐας, στα οποία  έγινε αναπαραγωγή στην ουσία διαρροών του ΣΔΟΕ  για αδικαιολόγητες τραπεζικές καταθέσεις, έφερε ξανά στη Βουλή, ο Βουλευτής Αχαΐας και πρώην Υφυπουργός  Μιχάλης Μπεκίρης.

Συγκεκριμένα ο κ. Μπεκίρης σε προηγούμενη ερώτηση του για το ίδιο θέμα είχε λάβει ως απάντηση από την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών  ότι, η υπόθεση ανατίθεται στον Οικονομικό Επιθεωρητή που εποπτεύει την Π.Δ. ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδας για παρακολούθηση της πορείας και ολοκλήρωση των ενδεδειγμένων ενεργειών προς διερεύνηση της υπόθεσης αυτής. Παρ’ όλα αυτά όμως η έρευνα είναι μέχρι τώρα αναποτελεσματική.

Ο Αχαιός πολιτικός τονίζει πως  με δεδομένο ότι διανύουμε μια περίοδο όπου η διαφάνεια δεν μπορεί να είναι απλώς ένα σύνθημα αλλά η καθημερινότητά μας, όλες οι περιπτώσεις όπως αυτές των τραπεζικών καταθέσεων γιατρών και δικηγόρων πρέπει άμεσα να ξεκαθαρίζονται αποδίδοντας δικαιοσύνη, οδηγώντας τους παραβάτες ενώπιον της δικαιοσύνης ή απαλλάσσοντάς τους από τις υπόγειες κατηγορίες που σπιλώνουν ονόματα, οικογένειες, υπολήψεις.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Στις 24 Αυγούστου 2011 με ερώτηση που κατέθεσα στη Βουλή,  μετά από δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης της Αχαΐας, τα οποία  αναπαρήγαγαν  στην ουσία διαρροές του ΣΔΟΕ, όπως έλεγαν,  και τα οποία ανέφεραν πως δικηγόροι και γιατροί στην Αχαΐα είχαν στην κατοχή τους τραπεζικούς λογαριασμούς με υπέρογκα ποσά που δεν δικαιολογούνταν από πουθενά.

Στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου ζήτησα  από τον αρμόδιο Υπουργό να απαντήσει εάν έχουν βάσει οι καταγγελίες για καταθέσεις υπέρογκων ποσών από γιατρούς και δικηγόρους στην Αχαΐα που δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την προέλευση των χρημάτων.  Αν ναι σε ποια μέτρα έχει προχωρήσει το υπουργείο. Και αν όχι γιατί οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου δεν διαψεύδουν τα όσα εδώ και πολλούς μήνες κυκλοφορούν μέσω του ΣΔΟΕ ως φήμες στην Αχαΐα.

Η ηγεσία του Υπουργείου απάντησε στις 15 Σεπτεμβρίου 2011 ότι, η υπόθεση ανατίθεται στον Οικονομικό Επιθεωρητή που εποπτεύει την Π.Δ. ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδας για παρακολούθηση της πορείας και ολοκλήρωση των ενδεδειγμένων ενεργειών προς διερεύνηση της υπόθεσης αυτής. Παρ’ όλα αυτά όμως η έρευνα είναι αναποτελεσματική.

Κατόπιν αυτών και με δεδομένο ότι διανύουμε μια περίοδο όπου η διαφάνεια δεν μπορεί να είναι απλώς ένα σύνθημα αλλά η καθημερινότητά μας, περιπτώσεις όπως οι παραπάνω πρέπει άμεσα να ξεκαθαρίζονται αποδίδοντας δικαιοσύνη, οδηγώντας τους παραβάτες ενώπιον της δικαιοσύνης ή απαλλάσσοντάς τους από τις υπόγειες κατηγορίες που σπιλώνουν ονόματα, οικογένειες, υπολήψεις ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο αρμόδιος Υπουργός:

1. Είναι διατεθειμένος δια μέσου των υπηρεσιών του Υπουργείου  να αποκαταστήσει ηθικά άμεσα τους θιγόμενους;

2. Είναι διατεθειμένος να προχωρήσει γρήγορα τις διαδικασίες για να αποκαλυφθούν  όποιοι  έχουν καταθέσεις υπέρογκων ποσών  που δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την προέλευση των χρημάτων;

3. Είναι υπαρκτά τα παραπάνω πρόσωπα η δίδονται για λόγους εντυπώσεων;»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις