Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Από Πάτρα και Αίγιο τα θύματα της σπείρας που εξαπατούσε ιδιοκτήτες πολυτελών Ι.Χ.

Από Πάτρα και Αίγιο τα θύματα της σπείρα...

Πατέρας και γιος κατάφεραν με εκβιασμούς να κατέχουν 12 αυτοκίνητα

Από τη Θεσσαλονίκη, το Περιστέρι Αττικής, την Πάτρα, την Κόρινθο και το Αίγιο, προέρχονται τα θύματα της τετραμελούς σπείρας που εξαπατούσε ιδιοκτήτες πολυτελών Ι.Χ. αυτοκινήτων, αποσπώντας τα οχήματά τους. Τη σπείρα των εκβιαστών εξάρθρωσαν οι αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης.

Τα θύματα της σπείρας επρόκειτο για άτομα που διέθεταν τα οχήματά τους προς πώληση, αδυνατώντας, στις περισσότερες περιπτώσεις, να ανταποκριθούν στο υψηλό κόστος συντήρησής τους.

Ήδη συνελήφθησαν ένας 60χρονος, που φέρεται ως "εγκέφαλος" του κυκλώματος, ο 28χρονος γιος του και μία 28χρονη αλλοδαπή, γεωργιανής καταγωγής, ενώ αναζητείται ο 64χρονος αδερφός του πρώτου.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τις κατά περίπτωση κατηγορίες της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης, της ληστείας, της υπεξαίρεσης και της απάτης κατ' επάγγελμα, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Όπως ανακοινώθηκε, οι δράστες, αφού εντόπιζαν τα θύματα μέσω αγγελιών, τούς έπειθαν με διάφορα έντεχνα μέσα και προσχήματα να κάνουν πρώτα την μεταβίβαση των οχημάτων τους, ισχυριζόμενοι, ψευδώς, ότι στο μέλλον θα κατέβαλαν το ακριβές αντίτιμο για την αγοραπωλησία κι αφού έφερναν σε πέρας όλες τις γραφειοκρατικές εκκρεμότητες.

Ωστόσο, τα μέλη της οργάνωσης, είτε εξαπατώντας είτε χρησιμοποιώντας βία, αποσπούσαν τα αυτοκίνητα των ανυποψίαστων ιδιοκτητών και ακολούθως άλλαζαν συνεχώς διευθύνσεις διαμονής, ώστε να καθίσταται δυσχερής ο εντοπισμός τους.

Με αυτόν τον τρόπο κατόρθωσαν από τον Ιούνιο του 2009 να γίνουν κάτοχοι 12 πολυτελών Ι.Χ. αυτοκινήτων κι ενός μηχανήματος έργων, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνάει τις 310.000 ευρώ. Από το σύνολο των οχημάτων βρέθηκε μέχρι στιγμής και κατασχέθηκε μόλις ένα.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις