Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Έντονος ο προβληματισμών των εμπόρων για το μέλλον του κλάδου

Πάτρα: Έντονος ο προβληματισμών των εμπό...

Πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση του εμπορικού συλλόγου της Πάτρας

Πραγματοποιήθηκε  η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση  του Ε.&Ε.Σ.Π. Πριν την Γενική Συνέλευση το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.&Ε.Σ.Π. τίμησε την «Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών» για την διεκδίκηση του Θαλασσίου Μετώπου μια κίνηση σημειολογική και συμβολική για το ρόλο και την ανάδειξη των αυτόνομων μαζικών κινημάτων, μοναδική ελπίδα και διέξοδος στην σημερινή κατάσταση.

Επίσης ο  Ε.&Ε.Σ.Π. τίμησε:

Την κα Νικολίτσα Κατσούφη , πρώτη γυναίκα που εξελέγη στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.&Ε.Σ.Π. για τη συμμετοχή της και προσφορά της στον εμπορικό κόσμο.

Την κα Κατερίνα Νικολάου για την προσφορά της στον εμπορικό κόσμο αλλά και για το κοινωνικό της έργο σαν Πρόεδρος στο Σύλλογο «Φιλοξένια» .

Οι  εργασίες της Γενικής Συνέλευσης έγιναν σε κλίμα έντονου προβληματισμού για τα προβλήματα και το μέλλον του εμπορικού κόσμου.

Η εισήγηση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.&Ε.Σ.Π.

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

Η σημερινή  Γενική Συνέλευση πραγματοποιείται στην πιο κρίσιμη και δραματική  περίοδο της μεταπολεμικής Ελλάδος.

Κρίσιμη και δραματική γιατί το πλοίο  που λέγεται ΕΛΛΑΣ  μέσα από μία σειρά λαθεμένων εγκληματικών πολιτικών επιλογών αυτών που κυβέρνησαν από την μεταπολίτευση και μετά οδηγείται στην κυριολεξία στις ξέρες του πουθενά, χωρίς συντεταγμένες, πυξίδα και με ανενεργό το σύστημα πλοήγησης.

Σ΄  αυτό το αβέβαιο, φοβικό και σκοτεινό περιβάλλον με τις πρωτοφανείς συνθήκες ύφεσης θα αναφέρουμε τις προσπάθειες του Ε.&Ε.Σ.Π. σε συνδικαλιστικό αλλά και πολιτικό επίπεδο την προηγούμενη περίοδο.

Πραγματοποιήθηκαν 12 Διοικητικά Συμβούλια , πλήθος συσκέψεων, συναντήσεων το 2011.

Ο Ε.&Ε.Σ.Π. συμμετείχε σε τέσσερες (4)  κινητοποιήσεις με κλείσιμο των επιχειρήσεων και σε άλλες τέσσερες (4)  με κλείσιμο ωρών ενώ συμμετείχε σε όλες τις κινητοποιήσεις άλλων τάξεων και φορέων με μηνύματα συμπαράστασης και παρουσία των μελών του Δ.Σ.

Σημαντικοί  και καθημερινοί οι αγώνες του Ε.&Ε.Σ.Π. για το φορολογικό, το παρεμπόριο, την ρευστότητα το Τραπεζικό κατεστημένο , τις ρυθμίσεις των σεισμοδανείων του ΤΕΜΠΜΕ κ.ά.

Διαρκείς  οι αγώνες μας με προτάσεις για  την δημιουργία Τράπεζας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων ΕΤΕΑΝ εκκίνηση του ΕΣΠΑ της δημιουργίας επιτροπής φιλικού διακανονισμού για τα ενοίκια.

Συνεχείς  οι  αγώνες μας για τα οράματα  της πόλης αλλά και την καθημερινότητα.

Συμμετείχαμε  ενεργά στην πρωτοβουλία ενεργών  πολιτών για το θαλάσσιο μέτωπο συνεδριάζαμε  στα γραφεία και παραχωρήσαμε το περίπτερο του Συλλόγου στην Πλ. Γεωργίου.

Δημιουργήσαμε μαζί με άλλους φορείς το κίνημα ενάντια  στο χαράτσι της ΔΕΗ με την  νυχτερινή συγκέντρωση και πορεία και απετέλεσε πρότυπο για  όλη την Ελλάδα.

Είμαστε απ΄ την αρχή αλληλέγγυοι - αγωνιζόμενοι με όσους πίστεψαν την καθιέρωση του  τραίνου Πάτρα - Ρίο ζητώντας την επέκτασή του κατ΄αρχήν στα όρια της Πάτρας Ψαθόπυργο - Καμίνια και επέκταση από Αίγιο έως Αχαϊά.

Είμαστε παρόντες στις προσπάθειες της πόλης  για την δημιουργία προϋποθέσεων και υποδομών για την υποδοχή της κρουαζιέρας.

Καταθέσαμε  συγκεκριμένο πλαίσιο θέσεων στη  Δημοτική Αρχή για τα μεγάλα προβλήματα παρεμπόριο, κυκλοφοριακό, πολυκαταστήματα  κ.ά, χωρίς όμως τις ανάλογες πρωτοβουλίες και αποτελέσματα που μας κάνουν ιδιαίτερα επιφυλακτικούς και μας προβληματίζουν.

Πραγματοποιήσαμε  τις εκδηλώσεις των Χριστουγέννων  –Πρωτοχρονιάς σε ιδιαίτερα δύσκολη  οικονομική περίοδο  με το τραινάκι , κλόουν , θέατρο κ.λ.π. εντελώς δωρεάν σαν μικρό δείγμα  ανταπόδοσης προς του καταναλωτές.

Θα  επιθυμούσαμε να αναφέρουμε τρία (3) σημαντικά  αιτήματά που πετύχαμε.

Αποφασίσθηκε με το Νόμο 3892 η καταστροφή επιτόπου των προϊόντων του παρεμπορίου με σπρέι.

Με πρόταση που έγινε από τον Ε.&Ε.Σ.Π. ψηφίσθηκε ο Νόμος για την δημιουργία επιτροπής φιλικού διακανονισμού για τα ενοίκια ήδη από την επομένη εβδομάδα θα δέχεται αιτήματα.

Μετά από επίμονες προσπάθειες και αλλεπάλληλες επισκέψεις στο Υπουργείο Οικονομικών ψηφίστηκε ρύθμιση για παράταση (2) δύο ετών των σεισμοδανείων.

Το  Διοικητικό Συμβούλιο του  Συλλόγου παρενέβη σε δεκάδες υποθέσεις συναδέλφων στις επιτροπές του ΟΑΕΕ,ΙΚΑ και  στα δικαστήρια για την προάσπιση  των δικαιωμάτων τους.

Όλοι  αυτοί οι αγώνες έχουν την δική τους αξία και αν συνδεθούν με τους αγώνες άλλων φορέων, με τους κοινωνικούς αγώνες, του μαζικού κινήματος.

Ζητάμε  πρώτα απ΄όλα δικαιοσύνη παραδειγματική τιμωρία σε όσους οδήγησαν εδώ  τη χώρα και τώρα μας κουνούν με θρασύτητα το δάκτυλο για να μας  νουθετήσουν.

Αντιδρούμε στα σκληρά επώδυνα μέτρα που παίρνουν εναντίον των αδυνάμων κομμάτι του λαού αφήνοντας τους εαυτούς τους, τους φοροφυγάδες, τους πλούσιους και τους πραιτοριανούς  τους  στο απυρόβλητο.

Η πολιτική που δημιούργησε ένα  εκατομμύριο ανέργους Λουκέτα, πείνα και εξαθλίωση να τελειώσει εδώ.

Αν υπήρχε διαγωνισμός ψέματος οι Κυβερνώντες  θα ήταν πρωταθλητές. Τέλος αφού καταδικάσουμε  τα επεισόδια και τις λεηλασίες  στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις, προτείνουμε απ΄την Γενική Συνέλευση:

Ψήφισμα καταγγελίας προς τον Πρωθυπουργό και κόμματα που στηρίζουν  αυτή την πολιτική που σαν αποτέλεσμα θα έχει την στάση πληρωμών.

Αφίσα που θα αναρτηθεί στις προθήκες των καταστημάτων και θα αναφέρει ποιοι ψήφισαν το μνημόνιο.

Οργάνωση συλλαλητηρίου με άλλους φορείς και συμμετοχή μας στις κινητοποιήσεις.

Ο Ε.&Ε.Σ.Π. εκτός του ότι θα συνεχίζει  να αγωνίζεται για τα ζητήματα του  εμπορίου θα αναδείξει με εξωστρεφείς  δράσεις.

Τη σημασία  της προτίμησης των Ελληνικών  προϊόντων και ιδιαίτερα των  τοπικών προϊόντων και επιχειρήσεων με καμπάνια «Αγοράζω ότι παράγω».

Δημιουργία γραφείο για Νομικές, Ασφαλιστικές ,Φορολογικές συμβουλές στα μέλη του .

Οργάνωση δράσεων ψυχαγωγίας, εκθέσεις δρόμων, εκδηλώσεων κ.ά., για να αναδειχθούν τα σημαντικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας και τα οφέλη του καταναλωτή.

Λειτουργία μόνιμης έκθεσης τοπικών προϊόντων , ανάδειξης των τοπικών προϊόντων με έκθεση (Φθινόπωρο).

Τέλος τώρα το σύνθημά μας  πρέπει να γίνει  σημαία μας και να υλοποιηθεί για  την «Κοινωνία της συνοχής  την Κοινωνία της αλληλεγγύης».

ΟΛΟΙ  ΜΑΖΙ

Ο Οικονομικός και Διοικητικός  απολογισμός υπερψηφίστηκαν με ποσοστό 80%.

Στην  Γενική Συνέλευση παρευρέθησαν οι επίτιμοι Πρόεδροι του Συλλόγου , Σοφοκλής Κολαϊτης, Απόστολος Παπαδόπουλος καθώς και  οι κ.κ. Σπύρος Αποστολίδης  Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου «ΕΡΜΗΣ», Αδάμ Τσαρούχης Πρόεδρος του Συλλόγου Αργυροχρυσοχόων, Παναγιώτης Μυλωνάς Πρόεδρος του Συλλόγου Ανταλλακτικών Αυτ/των Ν. Αχαΐας κ.ά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις