Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ανυπότακτη Πολιτεία: To κυκλοφοριακό και το «μποτιλιάρισμα» της Δημοτικής Αρχής

Ανυπότακτη Πολιτεία: To κυκλοφοριακό και...

Η θέση της για την παράνομη στάθμευση

Από τις εφημερίδες πληροφορηθήκαμε, ότι η Δημοτική Αρχή, ξεκινάει από σήμερα την έντονη αστυνόμευση και την επιβολή προστίμων για την παράνομη στάθμευση. Πολλοί είπαν πως το μέτρο αυτό αποβλέπει μόνο στην ταμειακή διευκόλυνση του Δήμου. Ότι έχει μόνο εισπρακτικό χαρακτήρα. Με μεγάλη συντομία θα διατυπώσουμε την θέση μας.

1. Το κυκλοφοριακό πρόβλημα δεν συζητήθηκε μέχρι σήμερα ποτέ στο Δημοτικό Συμβούλιο. Έτσι δεν γνωρίζουμε τις θέσεις της Δημοτικής Αρχής. Γνωρίζουμε μόνο θολές προεκλογικές εξαγγελίες που σταθερό μοτίβο τους είχαν την λεγόμενη «βιώσιμη κινητικότητα».

2. Ποιες είναι οι προϋποθέσεις επίλυσης ή έστω ανακούφισης του κυκλοφοριακού; Θα αναφέρουμε τις κατά την άποψη μας σημαντικότερες.

α. Η ολοκλήρωση των οδικών έργων. Ο δρόμος του Διακονιάρη (Ελ.Βενιζέλου), οι παραγλαύκιες αρτηρίες, η Μικρή Περιμετρική, η διάνοιξη της οδού Κανακάρη. Με την ολοκλήρωση τους η κατά μήκος διέλευση θα αποσυμφορηθεί σημαντικά. Θα επαναλάβουμε την γνώμη μας, ότι για αυτά τα έργα ούτε ο Δήμος ούτε η Περιφέρεια δεν έχουν κάνει σχεδόν τίποτα. Μήνες ολόκληρους δεν έχουμε διαβάσει ούτε ανακοίνωση. Βεβαίως έχουμε ενστάσεις σοβαρές για τον τρόπο και την ποιότητα κατασκευής τους. Χωρίς ούτε μία ανισόπεδη διάβαση, γίνονται δρόμοι λαιμητόμοι που δυσχεραίνουν την κυκλοφορία.

β. Μέσα μαζικής μεταφοράς. Θα μιλήσουμε μόνο για τις αστικές συγκοινωνίες και τον προαστιακό σιδηρόδρομο. Πάνω από το μισό ποσοστό του πληθυσμού δεν έχει πρόσβαση στην αστική συγκοινωνία. Και όσες μελέτες και αν εκπονηθούν δεν θα λυθεί το πρόβλημα αυτό χωρίς δημόσια αστική συγκοινωνία, χωρίς να θεωρείται η συγκοινωνία δημόσιο αγαθό. Η αντίληψη αυτή δεν υπάρχει αλλά ούτε για την βελτίωση της παρούσας κατάστασης γίνεται κάποιος σχεδιασμός.
Για την επέκταση του προαστιακού στα όρια του Δήμου μόλις πριν λίγες μέρες υπήρξε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η οργάνωση αυτής της συγκοινωνίας, όχι μόνο θα εξυπηρετήσει δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, αλλά θα αποσυμφορήσει το κέντρο από χιλιάδες αυτοκίνητα.

Εν τέλει οι αρμόδιοι πρέπει να αντιληφθούν ότι η αποτροπή της παρουσίας του Ι.Χ. αυτοκινήτου και όχι τα παρκόμετρα και οι κλήσεις είναι το μέτρο που θα διευκολύνει την κυκλοφορία. Βεβαίως εμείς δεν υποστηρίζουμε την παράνομη στάθμευση. Να γίνει όμως κατανοητό ότι κανένα πραγματικό πρόβλημα δεν λύνεται με κατασταλτικά και αστυνομικά μέτρα.
Όταν το θέμα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, θα καταθέσουμε πλήρη, άμεση και μακροπρόθεσμη λύση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις