Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μ. Κυριακοπούλου: «Δώστε λύση στο πρόβλημα των χειρουργικών τραπεζιών της ΩΡΛ του Π.Γ.Ν.Π.»

Μ. Κυριακοπούλου: «Δώστε λύση στο πρόβλη...

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέα Λοβέρδο

«Στο αίτημα της ενίσχυσης της ΩΡΛ Κλινικής του ΠΓΝΠ με αύξηση των χειρουργικών τραπεζιών, επανήλθε η Ανεξάρτητη Βουλευτής Αχαΐας Μαρία Κυριακοπούλου, με νέα Ερώτηση που κατέθεσε στον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέα Λοβέρδο.

Στην Ερώτηση αναφέρονται τα εξής:Σε ερώτηση  που είχα καταθέσει στις 18-10-2011 για τη μείωση των χειρουργικών τραπεζιών (και μου απαντήσατε μετά από δύο μήνες), αιτιολογήσατε το πρόβλημα με το επιχείρημα ότι «στα 2,5 χρόνια συστέγασης με το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», οι μόνες κλινικές που δε επιβαρύνθηκαν με μείωση σε χειρουργικά τραπέζια ήταν η ΩΡΛ Κλινική…».

Αυτό  όμως δεν απαντά στη σοβαρότητα  του προβλήματος διότι έχει  άμεση σχέση με τον αριθμό  των ασθενών και τη μείωση  των διαθέσιμων χειρουργικών τραπεζιών.Και ενώ υπάρχουν εννέα (9) ειδικευμένοι ΩΡΛ γιατροί και εφτά (7) ειδικευόμενοι δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν την πληθώρα των περιστατικών που απαιτούν χειρουργείο, αλλά ούτε και να αντιστοιχούν δύο χειρουργικά τραπέζια μηνιαίως.

Τα ΩΡΛ  χειρουργικά περιστατικά μπορεί να είναι απλά έως και πολύ σοβαρά και να απαιτούν πολύωρες και σύνθετες χειρουργικές επεμβάσεις. Λόγω δε της  πολύπλευρης φύσης της ειδικότητας  τα «ψυχρά» (τακτικά) περιστατικά είναι  πάρα πολλά. Πολύ περισσότερα από  ότι αναδεικνύουν οι στατιστικές του νοσοκομείου, αφού παρά το γεγονός ότι η κλινική διαθέτει ικανό αριθμό, δεν της διατίθεται ο ανάλογος χειρουργικός χρόνος.

Σημειώνεται ότι εξαιτίας αυτής της κατάστασης πολλοί, ογκολογικοί και μη, ασθενείς, νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομεία της Αθήνας και αυτό σαφώς δεν αποτελεί έπαινο για την παροχή υγείας στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή. Οι ασθενείς αυτοί ζητούν τη βοήθεια των γιατρών και δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται από το νοσοκομείο ως ασθενείς β’ κατηγορίας.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάσθε για δεύτερη φορά κύριε Υπουργέ,

- θα δώσετε λύση στο πρόβλημα των χειρουργικών τραπεζιών της ΩΡΛ του Π.Γ.Ν.Π. ώστε να εξασφαλιστεί παροχή υγείας υψηλού επιπέδου στους ασθενείς και να μπορεί ν’ ανταποκριθεί η ΩΡΛ στα αυξημένα περιστατικά που χρήζουν σύνθετων χειρουργικών επεμβάσεων; »

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις