Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φαρμακευτικός Σύλλογος: Απαράδεκτες οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για το κοινωνικό Φαρμακείο

Φαρμακευτικός Σύλλογος: Απαράδεκτες οι α...

Αποφασισμένοι να υλοποιήσουν οι φαρμακοποιοί την πρωτοβουλία με τον Δήμο

Την έντονη αντίδραση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας έχει προκαλέσει η στάση της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας στο ζήτημα της λειτουργίας του Κοινωνικού Φαρμακείου. Η νέα κοινωνική δομή που θα επιτρέπει σε ανθρώπους που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας να έχουν δωρεάν πρόσβαση στο φάρμακο, εγκρίθηκε οριακά από το Σώμα και μετά από πολλές αντιδράσεις.

Μιλώντας στο thebest.gr ο πρόεδρος των φαρμακοποιών Ανδρέας Σοφιανόπουλος, εκφράζει την απορία του αλλά και τον προβληματισμό του για το φαινόμενο, χαρακτηρίζοντας τη στάση της αντιπολίτευσης, ως απαράδεκτη και χωρίς νόημα.

«Έχω μείνει έκπληκτος με τα όσα συνέβησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο. Είναι κρίμα μια τέτοια πρωτοβουλία να θυσιάζεται στο βωμό της αντιπολίτευσης, των εσωτερικών αντιπαραθέσεων και της αυτοπροβολής ορισμένων συμβούλων», σημειώνει χαρακτηριστικά για να προσθέσει πως: «Τώρα καταλαβαίνω γιατί η Πάτρα έχει φτάσει σε αυτό το σημείο».

Κατά τον πρόεδρο των φαρμακοποιών η στάση της αντιπολίτευσης περιγράφεται με τη λαϊκή παροιμία «σε κάποιον χάριζαν έναν γάιδαρο και αυτός τον κοιτούσε στα δόντια».

Και αυτό γιατί με το Κοινωνικό Φαρμακείο θα μπορούν να έχουν πρόσβαση και μάλιστα δωρεάν, όσοι είναι φτωχοί και ανασφάλιστοι, που σήμερα θα πρέπει να πληρώσουν – και μάλιστα ακριβά – το φάρμακο από την τσέπη τους.

Μάλιστα, όπως παρατηρεί ο κ. Σοφιανόπουλος, στη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου, τέθηκαν από την αντιπολίτευση μαξιμαλιστικοί στόχοι αναφορικά με την επάρκεια φαρμάκων, αλλά και επιχειρήματα του τύπου ότι «αυτό δεν είναι δουλεία του Δήμου».

«Όταν θέτεις τέτοιου είδους κριτήρια τελικά δεν κάνεις τίποτα», παρατηρεί ο πρόεδρος των φαρμακοποιών, ο οποίος κάνει ιδιαίτερη αναφορά στη στάση της πρώην αντιδημάρχου και νυν ανεξάρτητης δημοτικής συμβούλου Ήρας Κουρή.

Όπως σημειώνει ο κ. Σοφιανόπουλος η κυρία Κουρή καταψήφισε την πρόταση, η οποία η ίδια είχε ξεκινήσει ως αντιδήμαρχος!

Πάντως οι φαρμακοποιοί είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν την προσπάθεια λειτουργίας του Κοινωνικού Φαρμακείου, με τις όποιες αδυναμίες και ατέλειες που θα παρουσιαστούν μέχρι την πλήρη υλοποίηση του εγχειρήματος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις