Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Νικολόπουλος: «Αν ο Σαμαράς έλεγε όχι, σήμερα η Ελλάδα θα ήταν μια άλλη χώρα»

Νικολόπουλος: «Αν ο Σαμαράς έλεγε όχι, σ...

Ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ αιτιολογεί γιατί ψήφισε ναι στο νέο Μνημόνιο

«Από το Νοέμβριο του 2011, όταν η “έμπνευση” Παπανδρέου για δημοψήφισμα άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου εις βάρος της Ελλάδας και για πρώτη φορά στη νεότερη ιστορία της χώρας έθετε εν αμφιβόλω την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ερώτημα για όσους ανήκουμε στην μεγάλη λαϊκή παράταξη της Νέας Δημοκρατίας ήταν αν θα πρέπει να είμαστε αρεστοί για λίγο ή ωφέλιμοι για πολύ.

Η απάντηση, για τους περισσότερους από εμάς δεν ήταν δύσκολη. Καλύτερα ωφέλιμοι για την πατρίδα μέσα στην οποία μεγαλώνουν και θέλουμε να ζήσουν τα παιδιά μας, παρά πρόσκαιρα αρεστοί.

Με αυτό το γνώμονα πορεύτηκα, προσωπικά, μέχρι σήμερα, και συνεχίζω να πορεύομαι, πιστεύοντας ακράδαντα ότι ο λαός μας δεν αντέχει περισσότερη λιτότητα, ότι οι συνταγές των μνημονίων ήσαν λάθος και εξακολουθούν να διατηρούν το ίδιο λάθος, αλλά και ότι μετά από δύο χρόνια διάλυσης δεν υπήρχε πλέον διπλή οδός διαφυγής, καθώς η οδός της χρεοκοπίας και της περιθωριοποίησης της χώρας θα οδηγούσε κατευθείαν στην άβυσσο».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο Τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ., βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Ι. Νικολόπουλος, μιλώντας για την νέα δανειακή σύμβαση, σήμερα σε πρωινές ενημερωτικές εκπομπές, επισημαίνοντας παράλληλα, ότι ο ίδιος ο Πρόεδρος του κόμματος, Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του στη Βουλή, ανέλυσε πλήρως το σκεπτικό της απόφασης του κόμματος και παρουσίασε τις θέσεις του για την επόμενη «ημέρα».

«Διασφάλιση του νέου δανείου, “κούρεμα” του χρέους της χώρας και ολοταχώς για εκλογές» επεσήμανε ο κ. Νικολόπουλος, προσθέτοντας πως η Νέα Δημοκρατία δεν παίρνει πίσω ούτε μια λέξη από όσα επί δύο χρόνια έλεγε, παρά μόνο εξασφαλίζει το περιθώριο χρόνου που απαιτείται ώστε να σταθεροποιηθεί η χώρα και να μπορέσει μια νέα και ισχυρή κυβέρνηση υπό τον Α. Σαμαρά να διεκδικήσει και να απαιτήσει ένα πρόγραμμα στηριγμένο σε βαθιές μεταρρυθμιστικές και αναπτυξιακές ανάσες, που δεν θα πλήττουν το εισόδημα και τα κεκτημένα των ανθρώπων του μεροκάματου.

«Χωρίς να πω λέξη για τις πιο μακροχρόνιες συνέπειες, σκεφτείτε μόνο πως αν η Βουλή έλεγε όχι στο νέο μνημόνιο, το σημερινό πρωινό θα ήταν εφιαλτικό. Εκατομμύρια φοβισμένοι πολίτες θα έτρεχαν να αποσύρουν τις καταθέσεις τους από τις τράπεζες. Η όποια παραγωγική δραστηριότητα θα παρέλυε, όπως και κάθε κρατική λειτουργία. Η Ελλάδα δεν θα ήταν πια η χώρα που ξέρουμε…

Η απόφαση του Α. Σαμαρά λοιπόν, ήταν η μόνη επιλογή. Δεν υπήρχε άλλη! Ήταν η επιλογή που στέλνει το μήνυμα στους εταίρους μας ότι εμείς θα πράξουμε όσα δεσμευτήκαμε, αλλά και αυτοί πρέπει να πράξουν όσα δεσμεύτηκαν και μας δίνει το χρόνο να οδηγηθούμε σε εκλογές με ομαλότητα.

Για να υπάρξει μια νέα κυβέρνηση, που θέλουμε να πιστεύουμε πως θα είναι ισχυρή και θα καταφέρει, όχι μόνο να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις που επί δύο χρόνια οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ δεν προχώρησαν, αλλά και να διεκδικήσει αλλαγή της συνταγής των μνημονίων» συμπλήρωσε ο κ. Νικολόπουλος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις