Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ημερίδα Newsplus: Κεντρικό μήνυμα η ανάγκη συνεννόησης

Ημερίδα Newsplus: Κεντρικό μήνυμα η ανάγ...

Mε τίτλο «Η Αχαΐα στην Κρίση: Αδιέξοδα - Προτάσεις – Προοπτικές».

Με επιτυχία διεξήχθη χθες στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αχαΐας η 1η Ημερίδα της Newsplus με τίτλο «Η Αχαΐα στην Κρίση: Αδιέξοδα - Προτάσεις – Προοπτικές».Εκατοντάδες Πατρινοί, παρά τη γενική απεργία και την κακοκαιρία, παρακολούθησαν τα 3 θεματικά panels της Ημερίδας, στα οποία πραγματοποιήθηκε μία ιδιαίτερα δυναμική και ταυτόχρονα δημιουργική συζήτηση, κατά την οποία αναλύθηκαν πολλά από τα κρίσιμα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή, παρουσιάσθηκαν διακριτές οπτικές θεώρησης και κυρίως, τέθηκαν στο τραπέζι ρεαλιστικές προτάσεις για το «αύριο» της Αχαΐας.

Αναλυτικά, την εκδήλωση «άνοιξε» ο Διευθύνων Σύμβουλος της Newsplus Στ. Πολίτης, ο οποίος υπογράμμισε την ξεχωριστή ταυτότητα που έχει επιλέξει το portal στα «ταραγμένα ύδατα» της διαδικτυακής ενημέρωσης, ενώ έκανε ειδική αναφορά στο κομμάτι του επιχειρησιακού ρεπορτάζ, σημειώνοντας την πρόθεση της Newsplus να βρίσκεται δίπλα στον Έλληνα επιχειρηματία αυτή την δύσκολη συγκυρία.

Στο πρώτο panel που αφορούσε το κομμάτι της Ανάπτυξης, θίχθηκαν από τους ομιλητές Γ. Ματσούκα, Θ. Πετρόπουλο, Λ. Σταυρόπουλο, Ελ. Συρράκου και Γ. Τελώνη, ζητήματα όπως οι τρόποι προβολής των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων της περιοχής και οι δυνατότητες αξιοποίησης των ενεργειακών πόρων, ενώ ξεχώρισε η εστίαση του συνόλου των ομιλητών στην ανάγκη για ύπαρξη συνεννόησης στον τόπο, για την έξοδό του από την πρωτοφανή κρίση.

Ακολούθως, στο δεύτερο κατά σειράν panel με κύριο θέμα την Επιχειρηματικότητα, έγινε εκτενής αναφορά στην ανάγκη διαμόρφωσης συνεταιριστικών προσπαθειών στο τοπικό επίπεδο ιδιαίτερα σε αυτήν την περίοδο της κρίσης, ενώ αναλύθηκε διεξοδικά το πλήθος γραφειοκρατικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στην αναπτυξιακή τους προσπάθεια, όπως και το ευαίσθητο ζήτημα της γυναικείας επιχειρηματικότητας. Ομιλητές στο συγκεκριμένο panel ήταν οι Πλ. Μαρλαφέκας, Κλ. Μπάρλος, Ηλ. Παυλίδης, Ν. Ράγιου και Ευ. Φλωράτος.

Στο τρίτο panel με θέμα την Απασχόληση, οι Γ. Αντωνόπουλος, Γ. Γιαλελής, Φ. Καρακίτσος και Ν. Παπαδημάτος τέθηκε επί τάπητος η μεγάλη γάγγραινα της περιοχής που λέγεται ανεργία, οι τρόποι αντιμετώπισης του ζητήματος, καθώς και η σύνδεσή του με «άρρωστα» φαινόμενα του πολιτικού μας συστήματος όπως τα «ρουσφέτια».

Τον συντονισμό των panels διαχειρίστηκαν με επιτυχία οι Δ. Αβραμίδης, Μ. Μπέλμπα και Ν. Σύφαντος.

Εκτός από τους προαναφερθέντες ομιλητές και πλήθος πολιτών, στην Ημερίδα παρευρέθησαν και η Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου & Δυτ. Μακεδονίας Δ. Γεωργακοπούλου-Μπάστα, οι Αντιδήμαρχοι Πατρέων Γ. Σιγαλός, Ανδ. Φίλιας και Μ. Ανδρικοπούλου-Ρούβαλη, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ν. Τζανάκος, Σπ. Πολίτης και Ανδ. Τζουραμάνης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Ν. Πυλαρινός και Αρ. Μπουχάγιερ, οι πρ. νομαρχιακοί σύμβουλοι Θ. Σταθοπούλου και Δ. Θεοδωρόπουλος, ο επιμελητηριακός σύμβουλος Τρ. Φωτόπουλος, ο τ. υφυπουργός Β. Μπεκίρης, ο πρόεδρος ξενοδόχων Αχαΐας Ν. Παπαλέξης, ο διευθυντής της FBBank Πάτρας Στ. Τουλιάτος, ο διευθυντής της Data RC Δ. Άσπρος, ο διευθυντής του KISS FM Μ. Γεωργούλιας, ο διευθυντής του Alpha Radio Σ. Νταβλούρος και ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Απόλλωνα Πατρών Αρ. Μαμασιούλας, μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις