Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Λαϊκή Συσπείρωση Αιγιαλείας: Μεγάλες ευθύνες σε κυβέρνηση και δημοτική αρχή για τις καταστροφές

Λαϊκή Συσπείρωση Αιγιαλείας: Μεγάλες ευθ...

Εξέδωσε σχετική ανακοίνωση

Μεγάλες ευθύνες καταλογίζει, τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στην δημοτική αρχή, για τις καταστροφές που έπληξαν την Αιγιάλεια η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης, όπως αναφέρει το www.aigialeianews.gr. Σε ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων, υποστηρίζει ότι η πολιτική προστασία του Δήμου αδυνατεί να ανταποκριθεί στον ρόλο της και για την Δημοτική αρχή ότι δεν αντιτάχθηκε στις αυθαιρεσίες των κατασκευαστικών εταιριών των έργων οδοποιίας και του τραίνου, που συνέβαλαν στις καταστροφές στην Ανατολική Αιγιάλεια, κατηγορώντας την ότι λειτουργεί σαν δεκανίκι της κεντρικής εξουσίας.

Παράλληλα καλεί την κυβέρνηση να λάβει άμεσα τα αναγκαία μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων, την αποζημίωση των σπιτιών, της αγροτικής παραγωγής και των εγκαταστάσεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Αιγιαλείας αναφέρει τα κάτωθι:

«Τις καταστροφικές πλημμύρες της Ηλείας, ακολούθησαν οι σοβαρές επίσης ζημιές σε σπίτια, δρόμους, καλλιέργειες, υποδομές και στον νομό μας και ιδιαίτερα στην Αιγιάλεια. Οι ευθύνες των κυβερνήσεων του δικομματισμού είναι τεράστιες, αλλά και των οργάνων της τοπικής εξουσίας, που άφησαν τις πόλεις, τα χωριά, την αγροτική παραγωγή, χωρίς έργα και μηχανισμούς αντιπλημμυρικής προστασίας.

Η πολιτική προστασία του Δήμου, υπάρχει μόνο στα χαρτιά, αφού χωρίς χρήματα, προσωπικό και υποδομές αδυνατεί να ανταποκριθεί στον ρόλο της. Η Λαϊκή Συσπείρωση είχε τοποθετηθεί στο δημοτικό συμβούλιο υπέρ ενός Δημόσιου Ενιαίου Φορέα Προστασίας σε εθνικό επίπεδο και την ευθύνη να έχει το κεντρικό όργανο και όχι οι δήμοι ή οι εθελοντικές οργανώσεις.

Όμως όπως τόσα άλλα σοβαρά ζητήματα, δεν αποτελούν θέματα διεκδίκησης για την δημοτική αρχή. Η αδιαφορία της κεντρικής εξουσίας για την ύπαιθρο, δεν απαλλάσσει την δημοτική αρχή από τις ευθύνες της για την εγκατάλειψη των κοινοτήτων και τα πενιχρά κονδύλια για έργα, ενώ γίνονται  άσκοπες δαπάνες αλλού.

Επιλέον ευθύνεται γιατί αποδέχεται αυτή την υποχρηματοδότηση σαν φυσιολογικό φαινόμενο. Η Δημοτική αρχή μέσω της πολιτικής προστασίας, ευθύνεται γιατί δεν έλαβε κανένα μέτρο πρόληψης, ούτε απαίτησε μέτρα από την περιφέρεια ή την κεντρική εξουσία εφ' όσον η ίδια δεν είχε τη δυνατότητα, αλλά ούτε αντιτάχθηκε στις αυθαιρεσίες των μεγάλων κατασκευαστικών εταιριών των έργων οδοποιίας και του τραίνου, που έπαιξαν αποφασιστικό ρόλο στις σοβαρές καταστροφές στο Διακοπτό και την Ανατολική Αιγιάλεια.

Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να αναλάβει τα αναγκαία μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων, την αποζημίωση των σπιτιών, της αγροτικής παραγωγής και των εγκαταστάσεων, η δε δημοτική αρχή να πάψει να παίζει το ρόλο του θεατή και να αρκείται στην δικαιολογία ότι δεν έχει ο δήμος υλικές προϋποθέσεις, αφού δεν κάνει τίποτα στον τομέα της διεκδίκησης, απεναντίας λειτουργεί σαν δεκανίκι της κεντρικής εξουσίας».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις