Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Ήθελαν να εξωθήσουν στην πορνεία 22χρονη

Αχαΐα: Ήθελαν να εξωθήσουν στην πορνεία 22χρονη

Συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς τρεις αλλοδαποί με την κατηγορία της μαστροπείας

Τρεις Αλβανοί και ένας Ρουμάνος, ηλικίας 29, 20 και 42 ετών αντίστοιχα, συνελήφθησαν χθες το απόγευμα στον Άραξο, επειδή προσπάθησαν με τη βία να ωθήσουν στην πορνεία μια 22χρονη Ρουμάνα. Η κοπέλα, μη μπορώντας να αντέξει τις ασφυκτικές πιέσεις των τριών μαστροπών, κατέφυγε στην Αστυνομία, η οποία και επενέβη.

Οι τρεις δράστες κατηγορούνται για σωματεμπορία, οπλοκατοχή, απειλή και παράβαση του Νόμου περί Αλλοδαπών.

Ειδικότερα οι τρείς αλλοδαποί, τις τελευταίες τρείς ημέρες, ασκούσαν έντονη ψυχολογική βία σε 22χρονη Ρουμάνα, απειλώντας την συνεχώς τόσο με χρήση όπλων όσο και λεκτικά, για τη ζωή της και τη ζωή των μελών της οικογενείας της, με σκοπό να την προωθήσουν για σεξουαλική εκμετάλλευση.

Η 22χρονη κατέφυγε στις Αστυνομικές Αρχές, όπου οργανώθηκε άμεσα, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας με την συμμετοχή Αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας και της  Ο.Π.Κ.Ε.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί χθες το απόγευμα ενήργησαν έφοδο σε καφενείο στη περιοχή του Αράξου όπου η 22χρονη συναντήθηκε με τους τρείς δράστες προκειμένου να την προωθήσουν στην πορνεία. Κατά την επιχείρηση συνελήφθηκαν στο χώρο του καφενείου ο 20χρονος και ο 42χρονος ενώ ο τρίτος δράστης εντοπίστηκε λίγες ώρες αργότερα σε κοντινή απόσταση και συνελήφθη.

Σε σωματικές έρευνες που ενέργησαν οι Αστυνομικοί στους συλληφθέντες βρήκαν στον 20χρονο ένα πιστόλι τύπου replica και στον 29χρονο ένα πιστολι και ένα περίστροφο με επτά αβολιδωτα φυσίγγια στο βυκιο του τα οποία και κατέσχεσαν.

Από τον έλεγχο των στοιχείων ταυτότητας των συλληφθέντων προέκυψε ότι οι δυο Αλβανοί είχαν εισελθει λαθρα στη χώρα και παρέμεναν παράνομα σε αυτή.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελεα Πλημμελειοδικών Πάτρας.

Παράλληλα στα πλαίσια της ευαισθησίας της Ελληνικής Αστυνομίας, για την πάταξη τέτοιων περιστατικών, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ανακοίνωσε τα εξής: Η άσκηση κάθε είδους βίας ή κακοποίησης (ψυχολογικής, σωματικής, σεξουαλικής και συναισθηματικής) διώκεται από το Νόμο.

Παροτρύνουμε τα «θύματα» να εμπιστεύονται τις αστυνομικές αρχές και να καταφεύγουν άμεσα σε αυτές για την παροχή νομικής και ψυχολογικής στήριξης.

Σε περίπτωση άμεσης ανάγκης καλέστε το 100 ή επικοινωνήστε με το τοπικό αστυνομικό τμήμα. Επίσης μπορείτε να καλέσετε στην τηλεφωνική γραμμή SOS 15900 να δηλώστε την κακοποίηση και να ζητήσετε προστασία.

Η Ελληνική Αστυνομία λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη και ενεργεί άμεσα σε κάθε περιστατικό βίας.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις