Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ν. Παπαδημάτος: «Άμεση δράση για την Αιγιάλεια»

Ν. Παπαδημάτος: «Άμεση δράση για την Αιγιάλεια»

Δήλωση του πρώην βουλευτή για τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές

Σε  καίριες επισημάνσεις προβαίνει ο υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας κ. Νίκος Παπαδημάτος, σχετικά με τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές της Αιγιάλειας. Ειδικότερα  επισημαίνει τα κάτωθι:

«Δεκάδες  χωριά, εκατοντάδες σπίτια, δρόμοι, αγωγοί νερού, γέφυρες, αρχαιολογικοί χώροι επλήγησαν με πρωτοφανή μανία από την θεομηνία, ενώ ιδιαίτερα ο Δήμος της Αιγιάλειας βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση.

Οι  κρατικοί φορείς οφείλουν πάραυτα να δώσουν ανακουφιστικές λύσεις. Συμμερίζομαι την αγωνία του δημάρχου Αιγιαλείας Στάθη Θεοδωρακόπουλου, που επιζητάει αστραπιαίες παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των ζημιών.

Συνηθίζεται σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών  να μεγεθύνονται οι ζημιές για να τυχαίνουν  εύνοιας οι πληγέντες. Όμως στην τωρινή περίπτωση της Αιγιαλείας δεν βρίσκονται λόγια να περιγραφεί το πραγματικό εύρος της καταστροφής. Ο κατακλυσμός είχε ‘’βιβλικά’’ χαρακτηριστικά και οι ζημιές που προκλήθηκαν είναι πρωτοφανείς σε έκταση χωρίς καμία υπερβολή.»

Και συνεχίζει ο κ. Παπαδημάτος, επισημαίνοντας πως «πληροφορήθηκα ότι ο Γεν. Γραμματέας της Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας ζήτησε να γίνει η αποκατάσταση της Εθνικής οδού Πατρών – Κορίνθου νωρίτερα από το Σάββατο.

Αντί, όμως να αιτείται, οφείλει  να δώσει λύση. Και οφείλει επίσης να μην βλέπει αποσπασματικά την αντιμετώπιση της κατάστασης, που έχει οδηγήσει στην απόγνωση χιλιάδες κατοίκους της Αιγιάλειας.

Οφείλει, τέλος, να βελτιώσει τα αντανακλαστικά του και να κηρύξει τον Δήμο Αιγιάλειας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όπως πολύ σωστά έχει ήδη ζητήσει ο δήμαρχος Στάθης Θεοδωρακόπουλος».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις