Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η ΝΕΑ «αδειάζει» τον Τ. Αποστολόπουλο για τις προσλήψεις επιστημόνων

Η ΝΕΑ «αδειάζει» τον Τ. Αποστολόπουλο γι...

Το πολύ να χρειαστούν πέντε άτομα από τα 31 που ανακοινώθηκαν αναφέρει η ΝΕΑ

Σε διάψευση, επί της ουσίας, της ανακοίνωσης του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Τάσου Αποστολόπουλου περί 31 προσλήψεων νέων επιστημόνων, προχωρά με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιχείρηση Ανάπτυξης. Όπως εξηγεί η ΝΕΑ οι προσλήψεις νέων επιστημόνων θα είναι το πολύ πέντε.

Η ανακοίνωση της ΝΕΑ έχει ως εξής:

«Σε Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου-Δυτ. Ελλάδας & Ιονίου  στις 2-2-2012, αναφέρθηκε η απόφαση του Γενικού Γραμματέα κ. Τάσου Αποστολόπουλου για συνάψεις 31 συνολικά μισθώσεων έργου, στα πλαίσια συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων έτους 2012 έναντι συνολικής αμοιβής 450.200 ευρώ.

Το Δελτίο Τύπου, το οποίο εκδόθηκε χωρίς καμία επικοινωνία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την ΝΕΑ,  προκάλεσε όπως είναι εύλογο σωρεία αιτημάτων από όλη την Ελλάδα και δημιουργία προσδοκιών απασχόλησης άνεργων επιστημόνων.

Η πραγματικότητα όμως είναι τελείως διαφορετική και όφειλαν οι αρμόδιοι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης πριν την ανακοίνωση 31 ουσιαστικά ΄΄προσλήψεων΄΄ να ενημερωθούν σωστά και να έχουν επικοινωνήσει εγκαίρως με την ΝΕΑ.

Έτσι για την αποκατάσταση της πραγματικότητας ανακοινώνουμε τα ακόλουθα:

Η Νομαρχιακή Επιχείρηση Ανάπτυξης (Ν.Ε.Α.) αποτελεί την μοναδική αμιγή επιχείρηση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Η Ν.Ε.Α. συμμετέχει ενεργά σε προσκλήσεις υποβολής προτάσεων έργων σε διάφορα Ευρωπαϊκά Προγράμματα, τα οποία σχετίζονται άμεσα με τους σκοπούς της Επιχείρησης και  υλοποιεί ήδη τέσσερα έργα από Προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης  έχει πάρει έγκριση για την υλοποίηση έξι νέων έργων στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα – Ιταλία 2007 – 2013.

Με την έκδοση του νόμου Ν. 3812/2009 καθιερώθηκε από το έτος 2010 και εφεξής, ετήσιος προγραμματισμός προσλήψεων προσωπικού με συμβάσεις μίσθωσης έργου με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Σύμφωνα με το άρθρο 10 του Ν. 3812/2009 για την σύναψη συμβάσεων έργου απαιτείται βεβαίωση του ΑΣΕΠ ότι πρόκειται για γνήσιες συμβάσεις έργου που δεν υποκρύπτουν εξαρτημένη εργασία και δεν καλύπτονται με αυτές πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την σύναψη των συμβάσεων έργου απαιτείται και η τυπική έγκριση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.

Έτσι σύμφωνα με τα παραπάνω η ΝΕΑ προώθησε τις απαιτούμενες διαδικασίες εφαρμογής των προβλεπόμενων διατάξεων, σύμφωνα και με Απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου.

Οι εγκρίσεις  αυτές αφορούν την απασχόληση τόσο υφισταμένου, όσο και καινούριου προσωπικού της επιχείρησης βάσει των ετησίων αναγκών των προαναφερθέντων έργων. Δεδομένο ότι ο επιμερισμός της κάθε σύμβασης γίνεται σε περισσότερα του ενός έργα, οι πραγματικές ανάγκες νέων συμβάσεων είναι 5 το πολύ άτομα, διαδικασία η οποία θα αποφασιστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΝΕΑ.

Από τα ανωτέρω καθίσταται φανερό ότι η διαδικασία, της οποίας τυπικό και μόνο χαρακτήρα είχε η έγκριση από τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, δεν αφορά την σύναψη 31 νέων συμβάσεων μισθώσεων έργου που ανακοινώθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, παρά μόνο  πέντε κατ ανώτατο όριο συμβάσεις,  γεγονός για το οποίο θα ενημερώσουμε το κοινό σύμφωνα με τους Κανονισμούς Λειτουργίας της ΝΕΑ.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις