Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φυλακές Αγ. Στεφάνου: Απέχουν κρατούμενοι και υπάλληλοι - Οριακή η κατάσταση

Φυλακές Αγ. Στεφάνου: Απέχουν κρατούμενο...

Στη φυλακή της Πάτρας κρατείται ο διπλάσιος σχεδόν αριθμός ατόμων από τον προβλεπόμενο

Κινητικότητα καταγράφεται στις φυλακές Αγίου Στεφάνου της Πάτρας. Από τη Δευτέρα απέχουν οι κρατούμενοι που απασχολούνται στους φούρνους, το φαγητό και την καθαριότητα. Οι κρατούμενοι διαμαρτύρονται γιατί δεν πέρασε από την Βουλή ο Νόμος για την αποσυμφόρηση των Φυλακών, με αποτέλεσμα να παρατείνεται η κράτησή τους.

Οι κρατούμενοι σιτίζονται με προμήθειες μέσω εξωτερικών συνεργατών. Ωστόσο τα προβλήματα που υπάρχουν στο σωφρονιστικό κάτάστημα και γενικότερα στο καθεστώς εργασίας, έχουν οδηγήσει σε αποχή και τους υπαλλήλους.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι και χθες αλλά και σήμερα πραγματοποιούν στάση εργασίας από τις 8 μέχρι τις 11 το πρωί και από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Όπως δήλωσε στο www.thebest.gr o Πρόεδρος των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων κ. Τσούρας το προσωπικό είναι κατά; πολύ μειωμένο και χρειάζεται άμεσα κάλυψη των κενών θέσεων, καθώς οι εργαζόμενοι δουλεύουν χωρίς ρεπό και άδειες, όπως είπε. Την ίδια ώρα στις φυλακές της Πάτρας κρατούνται περίπου 350 επιπλέον άτομα, από τα προβλεπόμενα. "Οι κρατούμενοι δηλαδή είναι σε αριθμό οι διπλάσιοι από ότι θα έπρεπε" λέει ο κ. Τσούρας.

Σε στάσεις εργασίας προχωρούν από σήμερα και οι Υπάλληλοι Εξωτερικής Φρούρησης των φυλακών Αγίου Στεφάνου. Σε ανακοίνωσή του το Δ.Σ. της Ένωσης αναφέρει ότι "μετά από ομόφωνη απόφαση θα πραγματοποιήσει επαναλαμβανόμενες τρίωρες στάσεις εργασίας τις παρακάτω ημέρες και ώρες :

ΤΕΤΑΡΤΗ 08-02-2012 ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΩΡΕΣ 09:00-12:00 ΚΑΙ 15:00-18:00ΠΕΜΠΤΗ 09-02-2012 ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΩΡΕΣ 09:00-12:00 ΚΑΙ 15:00-18:00ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10-02-2012 ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΩΡΕΣ 09:00-12:00 ΚΑΙ 15:00-18:00.

Οι τρίωρες στάσεις εργασίας γίνονται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον συνεχιζόμενο εργασιακό και οικονομικό εμπαιγμό της κυβερνητικής πολιτικής . Τα προβλήματα των καταστημάτων κράτησης δεν λύνονται με περικοπές στους μισθούς και με μειώσεις νυκτερινών θέσεων εργασίας ,κινδυνεύει η ασφάλεια των κρατουμένων ,των συναδέλφων μας και της κοινωνίας . Οι Υπάλληλοι της Εξωτερικής φρουράς Πάτρας ζητάνε άμεσες λύσεις και προτείνουν τα κάτωθι :

1. ΜΗ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΜΑΣ.

2. ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ - ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΦΡΟΥΡΩΝ ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ.

3. ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΝΥΚΤΕΡΙΝΩΝ – ΑΡΓΙΩΝ – ΕΞΑΙΡΕΣΙΜΩΝ ΑΝΑ ΜΗΝΑ ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ.

4. ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ( ΑΣΥΡΜΑΤΟΙ, ΣΤΟΛΕΣ, ΟΠΛΑ, ΧΗΜΙΚΑ , ΑΛΕΞΙΣΦΑΙΡΑ , ΤΖΙΠΑΚΙΑ , ΑΡΒΥΛΑ , ΜΠΟΥΦΑΝ, ΚΤΛ).

5.ΑΜΕΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ ΜΕ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ.

6.ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ –ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΣΤΑΘΜΟΥ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΗΝ ΚΛΕΙΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΠΑΤΡΩΝ ΚΑΘΩς ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΧΕΙ <>ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ.

Προσωπικό Ασφαλείας του Τμήματος Εξωτερικής Φρούρησης Κλειστού Καταστήματος Κράτησης Πατρών ορίζεται το σύνολο του παρόντος προσωπικού, καθώς λόγω της ελλείψεως προσωπικού δεν δύναται να μειωθεί περισσότερο. Κατά την διάρκεια της Στάσης Εργασίας, δεν θα εκτελεστεί καμία μεταγωγή-φρούρηση στα δικαστήρια εκτός αν συντρέχει παρέλευση 18μήνου και στα νοσοκομεία εκτός αν κινδυνεύει η ζωή του κρατουμένου. Επίσης δεν θα πραγματοποιούνται επισκεπτήρια συγγενών, συνηγόρων στα νοσοκομεία.

Η οικονομική και υπηρεσιακή εξαθλίωση πρέπει να σταματήσει, ας φωνάξουμε με όλες μας τις δυνάμεις ότι ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ" καταλήγει η ανακοίνωση.

 


Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις