Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΣΕΒΙΠΑ

Η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πί...

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο «Τζάκι» η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων στη ΒΙΠΕ Πατρών - ΣΕΒΙΠΑ, στην οποία παραβρέθηκαν δεκάδες μέλη του φορέα και επίσημοι προσκεκλημένοι. Η εκδήλωση ήταν μια νότα αισιοδοξίας και αποτέλεσε αφορμή για έναν απολογισμό  του Δ.Σ. του ΣΕΒΙΠΑ που κλείνει τρία χρόνια λειτουργίας, έχοντας αναπτύξει σημαντική δράση τόσο σε θέματα λειτουργίας της ΒΙΠΕ Πατρών, όσο και σε γενικότερα αναπτυξιακά θέματα της Αχαΐας.

Στην ομιλία του προς τα μέλη του Συνδέσμου και τους επίσημους προσκεκλημένους, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΕΒΙΠΑ κ. Γεώργιος Μπέμπος, ανέφερε τα εξής:
«Ο ΣΕΒΙΠΑ έκλεισε τρία χρόνια ζωής και παρουσίας στα παραγωγικά και δημιουργικά δρώμενα της περιοχής μας.

Οι εγκατεστημένες παραγωγικές και εμπορικές δυνάμεις της περιοχής έδωσαν στήριξη και ενίσχυση στον Σύνδεσμο γιατί μέσω αυτού οι απόψεις τους και προτάσεις τους έγιναν γνώστες σε κάθε εμπλεκόμενο με την ΒΙΠΕ.

Στα τρία αυτά χρόνια βαθειάς ύφεσης και σκληρής οικονομικής πραγματικότητας ο ΣΕΒΙΠΑ άοκνα και υπομονετικά εργάστηκε για το συμφέρον και την επίλυση των προβλημάτων των εγκατεστημένων στην περιοχή.
Άρθρωσε λόγο τοποθετήθηκε και έκανε προτάσεις σε ΕΤΒΑ και φορείς.

Στις σημερινές οικονομικοπολιτικές συνθήκες που βιώνουμε όλοι, το έργο του  Συνδέσμου είναι ένα μικρό παράδειγμα για το τι μπορούμε να κάνουμε όλοι μαζί. Όλοι μαζί είμαστε στην ιδία βάρκα και ασχέτως ειδικού βάρους η τύχη μας είναι κοινή. Ας κωπηλατήσουμε λοιπόν συντονισμένα προς την ίδια κατεύθυνση.

Οι άνθρωποι του Συμβουλίου και τα μέλη μας έδωσαν από τον πολύτιμο χρόνο τους για να προβάλουν και να υποστηρίξουν θέσεις και απόψεις μας.
Η διάρκεια της θητείας του Συμβουλίου ήταν μεστή θεμάτων που ανέκυψαν και ζητούσαν επιτακτικά λύση.»
Ο κ. Μπέμπος, αναφέρθηκε σε τέσσερα σημαντικά θέματα για τις επιχειρήσεις της ΒΙΠΕ Πατρών και απασχόλησαν τη λειτουργία του Δ.Σ., όπως:

1.Η ανάγκη δημιουργίας ιατρείου ή σταθμού Α΄ βοηθειών στην περιοχή, είναι έργο μεγάλης σημασίας λόγω του μεγάλου αριθμού εργαζομένων και επισκεπτών.

2. Η συγκοινωνιακή σύνδεση της ΒΙΠΕ με την Πάτρα σήμερα είναι επιτακτική όσο ποτέ άλλοτε λόγω των οικονομικών δυσκολιών.

3. Η αποκομιδή απορριμμάτων και η διαχείριση ανακυκλώσιμων υλικών είναι ένα πρόβλημα που χρονίζει και ζητά λύση.

4. Η επισκευή και συντήρηση του οδικού δικτύου που συνδέει την ΒΙΠΕ με την εθνική οδό θα βελτιώσει σημαντικά τις μεταφορές και την μετακίνηση.

Για όλα τα παραπάνω, ο πρόεδρος του ΣΕΒΙΠΑ ζήτησε από την ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας και τους άλλους αρμόδιους φορείς, να συνεργαστούν συντονισμένα και να δώσουν λύσεις στα προβλήματα που ταλαιπωρούν εταιρείες και εργαζόμενους.

Επιπλέον, ο κ. Μπέμπος ανέφερε ότι σκοπός του Συνδέσμου πέραν της επίλυσης προβλημάτων είναι να προσπαθήσει να προσφέρει και να προάγει κοινωνικό και πολιτισμικό έργο. Γνωρίζοντας τα βήματα που έχει κάνει ο Δήμος Πατρέων με την συγκέντρωση υλικού καθώς επίσης και το Πανεπιστήμιο Πατρών με το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας, ο κ. Μπέμπος τόνισε ότι πρόταση του ΣΕΒΙΠΑ είναι να ιδρυθεί Μουσείο Βιομηχανίας στην ΒΙΠΕ, γιατί θεωρεί ως απόλυτα φυσικό η περιοχή της Αχαΐας με την τόσο μεγάλη και βαριά βιομηχανική ιστορία να έχει το δικό της Μουσείο Βιομηχανίας.
Για τον λόγο αυτό πρότεινε τη συνεργασία ΕΤΒΑ - ΒΙΠΕ, Δήμων, Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ΣΒΠ&ΔΕ, Επιμελητηρίου Αχαΐας, Πανεπιστημίου Πατρών, ΣΕΒΙΠΑ, βιομηχανιών και συγγραφέων, ώστε να δημιουργηθεί ένα έργο που θα μείνει ως παρακαταθήκη για την επόμενη γενιά.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Μπέμπος τόνισε:
«Υπό τις παρούσες συνθήκες πρέπει να συσκεπτόμεθα λιγότερο και να ενεργούμε περισσότερο.
Υπό τις παρούσες συνθήκες πρέπει να φροντίσουμε τον τόπο μας και τις επιχειρήσεις μας.
Υπό τις παρούσες συνθήκες πρέπει να σκεφθούμε Ελληνικά και να δράσουμε Ελληνικά.

Τέλος θέλω να ευχαριστήσω το απερχόμενο ΔΣ για την εμπιστοσύνη που μου παρείχε και για το έργο που προσέφερε.
Θέλω να ευχαριστήσω την ΕΤΒΑ και τον κο Τζανέτο προσωπικά για την επικοινωνία και την κατανόηση που δείχνει.

Θέλω να ευχαριστήσω την Περιφέρεια ,τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας, τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, το Επιμελητήριο και την Πυροσβεστική Υπηρεσία της ΒΙΠΕ.

Θέλω να τους ευχαριστήσω για την άψογη συνεργασία και επικοινωνία που είχαμε κατά την διάρκεια της θητείας του ΔΣ. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για την προβολή του έργου μας.
Εύχομαι στο επόμενο ΔΣ του συνδέσμου δύναμη και δημιουργικότητα.

Εύχομαι σε όλους σας υγεία αισιοδοξία και δύναμη, συστατικά που χρειάζονται για να γυρίσουμε σελίδα.».

Στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΣΕΒΙΠΑ παραβρέθηκαν, εκ μέρους του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, ο Αντιδήμαρχος κ. Κώστας Νικολάου, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας κ. Γιώργος Κεπενός, ο γενικός γραμματέας του Επιμελητηρίου Αχαΐας κ. Θεόδωρος Τσούμπελης, ο υπεύθυνος Τομέων Ανάπτυξης και Παροχής Υπηρεσιών της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ κ. Μηνάς Τζαννέτος μαζί με τον συντονιστή της εταιρείας στη ΒΙΠΕ Πατρών κ. Θωμά Μέντζο, ο Διευθυντής Ανάπτυξης – Τμήματος Λειτουργίας Βιομηχανιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Ιωάννης Μέγκας, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, ο πολιτευτής κ. Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, ο διοικητής του Πυροσβεστικού Σταθμού στη ΒΙΠΕ Πατρών κ. Αθανάσιος Μαργαλιάς, ο εκπρόσωπος της ΤΡΕΝΟΣΕ κ. Χρήστος Οικονόμου, ο πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών κ. Κώστας Καλογερόπουλος, κ.ά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του πνεύματος αλληλεγγύης και αλληλοϋποστήριξης που προωθεί ο ΣΕΒΙΠΑ μεταξύ των μελών του, οι επιχειρήσεις μέλη του Συνδέσμου Γιαλούσης Ι. ΕΠΕ, Αφοι Ζαβέρδα Ο.Ε., Αφοι Λουκάτου Ο.Ε., Παπούλιας Donats ABE, προσέφεραν προϊόντα τους για την εκδήλωση, ενώ η εταιρεία Solar Cells Hellas προσέφερε ως δώρο μια τριήμερη διαμονή σε ξενοδοχείο των Καλαβρύτων. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το φλουρί ήταν μια πλακέτα με χρυσή λίρα, προσφορά των μελών του Δ.Σ. προς τα μέλη του Συνδέσμου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις