Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ν' ανοίξει πριν το Σάββατο η Εθνική ζητά ο Περιφερειάρχης - Βίντεο από την Αιγιάλεια

Ν' ανοίξει πριν το Σάββατο η Εθνική ζητά...

Πλημμύρισαν σπίτια και καλλιέργειες - Από αύριο ξεκινά η καταγραφή των ζημιών

18:45 Την παρέμβαση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μάκη Βορίδη ώστε να επισπευσθούν τα έργα αποκατάστασης στο σημείο της εθνικής οδού Πατρών – Κορίνθου όπου σημειώθηκε κατολίσθηση και να δοθεί νωρίτερα στην κυκλοφορία ο δρόμος ζητά ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας. Σ’ επιστολή του προς τον κ. Βορίδη ο Περιφερειάρχης αναφέρει ότι «όπως σας είναι γνωστό από την νύχτα της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου παραμένει κλειστή η νέα εθνική οδός Πατρών – Κορίνθου (Τμήμα της Ολυμπίας Οδού), στο 161ο χιλιόμετρο, εξαιτίας κατολισθητικού φαινομένου που προκλήθηκε ύστερα από σφοδρότατες βροχοπτώσεις.

Ήδη η κίνηση των οχημάτων γίνεται μέσω παράκαμψης, από την παλαιά εθνική οδό, ενώ οι εκτιμήσεις των στελεχών της Ολυμπίας Οδού, που έχει και την ευθύνη λειτουργίας και συντήρησης του δρόμου, είναι ότι η κυκλοφορία δεν πρόκειται να αποκατασταθεί πριν από το προσεχές Σάββατο».

Και ο κ. Κατσιφάρας συνεχίζει: «Σε σύσκεψη που συνεκλήθη σήμερα το πρωί, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλου, στελεχών της Ολυμπίας Οδού, του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και της κατασκευάστριας εταιρείας, αναλύθηκαν από μέρους της Ολυμπίας Οδού οι δρομολογούμενες παρεμβάσεις καθώς και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης τους.

Ωστόσο, ο χρόνος που απαιτείται για την αποκατάσταση του προβλήματος και την εκ νέου παράδοση σε κυκλοφορία της εθνικής οδού κατανοείτε ότι είναι ιδιαίτερα μεγάλος, ιδίως αν ληφθεί υπόψη ότι πρόκειται για δρόμο που εξυπηρετεί το μεγαλύτερο φορτίο οδικών μετακινήσεων για όλη την Δυτική Ελλάδα και, μεταξύ άλλων, συνδέει το λιμάνι της Πάτρας με την υπόλοιπη χώρα».

Η επιστολή του Περιφερειάρχη καταλήγει ως εξής: «Κρίνω, λοιπόν, σκόπιμο να επιληφθείτε προσωπικά του ζητήματος και να διερευνήσετε την δυνατότητα επίσπευσης των αναγκαίων εργασιών, με γνώμονα πάντα την ασφάλεια των οδηγών και την ομαλή και ανεμπόδιστη κίνηση των οχημάτων.

Παράλληλα, κύριε Υπουργέ, έχω την γνώμη ότι το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, πρέπει να ελέγξει τις ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες εκδηλώθηκε η κατολίσθηση στο συγκεκριμένο σημείο και εφ’ όσον προκύψουν ευθύνες, αστοχίες ή λάθη να καταλογιστούν στους υπεύθυνους».

16:55 Ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει τους οδηγούς ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η Νέα Εθνική Οδός Πατρών-Κορίνθου ν’ ανοίξει και πάλι έως το Σάββατο το μεσημέρι εξέδωσε η κοινοπραξία που κατασκευάζει το νέο αυτοκινητόδρομο. Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:

Η Νέα Εθνική Οδός Κορίνθου - Πατρών θα παραμείνει για λόγους ασφάλειας της κυκλοφορίας προσωρινά κλειστή, στη ΧΘ 161+500 (περιοχή Διακοπτού) προκειμένου να αντιμετωπιστεί η περιορισμένης έκτασης βραχόπτωση στο σημείο.

Για το σκοπό αυτό υλοποιούνται από το αρμόδιο εργοτάξιο εργασίες τοπικής παραλλαγής του υφιστάμενου δρόμου στην περιοχή και καταβάλλεται κάθε προσπάθεια, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, να ολοκληρωθούν αυτές μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου 11.02.2012.

Η κυκλοφορία κατά το διάστημα αυτό, θα εκτρέπεται από τους Κόμβους  Καλαβρύτων και Ανατολικού Αιγίου στην Παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθου – Πατρών.

Σε όλη τη διάρκεια του αποκλεισμού δεν θα εισπράττονται διόδια στους σταθμούς Ρίου και Ζευγολατιού.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να επιδεικνύουν αυξημένη προσοχή όταν διέρχονται από την περιοχή των παρακάμψεων, να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των αστυνομικών οργάνων και να είναι υπομονετικοί σε περιπτώσεις καθυστερήσεων.

Για πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης της Ολυμπίας Οδού 1025."

13:25 Κλειστή μέχρι το Σάββατο θα παραμείνει η Ν.Ε.Ο. Πατρών - Κορίνθου, η κυκλοφορία των οχημάτων διακόπηκε χθες βράδυ στο 161 χλμ, κοντά στο Διακοπτό, λόγω κατολίσθησης. H εκτροπή των οχημάτων από τη Νέα Εθνική στην Παλιά γίνεται στο 172ο χλμ στον κόμβο του Αιγίου και στη συνέχεια τα αυτοκίνητα ξαναμπαίνουν στη Ν.Ε.Ο. από το 159ο χλμ., στον κόμβο Πούντας - Καλάβρυτα. Αυτό ισχύει και για τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Η «Ολυμπία» Οδός έως ότου αποκατασταθεί η κυκλοφορία στο σημείο, αναστέλλει την είσπραξη διοδίων τόσο στον σταθμό του Ρίου όσο και στον σταθμό του Ζευγολατιού. Αυτό ανακοίνωσαν σήμερα το πρωί στελέχη της Κοινοπραξίας στον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο.

Στο μεταξύ από αύριο Τετάρτη κλιμάκια της Περιφέρειας, με εντολή του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα και υπό τον συντονισμό του κ. Αλεξόπουλου ξεκινούν το έργο καταγραφής των ζημιών στις περιοχές που επλήγησαν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις.

Ο κ. Αλεξόπουλος, μαζί με μηχανικούς της Περιφέρειας, από νωρίς το πρωί επισκέπτεται τα σημεία της Ανατολικής Αιγιάλειας στα οποία σημειώθηκαν προβλήματα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας είχε συνεργασία τόσο με στελέχη της «Ολυμπίας» όσο και του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και της κατασκευάστριας εταιρείας και ενημερώθηκε διεξοδικά για τις παρεμβάσεις που ήδη δρομολογήθηκαν ώστε να θωρακιστεί ο βαθμός ασφάλειας των διερχόμενων οδηγών και να δοθεί ξανά στην κυκλοφορία, τις επόμενες μέρες, η νέα εθνική οδός.

Ο κ. Αλεξόπουλος επισκέφθηκε και την περιοχή της Αιγείρας όπου σημειώθηκε υπερχείλιση του χειμάρρου «Θολοπόταμου». Από την υπερχείλιση σημειώθηκαν εκτεταμένες ζημιές σε σπίτια, καταστήματα και σε δίκτυα υποδομής ενώ ήδη μηχανικοί της Περιφέρειας συνέλεξαν στοιχεία και προχωρούν σε εκθέσεις αυτοψίας ώστε να αποτυπωθούν τα ακριβή αίτια που προξένησαν τις καταστροφές.

Η νύχτα που πέρασε ήταν ιδιαίτερα δύσκολη κυρίως για την Αιγιάλεια και με το πρώτο φως της ημέρας αποκαλύφθηκε το μέγεθος των καταστροφών.Πλημμύρες καταγράφονται μεταξύ άλλων σε Νικολαίικα, Βαλιμίτικα , Ριζόμυλο, Πλάτανο και Αιγείρα.

Δείτε βίντεο από χθες και σήμερα από το http://aigeira2.blogspot.com/ και το

To χρονικό  σύμφωνα με τα παραπάνω blogs

Ώρα 6-9 μμ.: Ατελείωτο μποτιλιάρισμα στην Παλαιά Εθνική μεταξύ Αγίου Παντελεήμονα και Κραθίου... Διακοπή υδροδότησης...

Ξεχείλισε ο Θολοπόταμος....
Για αρκετή ώρα παρέμεινε κλειστή η παλιά εθνική μεταξύ Αιγείρας και Κραθίου.

 

Μεγάλες Δυνάμεις της πυροσβεστικής, της αστυνομίας, μηχανήματα, συνέβαλαν στον απεγκλωβισμό ατόμων μέσα από πλημυρισμένες οικίες. Μεγάλοι όγκοι νερού κάλυψαν όλους τού δρόμους μετατρέποντάς τους σε ορμητικούς χειμάρους. Πολλά υπόγεια πλημμύρισαν... κατολισθήσεις στο δρόμο προς Μάρμαρα.

 

Κατολισθήσεις στο Παλιόκαστρο. Σοβαρές ζημιές στο Νεκροταφείο Αιγείρας (παρασύρθηκαν μνήματα!

 

Κατασκευάσθηκε χωμάτινη τάφρος στον Κριό για να προστατευτεί ο οικισμός Οικονομεϊκων...

Η συνεχής και έντονη βροχόπτωση από νωρίς το μεσημέρι μέχρι αργά το απόγευμα της 6ης Φεβρουαρίου 2012, είχε σαν αποτέλεσμα να βρεθεί στα όρια της υπερχείλιση (ώρα 6 μμ) ο Κριός, στο ύψος τής σιδηροδρομικής γέφυρας.


Την ίδια ώρα τα μηχανήματα τής κατασκευάστριας των έργων (σιδηροδρόμου) στον Θολοποτάμου επιχειρούν παρεμβάσεις, ώστε να ελαχιστοποιήσουν τυχόν ζημιές στα εν εξελίξει έργα εγκιβωτισμού τού χειμάρρου αυτού...

Διαβάστε επίσης

 

Αχαΐα: Φοβερή νύχτα λόγω κακοκαιρίας- Κλειστή μέχρι το Σάββατο η ΝΕΟ Πατρών - Κορίνθου

 

Κλειστή η Νέα Εθνική Οδός Πατρών- Αθηνών - Άνοιξε πάλι η Παλαιά- Υπερχείλισε ο Κερυνίτης

Πάτρα: Συναγερμός για τους χειμάρρους- Φόβος για το Χάραδρο- Πλημμύρες στις Καμάρες

Πάτρα: Στο σκοτάδι η Ηρώων Πολυτεχνείου και μέρος της Αγυιάς

Αιγιάλεια: Πλημμύρισαν αυλές, κόπηκαν δέντρα, κινδυνεύουν παραλιακά κτίσματα

Πάτρα: Στη "δίνη" της κακοκαιρίας- Αποκολλήθηκε μπαλκόνι- Δείτε φωτό

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις