Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οριστικό "λουκέτο" μπαίνει στον ΕΟΜΜΕΧ

Οριστικό "λουκέτο" μπαίνει στον ΕΟΜΜΕΧ

Οι υπάλληλοι έχουν ειδοποιηθεί να ετοιμάσουν πρωτόκολλα παράδοσης των φακέλων.

Οριστικά "λουκέτο" μπαίνει στον ΕΟΜΜΕΧ.Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του www.Iliaoikonomia.gr, οι υπάλληλοι έχουν ειδοποιηθεί να ετοιμάσουν πρωτόκολλα παράδοσης των φακέλων.Οι πτυχιούχοι υπάλληλοι θα πάνε στο ΕΤΕΑΝ και οι μη πτυχιούχοι σε διάφορες άλλες υπηρεσίες.Η περιουσία του ΕΟΜΜΕΧ θα μεταφερθεί στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων.

Ο ΕΟΜΜΕΧ ήταν από τους οργανισμούς που βοήθησε γιά πολλά χρόνια τις επενδύσεις των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.Βοήθησε πολύπλευρα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.Ο ΕΟΜΜΕΧ ήταν ο κύριος φορέας στήριξης και ενίσχυσης των ΠΜΕ-ΜμΕ στην Ελλάδα, διαθέτοντας:

- Πολυετή εμπειρία στο χώρο στήριξης των ΠΜΕ-ΜμΕ.
- Συνθετική αντίληψη και ειδική γνώση των προβλημάτων και αναγκών των ΠΜΕ-ΜμΕ.
- Ισχυρό δίκτυο συνεργασιών σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο.
- Σημαντική τεχνογνωσία στο σχεδιασμό, υλοποίηση και διαχείριση αναπτυξιακών προγραμμάτων στήριξης των ΠΜΕ-ΜμΕ.
- Καθιερωμένες σχέσεις εμπιστοσύνης με τις ΜμΕ.
- Υψηλό ενισχυτικό έργο στον κλάδο της Χειροτεχνίας και της Καλλιτεχνικής Βιοτεχνίας.

Τι αναφέρει στην ιστοσελίδα του ο ΕΟΜΜΕΧ

Αγαπητοί βιοτέχνες,επαγγελματίες, επενδυτές,
Αγαπητοί συνεργάτες,
Κυρίες και κύριοι,

Στο πνεύμα των βαθύτατων διεργασιών που συντελούνται στη χώρα μας συνεπεία και της δομικής απορρύθμισης της ελληνικής οικονομίας, καταργείται ο ΕΟΜΜΕΧ, ο επί 35 χρόνια μοναδικός επίσημος Οργανισμός της Πολιτείας στην υπηρεσία στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ο ΕΟΜΜΕΧ με βάση την Υπουργική απόφαση αρ. 4507 (ΦΕΚ/2542/07.11.2011 τεύχος Β?) συγχωνεύεται δια απορροφήσεως από την ΕΤΕΑΝ Α.Ε (Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης ) ενώ οι αρμοδιότητές του μεταφέρονται στη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας (Γ.Γ.Β). Τα υλοποιούμενα από αυτόν προγράμματα θα μεταφερθούν στην Διεύθυνση ΜΜΕ της Γ.Γ.Β εντός ενός (1) μηνός (άρθρο 16 και 17 του Ν. 4038 ΦΕΚ/14/02.02.2012 τεύχος Α?) με αποτέλεσμα από 03.02.2012 αναστέλλεται προσωρινά η υλοποίηση τους από τον ΕΟΜΜΕΧ. Μέχρι την ολοκλήρωση της μεταφοράς, θα ενημερώνεστε μέσα από τον παρόντα ιστότοπο για την εξέλιξη αυτή καθώς και τα νέα στοιχεία των υπηρεσιών που θα αναλάβουν.

Με τη συγκεκριμένη απόφαση κλείνει ουσιαστικά μια 35χρονη πορεία ενός Οργανισμού που λειτούργησε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, για την προαγωγή και προώθηση της ελληνικής μικρομεσαίας επιχείρησης. Στη διαδρομή του αυτή προσέφερε στις ΜΜΕ μια σειρά σημαντικότατων υπηρεσιών μεγάλου εύρους (υπηρεσίες ενημέρωσης, πληροφόρησης, συμβουλευτικής, σύνταξη τεχνικοοικονομικών μελετών, στήριξη της χειροτεχνίας και της καλλιτεχνικής βιοτεχνίας, αξιολόγηση καινοτομιών, υλοποίηση ευρωπαϊκών και διεθνών προγραμμάτων, εξειδικευμένων προγραμμάτων κατάρτισης, χορήγηση δανείων, εγγυητικών επιστολών, οικονομικών ενισχύσεων μέσω των Προγραμμάτων για την ενίσχυση της νεανικής και γυναικείας επιχειρηματικότητας, των ευπαθών ομάδων πληθυσμού και κλάδων, κ.ά.) ενώ υπήρξε πρωτοπόρος σε πολλά επίπεδα. Στην επιτυχημένη και αποτελεσματική από πολλές απόψεις πορεία του, συνέβαλε και το εκπαιδευμένο προσωπικό του με την πολύχρονη εμπειρία και τεχνογνωσία του. Αξίζει να αναφερθεί ότι, από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, ωφελήθηκαν περισσότερες από 200.000 επιχειρήσεις πολλές από τις οποίες σήμερα πρωταγωνιστούν στην αγορά.

Θεωρούμε ότι η κατάργηση του ΕΟΜΜΕΧ είναι αποτέλεσμα πολιτικών-κοινωνικών αστοχιών και της ευρύτερης εντροπίας που ταλανίζει τη χώρα μας και δεν συμβάλλει στην αναπτυξιακή της πορεία.

Με την παρούσα ανακοίνωση, αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους εκείνους με τους οποίους τόσα χρόνια συνεργαστήκαμε, που μας εμπιστεύτηκαν και εκτίμησαν τη δουλειά μας. Τους επενδυτές, τους επαγγελματίες, τους φορείς του Δημόσιου και όχι μόνο, τους νέους και τις νέες που ονειρεύτηκαν να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση, τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και Ινστιτούτα κ.ά, που όλοι μαζί και ο καθένας χωριστά συνέβαλαν στην αποκτηθείσα εμπειρία και τεχνογνωσία μας, προς όφελος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της χώρας μας.

Επίσης, αποδίδοντας τον οφειλόμενο σεβασμό στις χιλιάδες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αλλά και σε όλους τους Έλληνες πολίτες που συνεργαστήκαμε, επιθυμούμε να ζητήσουμε θερμά συγγνώμη για τις τυχόν παραλείψεις μας, τα γραφειοκρατικά εμπόδια, τις χρονικές καθυστερήσεις που συχνά εκνεύριζαν και μας τους ίδιους και τα όποια λάθη μας που σας δυσκόλεψαν και κλόνισαν την εμπιστοσύνη σας απέναντί μας. Επιθυμούμε εδώ να σας διαβεβαιώσουμε ότι τα στελέχη του ΕΟΜΜΕΧ εκεί που θα βρεθούν και από όποια θέση, θα εξακολουθήσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με υπευθυνότητα και συνέπεια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις