Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα - Δύο πορείες σήμερα

Πάτρα: Απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τ...

Από το ΠΑΜΕ και από το Εργατικό Κέντρο

Ημέρα απεργίας η σημερινή από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ενάντια στα νέα επώδυνα μέτρα που ετοιμάζονται. Απεργιακά ρολά θα κατέβουν και στην Πάτρα, ενώ θα πραγματοποιηθούν δύο πορείες.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι υπάλληλοι στους δήμους, δάσκαλοι και καθηγητές, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, οι εργαζόμενοι στην ΟΜΕ-ΟΤΕ, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι μηχανικοί, οι τραπεζικοί υπάλληλοι, οι ναυτεργάτες, οι δικαστικοί υπάλληλοι, οι έμποροι και οι βιοτέχνες.

Το ΠΑΜΕ καλεί σε συλλαλητήριο στις 10 το πρωί στην παλτεία Γεωργίου, ενώ το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας δίνει "ραντεβού"  στην οδό Κολοκοτρώνη στις 10.30 το πρωί.

Η προκήρυξη του Εργατικού Κέντρου

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας απευθύνει προσκλητήριο ενότητας και αγώνα προς όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους και συνταξιούχους, για να εναντιωθούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στον ωμό κυνικό εκβιασμό εναντίον ενός ολόκληρου λαού από τους Τροϊκανούς δανειστές.

Η Κυβέρνηση κατ’ απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό  τρόπο συζητά και διαπραγματεύεται την ακύρωση του θεσμού των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, εξαθλιώνοντας για μια ακόμη φορά τους εργαζόμενους και συνταξιούχους με μείωση του εισοδήματος τους, φτάνοντας σε απόγνωση όλη την κοινωνία!

Ο 13ος και 14ος μισθός είναι η παραπλάνηση αφού ο στόχος είναι να καταργήσουν όλο το εργατικό δίκαιο και να κόψουν τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα 20% και 30% από αυτά που έχουν ήδη κοπεί.

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΟ!

Η κοινωνική Ευρώπη πλέον δεν υφίσταται, ο σεβασμός στις συμφωνίες των κοινωνικών φορέων, ποδοπατούνται, ακυρώνονται και θυσιάζονται στο βωμό των συμφερόντων, των τοκογλύφων δανειστών, των τραπεζιτών και των μεγαλοεργοδοτών, αδιαφορώντας προκλητικά για τις επιπτώσεις στην κοινωνία και την οικονομία.

Ο Ελληνικός λαός και κανένας άλλος δεν μπορεί να αντέξει και να αποδεχθεί τον ωμό εκβιασμό για την αφαίρεση τεράστιων πόρων από τους εργαζόμενους και την πραγματική οικονομία, ρίχνοντας την αγορά σε βαθιά ύφεση, εκτοξεύοντας στα ύψη την ανεργία αλλά και αδειάζοντας κυριολεκτικά τα ασφαλιστικά ταμεία.

Η κοινωνία ολόκληρη! οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι δεν αποδέχονται τον απαράδεκτο, αντιδημοκρατικό εκβιασμό των Τροϊκανών και απαντούν

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ, ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε να ακυρώσουμε αυτές τις αναποτελεσματικές και καταστροφικές πολιτικές που ούτε τη χώρα, ούτε την κοινωνία θα σώσουν.

ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ και στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ του ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ την ΤΡΙΤΗ 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012, ώρα 10:30 π.μ.

ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Στην ανακοίνωση του Πανεργατικού Μετώπου αναφέρονται τα εξής:

«Κυβέρνηση, τρόικα και τα κόμματα της πλουτοκρατίας ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, και ΛΑΟΣ περνούν βαριές αλυσίδες στην εργατική τάξη, στο λαό, για να σώσουν τα κέρδη κα τα προνόμια των μονοπωλίων. Τα αρπάζουν όλα και καταδικάζουν το λαό σε μακροχρόνια φτώχεια και εξαθλίωση. Μετατρέπουν το μισθό σε χαρτζιλίκι, τις συντάξεις σε επίδομα φτωχοκομείου. Γαβγίζουν με την απειλή της χρεοκοπίας γιατί φοβούνται τη δύναμή μας.

Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη να μπει μπροστά στον αγώνα με όλες τις δυνάμεις της. Αυτή την ώρα μια επιλογή έχουμε: ή τις αλυσίδες ή τα όπλα του αγώνα.

Ξεσηκωμός, οργάνωση σε κάθε εργοστάσιο και τόπο δουλειάς.

Ενότητα κι αγώνας για:

•να φύγει τώρα η κυβέρνηση του εγκλήματος μαζί με την τρόικα.

•να μην υπογραφεί κανένα νέο μνημόνιο, καμία νέα συμφωνία.

•να πληρώσει η πλουτοκρατία.

Καλούμε τους εργαζόμενους σε κάθε εργοστάσιο κι επιχείρηση, κλάδο τον κλάδο να οργανωθούν και να πάρουν αποφάσεις να μην επιτρέψουμε να περάσει κανένα μέτρο που να μειώνει μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις.

Όλοι στον αγώνα για ανατροπή της βαρβαρότητας.

Με το ΠΑΜΕ μπροστά ενώνουμε τις δυνάμεις μας. Κάνουμε πέρα κάθε δύναμη που στέκεται εμπόδιο.

Όχι άλλη αναμονή, όχι άλλες αυταπάτες. Ας τους κάνουμε τη ζωή κόλαση πριν μας την κάνουν αυτοί.

Απομονώστε και τιμωρείστε όποιον βάλει την υπογραφή του στο σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας.

Δεν παραδινόμαστε.

Αγώνας, σύγκρουση ως το τέλος.

Έξοδος από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, μονομερής διαγραφή χρέους.

Κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων.

Εργατική, λαϊκή εξουσία.

Είναι ο μόνος δρόμος για να σωθεί ο λαός, για να σωθεί ο πλούτος της χώρας και οι παραγωγικές της δυνατότητες.»

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις