Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Συναγερμός για τους χειμάρρους- Φόβος για το Χάραδρο- Πλημμύρες στις Καμάρες

Πάτρα: Συναγερμός για τους χειμάρρους- Φ...

Δεκάδες οι μικροζημιές απο τα 8 μποφορ που πνέουν στην περιοχή απο το πρωί

23.00 Δεκάδες σπίτια έχουν πλημμυρίσει στις  Καμάρες της Αιγιάλιειας. Ήδη χρειάστηκε να απομακρυνθεί από το σπίτι της   της μία μητέρα με πέντε παιδιά και έχει ήδη μεταφερθεί σε ξενοδοχείο της περιοχής.

21.10 Υποχώρησε τοιχίο του ποταμού Χαράδρου στην οδό Σικίνου στον Καστελλόκαμπο, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής, αλλά και στην Πυροσβεστική και την Πολιτική Προστασία που βρίσκονται σε επιφυλακή.

Στην Άνω Κερύνεια περίπου 10 οχήματα εγκλωβίστηκαν λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης και χρειάστηκε η συμβολή μηχανημάτων του δήμου Αιγιαλείας, ώστε να κατέβουν με ασφάλεια το δρόμο.

 

19.50 Πάνω απο 30 κλήσεις έχει δεχθεί η Πυρεστική Υπηρεσία στην Πάτρα για  αφαιρέσεις αντικειμένων λόγω του δυνατού αέρα, ξήλωμα πινακίδων και σοβάδων καθώς και αντλήσεις νερών απο κτίρια. Πληροφορίες αναφέρουν ότι λόγω της θεομηνίες προβλήματα υπήρξαν και στην Φοιτητική Εστία του Πανεπιστημίου Πατρών, καθώς νερά "εισέβαλαν" σε ορισμένους κοινόχρηστους χώρους της Εστίας, ενώ έσταζαν και τα ταβάνια σε ορισμένα δωμάυια φοιτητών  με αποτέλεσμα αυτοί να προσπαθούν να σώσουν την κατάσταση με γουβάδες και σφουγγαρίστρες.

Συναγερμός έχει σημάνει και  στον Πολιτικό Σχεδιασμό Εκτάκτου Ανάγκης της  περιφέρειας, καθώς τα νερά του χειμάρρου που διέρχεται τον Ψαθόπυργο δίπλα από το σταθμό του ΟΣΕ, έχουν φουσκώσει και απειλούν την περιοχή, ενώ στο όριό της βρίσκεται και η στάθμη των νερών του χειμάρρου Σερδίνη που περνά κοντά στον Ψαθόπυργο.

Στα Νικολαίικα Αιγίου όλη η παραλιακή οδός έχει πλημμυρήσει.

 

19:30 Συνεχίζεται η επέλαση της κακοκαιρίας στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή με τα προβλήματα να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Κλειστή είχε παραμείνει για τις τρεις ώρες η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου για τα φορτηγά κενού φορτίου και τα δίκυκλα.

Η απαγόρευση ξεκίνησε στις 15:15 και η άρση της έγινε στις 18:15. Κλειστό είναι και το πορθμείο. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε για απάντληση νερών σε τέσσερες περιπτώσεις σε παραλιακές περιοχές όπως το Ρίο, το Προάστιο, Ηρώων Πολυτεχνείων.

Σημαντικά είναι τα προβλήματα που δημιουργεί η βροχή σε αρκετούς δρόμους. Χαρακτηριστική περίπτωση το Ρίο όπου το νερό ξεπερνάει το μισό μέτρο, έχει ξεπεράσει τα πεζοδρόμια και τα αυτοκίνητα περνούν με πολύ μεγάλη δυσκολία.

 

ΡΙΟ (ΦΩΤΟ ΑΡΗΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ)

ΡΙΟ (ΦΩΤΟ ΑΡΗΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ)

ΡΙΟ (ΦΩΤΟ ΑΡΗΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ)

14:57 Αρκετά ήταν τα προβλήματα που καταγράφονται από το πρωί στο κέντρο της Πάτρας από τους θυελλώδεις ανέμους που πνέουν στην περιοχή. Στην οδό Αγίου Ανδρέου, ξεκόλλησε τμήμα από μπαλκόνι του 4ου ορόφου πολυκατοικίας και έπεσε πάνω σε σταθμευμένα αυτοκίνητα. Το συμβάν καταγράφηκε σε ώρα αιχμής και από καθαρή τύχη δεν τραυματίστηκε κάποιος διερχόμενος από το πεζοδρόμιο στο συγκεκριμένο σημείο.

Δεκάδες μικροζημιές από πτώσεις σοβάδων σημειώθηκαν και σε άλλα σημεία. Στη συμβολή της Ρήγα Φεραίου με την Αγίου Νικολάου ξεκόλλησαν σοβάδες από διατηρητέο κτίριο και κατέληξαν στον πεζόδρομο. Στο σημείο τοποθετήθηκε ειδική σήμανση που απαγορεύουν τη διέλευση προς αποφυγή τυχόν τραυματισμών.

Στην οδό Κωνσταντινουπόλεως είχε σπάσει κλαδί από δέντρο και αιωρείτο σε καλώδιο της ΔΕΗ. Στο σημείο έσπευσε η πυροσβεστική υπηρεσία για την απομάκρυνσή του, διότι υπήρχε κίνδυνος να πέσει στο οδόστρωμα και να προκληθεί ατύχημα. Επίσης, σε αρκετά καταστήματα έχουν σπάσει τζαμαρίες, όπως στην οδό Αλ. Υψηλάντου, ενώ έχουν προκληθεί και άλλες μικροζημιές.

Συνεχείς διακοπές ρεύματος σημειώνονται απο το πρωί τόσο στο κέντρο της Πάτρας όσο και περιφερειακά όπως στην περιοχή των Βραχνείκων ενώ πτώσεις τάσης παρατηρούνται σε πολλές περιοχές της πόλης.

Κανονικά γίνεται για όλα τα οχήματα, μηχανάκια και φορτηγά είτε γεμάτα είτε κενού φορτίου, η κυκλοφορία στην Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου. Εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή της γέφυρας, γύρω στις 12 το μεσημέρι δόθηκε η εντολή να σταματήσει η κυκλοφορία για δίκυκλα και οχήματα βαρέως τύπου και κενού φορτίου. Στη 1.50 ξεκίνησε όμως και πάλι κανονικά η κυκλοφορία.

Πάτρα: Προβλήματα λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή - Σε επιφυλακή οι αρχές

Μετεωρολογική "βόμβα" στο Ιόνιο - Επιδείνωση του καιρού απο τα δυτικά με ανέμους, βροχές και καταιγίδες

Τι κάνουμε όταν φυσάει;

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις