Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μιχ. Μπεκίρης: Να γίνει συμψηφισμός απαιτήσεων μεταξύ Δημοσίου και επιχειρήσεων

Μιχ. Μπεκίρης: Να γίνει συμψηφισμός απαι...

Ο βουλευτής Αχαίας της ΝΔ τονίζει πως η μη επιστροφή του ΦΠΑ σε ιδιώτες έχει προκαλέσει οικονομική ασφυξία

Την επιστροφή του ΦΠΑ στις επιχειρήσεις και κατ’ επέκταση τον  συμψηφισμός απαιτήσεων μεταξύ Δημοσίου και ιδιωτών η οποία είναι μια κορυφαία ανάγκη για τη σωστή λειτουργία της αγοράς, επισημαίνει με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο Βουλευτής Αχαΐας και πρώην Υφυπουργός Μιχάλης Μπεκίρης, προς τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών.

Συγκεκριμένα  ο Αχαιός  πολιτικός τονίζει ότι, η μη επιστροφή του ΦΠΑ σε ιδιώτες έχει προκαλέσει οικονομική ασφυξία σε χιλιάδες επιχειρήσεις της χώρας και οι Έλληνες επιχειρηματίες βρίσκονται στα όρια της απόγνωσης.

Ο κ. Μπεκίρης ζητά από την κυβέρνηση, να επιστρέψει άμεσα το ΦΠΑ στους δικαιούχους, καθώς επίσης και την προστασία αυτών, αφού  ελλοχεύει  ο κίνδυνος της φυλάκισης, ακόμα και για επιχειρηματίες που πρέπει να λάβουν πολύ μεγαλύτερα ποσά από όσα χρωστούν.
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Είναι γεγονός ότι η μη επιστροφή του ΦΠΑ σε ιδιώτες έχει προκαλέσει οικονομική ασφυξία σε χιλιάδες επιχειρήσεις της χώρας και οι Έλληνες επιχειρηματίες βρίσκονται στα όρια της απόγνωσης.

Το θέμα προέκυψε στις αρχές του 2009 και μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία ουσιαστική αλλαγή. Αντίθετα το πρόβλημα διογκώνεται συνεχώς με ανυπολόγιστες συνέπειες. Χιλιάδες εξαγωγικές επιχειρήσεις βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού, περιμένοντας πότε το κράτος θα εφαρμόσει τον νόμο.

Οι παρεμβάσεις φορέων, όπως του Συνδέσμου Βιομηχάνων, των επιμελητηρίων της χώρας ή του Συνδέσμου Εξαγωγέων είναι απανωτές, αλλά μέχρι στιγμής αναποτελεσματικές αφού απευθύνονται  σε ώτα μη ακουόντων.

Και το Επιμελητήριο Αχαΐας σε συνεργασία με άλλα  επιμελητήρια της χώρας αλλά και με φορείς έχει  ζητήσει  να ενεργοποιηθεί ο νόμος.

Κατόπιν αυτών και με την επισήμανση ότι το Δημόσιο είναι απαιτητικό στις απαιτήσεις του και έχει μια παθολογική αδυναμία να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του και με δεδομένο ότι η μη επιστροφή του ΦΠΑ είναι κορυφαίο στοιχείο κόστους για όλες τις εξαγωγικές επιχειρήσεις ενώ ο  συμψηφισμός απαιτήσεων μεταξύ Δημοσίου και ιδιωτών είναι μια κορυφαία ανάγκη για τη σωστή λειτουργία της αγοράς, ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο αρμόδιος Υπουργός:

1.Είναι διατεθειμένη η κυβέρνηση να επιστρέψει το ΦΠΑ στους δικαιούχους;

2. Γνωρίζεται κ. Υπουργέ ότι ελλοχεύει  ο κίνδυνος της φυλάκισης, ακόμα και για επιχειρηματίες που πρέπει να λάβουν πολύ μεγαλύτερα ποσά από όσα χρωστούν;

3. Προτίθεται  η ηγεσία του Υπουργείου να προστατέψει τους επιχειρηματίες αυτούς;

4. Γνωρίζεται κ. Υπουργέ ότι με την συμπεριφορά αυτή του Υπουργείου απέναντι στους επιχειρηματίες δεν μπορεί να υπάρξει επιχειρηματική δραστηριότητα;»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις