Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Στενάζουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων – Αδυνατούν να πληρώσουν τα χαράτσια

Πάτρα: Στενάζουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων ...

Μόνο έξοδα τους «προσφέρει» πλέον η περιουσία τους…

Σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση έχει περιέλθει μεγάλη μερίδα Πατρινών ιδιοκτητών ακινήτων εξ’ αιτίας των αλλεπάλληλων φόρων που καλούνται να πληρώσουν για τα περιουσιακά τους στοιχεία που πλέον, λόγω της κρίσης, δεν τους προσφέρουν τα ανάλογα εισοδήματα. Με δεδομένο ότι πολλά σπίτια και καταστήματα παραμένουν επί πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα οι ιδιοκτήτες τους έχουν βρεθεί σε δίνει θέση αδυνατώντας να ανταπεξέλθουν στα συνεχώς αυξανόμενα «χαράτσια».

Όπως επισημαίνει, μιλώντας στο thebest, η πρόεδρος του Συλλόγου τους Κυριακή Αθανασιάδη, πολλοί συμπολίτες αναγκάζονται να προβούν σε κινήσεις που σε παλαιότερες εποχές ακούγονταν αδιανόητες. «Αναγκάζονται να κόβουν τα φροντιστήρια των παιδιών τους και περιορίζουν τις αγορές τους στα απολύτως απαραίτητα, αφού πλέον δεν υπάρχουν χρήματα για να καταβάλουν τους υπερβολικούς φόρους».

Επισημαίνει μάλιστα πως το ιδιαιτέρως ανησυχητικό είναι ότι δεν μιλάμε πια για μεμονωμένες περιπτώσεις αλλά τον τελευταίο καιρό το φαινόμενο έχει πάρει καθολικές διαστάσεις. «Οι συμπολίτες στενάζουν πραγματικά.

Καλούνται από την πολιτεία να πληρώνουν χαράτσια για απρόσοδα ακίνητα. Όσοι καταφέρουν να πληρώσουν το κάνουν από το μισθό τους, αφού τώρα πια η περιουσία τους μένει ανεκμετάλλευτη», προσθέτει η κυρία Αθανασιάδη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις