Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Διευκρινήσεις για τις καταγγελίες των οικονομικών εισαγγελέων ζητά η Μαρία Κυριακοπούλου

Διευκρινήσεις για τις καταγγελίες των οι...

Με σχετική ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης

Η Βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ Μαρία Κυριακοπούλου κατέθεσε κοινή ερώτηση μαζί με τον Βουλευτή Β΄ Αθηνών του ΠΑΣΟΚ Λάμπρο Μίχο, στον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Δικαιωμάτων κ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, με την οποία ζητούν  ενημέρωση  σχετικά με την υπόθεση των καταγγελιών των δύο εισαγγελέων οικονομικού εγκλήματος, περί παρεμβάσεων και παρεμπόδισης του έργου τους. Οι δύο Βουλευτές ζητούν να τεθεί υπόψη της Βουλής η σχετική αλληλογραφία του Υπουργού με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας, καθώς επίσης και η σχηματισθείσα δικογραφία για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Στην ερώτησή τους οι δύο Βουλευτές αναφέρουν:
«Τις τελευταίες ημέρες απασχόλησε έντονα την επικαιρότητα η καταγγελία των δύο  εισαγγελέων οικονομικού εγκλήματος, κ.κ. Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη, σχετικά με αναφερόμενες παρεμβάσεις στο έργο τους με σκοπό την παρεμπόδισή του.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, ζητήσατε την αντικατάσταση των δύο εισαγγελέων, με έγγραφό σας προς το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο θα αποφασίσει τις προσεχείς ημέρες.

Η καταγγελία των δύο εισαγγελέων, όπως έγινε γνωστό, διερευνήθηκε και τέθηκε στο αρχείο για δεύτερη φορά.

Επειδή, όμως, δεν πρέπει να υπάρχει καμία υπόνοια για παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης από την εκτελεστική εξουσία ή από άλλα πρόσωπα και συμφέροντα, αλλά και για να γνωρίζει η Βουλή τι ακριβώς έχει γίνει, παρακαλούμε, κύριε Υπουργέ, να τεθεί υπόψη της Βουλής η σχετική αλληλογραφία σας με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας, καθώς επίσης και η σχηματισθείσα δικογραφία για τη συγκεκριμένη υπόθεση.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις