Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δ. Κατσικόπουλος: Να πάρει απόφαση άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιοο για το πρόγραμμα "Εξοικονομώ"

Δ. Κατσικόπουλος: Να πάρει απόφαση άμεσα...

Με στόχο να μη χαθούν τα εγκεκριμένα κονδύλια

Επιστολή προς την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων με την οποία ζητά να λάβει άμεσα απόφαση το σώμα για το πρόγραμμα "Εξοικονομώ" προκειμένου να μην χαθεί η εγκρεκριμένη χρηματοδότηση απέστειλε ο επικεφαλής της παράταξης Ενωτική Κίνηση Πάτρας, Δημήτρης Κατσικόπουλος. Στην επιστολή του αναφέρει τα εξής:  "Το Πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ» του Υ.ΠΕ.Κ.Α για την εφαρμογή δράσεων ενεργειακής αποδοτικότητας στους Δήμους και  προετοιμασίας μέχρι την έκδοση του Οδηγού Εφαρμογής γιά την ένταξη της Πράξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» (ΕΠΑΝ ΙΙ) 2007-2013.

Στοχεύει στη βελτίωση των όρων της ενεργειακής αποδοτικότητας σε τοπικό επίπεδο, στην προώθηση δράσεων επίδειξης με άμεσα εφαρμόσιμα αποτελέσματα και στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και των στελεχών της διοίκησης και της αυτοδιοίκησης σε ζητήματα εξοικονόμησης ενέργειας, προστασίας και βιώσιμης διαχείρισης του αστικού περιβάλλοντος.

Για την συγκεκριμένη προκήρυξη κατατέθηκαν 191 προτάσεις από Δήμους και εγκρίθηκαν 106 προϋπολογισμού 83,4 εκατ ευρώ. Στην Δυτική Ελλάδα εντάχθηκαν προτάσεις ύψους  4.914.737 ευρώ μεταξύ αυτών και του πρώην Δήμου Ρίου ύψους 570.197 ευρώ.

Προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία απαιτείται απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων πλέον, στην οποία εκτός από την βούληση για την υπογραφή σχετικής σύμβασης, πρέπει ο Δήμος να δεσμευτεί και για την καταβολή της ίδιας συμμετοχής ύψους 30% από ιδίους πόρους.

Δεδομένου ότι η καταληκτική ημερομηνία για την εν λόγω δράση είναι η 2/2/2012 παρακαλούμε να εισάγετε το παραπάνω θέμα για συζήτηση με την διαδικασία του κατεπείγοντος προκειμένου να μην χαθεί η εγκεκριμένη  χρηματοδότηση και τα αποτελέσματα από την υλοποίηση του έργου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις