Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Δήμος αφήνει χωρίς ενίσχυση τη Διακίδειο

Ο Δήμος αφήνει χωρίς ενίσχυση τη Διακίδειο

Η ιστορική αίθουσα κινδυνεύει τη νέα περίοδο μετά το καλοκαίρι του 2012 να βάλει λουκέτο

Με λουκέτο απειλείται η Διακίδειος Σχολή του Λαού που λειτουργεί στην οδό Κανάρη στην Πάτρα και αποτελεί ένα ιστορικό πνευματικό, πολιτιστικό και επιμορφωτικό κέντρο με παρουσία εκατόν τριάντα πέντε χρόνων, από το 1877. Όπως ανέφερε στο thebest.gr ο πρόεδρος της Διακιδείου, Ιωάννης Αθανασόπουλος, δυστυχώς η Διακίδειος αντιμετωπίζει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα και αδυνατεί πλέον να καλύψει τις λειτουργικές της ανάγκες όπως είναι η συντήρηση της αίθουσας εκδηλώσεων, η δαπάνη για το ρεύμα, η πληρωμή ενός επιστάτη του χώρου, κ.α..

«Η μόνη πηγή εσόδων της Διακιδείου μέχρι πέρυσι ήταν η οικονομική συνδρομή του Δήμου Πατρέων με ένα ετήσιο ποσό της τάξης των 8-10.000 ευρώ. Αυτά τα χρήματα μας δίνονταν έως και το τέλος της θητείας της Δημοτικής αρχής Ανδρέα Φούρα, ωστόσο η νέα Δημοτική αρχή Γιάννη Δημαρά μας ξεκαθάρισε ότι λόγω των συνθηκών της κρίσης και των χρεών του Δήμου αδυνατεί να μας δώσει κάποια βοήθεια και πως πλέον για τη Διακίδειο από το Δήμο δεν μπορεί να διατεθεί ούτε ένα ευρώ. Ήταν δυστυχώς ρητοί και κατηγορηματικοί. Αποτέλεσμα είναι για το παρελθόν έτος 2011 η Διακίδειος να μην εισπράξει κάποιο ποσό από το Δήμο ενώ η μόνη χρηματική βοήθεια της τάξης των 1400 ευρώ μαζί με το ΦΠΑ προήλθε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και συγκεκριμένα τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα και τον αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Αγγελόπουλο. Πλέον αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση η Διακίδειος κινδυνεύει και το μέλλον της διαγράφεται άδηλο. Όπως αναφέραμε και σε πρόσφατο ρεπορτάζ της εφημερίδας Γνώμη, κρούουμε το καμπανάκι του κινδύνου διότι σε διαφορετική περίπτωση η αίθουσα θα κλείσει. Τα έσοδα μας αυτή τη στιγμή είναι μηδαμινά και προέρχονται από κάποιες ελάχιστες συνδρομές μελών και γενικά λειτουργούμε ιδίοις εξόδοις ανησυχώντας για την προοπτική και το μέλλον αυτού του ιστορικού πνευματικού σωματείου που έχει φιλοξενήσει και συνεχίζει να φιλοξενεί αξιόλογες ομιλίες και διαλέξεις επιστημονικού και ιστορικού περιεχομένου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αθανασόπουλος.

Να αναφέρουμε τέλος ότι σε μία προσπάθεια να συγκεντρωθούν χρήματα για την ενίσχυση της Διακιδείου, η λογοτέχνις και ζωγράφος Μαρία Καρέλα πραγματοποίησε στην αίθουσα της οδού Κανάρη έκθεση έργων της, τα έσοδα από την οποία διατίθενται στο ταμείο της Διακιδείου.

Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις