Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ένωση Γονέων Πάτρας: Τα δημόσια σχολεία λειτουργούν με ένα ιδιότυπο οικονομικό αποκλεισμό χωρίς προηγούμενο

Ένωση Γονέων Πάτρας: Τα δημόσια σχολεία ...

Καταγγελία για υποβάθμιση των σχολείων

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων του Δήμου Πατρέων συνεδρίασε και συζήτησε τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της προσχολικής, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και διαπίστωσε ότι οι γονείς δέχονται ολομέτωπη επίθεση στο όνομα της κρίσης με αποτέλεσμα όχι μόνο τη μείωση τους εισοδήματός τους αλλά και το χτύπημα των κοινωνικών τους κατακτήσεων. Τα δημόσια σχολεία λειτουργούν με ένα ιδιότυπο οικονομικό αποκλεισμό χωρίς προηγούμενο.

Η κυβέρνηση κατ απαίτηση των δανειστών μας Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ. διασώζοντας το τραπεζικό και βιομηχανικό κεφάλαιο έχει φέρει σε απόγνωση τους εργαζόμενους και όχι μόνο.

Απαιτείται η συντονισμένη δράση γονέων και εκπαιδευτικών ώστε να υπάρξει η οργανωμένη αντίδραση σε μέτρα που υποβαθμίζουν το δημόσιο σχολείο.

Παλεύουμε όλοι μαζί συντονισμένα και δυναμικά για να επιβάλλουμε:

Εδώ και τώρα κρατική χρηματοδότηση των σχολείων, που θα καλύπτει όλες τις λειτουργικές ανάγκες τους. Να ενισχυθούν με έκτακτο κονδύλι οι σχολικές επιτροπές για τα επιπλέον έξοδα εκτύπωσης των φωτοτυπιών. Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών και των εκπαιδευτικών για τα έξοδα λειτουργίας του σχολείου.

Άμεση ενεργοποίηση από το Δήμο Πατρέων της επιχορήγησης για τις επισκευές - συντηρήσεις των σχολείων. Καταγραφή των αναγκαίων επισκευών και συντηρήσεων με προτεραιότητα σ όσες αφορούν στην ασφάλεια των μαθητών και με κάλυψη του επιπλέον κόστους με έκτακτο κρατικό κονδύλι.

Άμεση επίλυση του προβλήματος της μεταφοράς των μαθητών. Παράταση των συμβάσεων με το Υπεραστικό ΚΤΕΛ μέχρι τέλος της σχολικής χρονιάς και επανεξέταση του μαθηματικού τύπου για ενίσχυση του κόμιστρου των κοντινών αποστάσεων. Δωρεάν συγκοινωνίες για όλους τους μαθητές.

Έκτακτη κρατική επιχορήγηση των Δήμων για την παροχή γεύματος στους έχοντας ανάγκη μαθητές, με ιδιαίτερη μέριμνα στα ολοήμερα σχολεία και με αξιοποίηση των υποδομών και του προσωπικού των Δήμων χωρίς την εμπλοκή χορηγών και Μ.Κ.Ο.

Να έλθουν τα βιβλία στα σχολεία άμεσα και χωρίς άλλη καθυστέρηση.

Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους μαθητές και δωρεάν εμβολιασμός όλων των μαθητών με τα απαιτούμενα εμβόλια.

Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους εκπαιδευτικούς με μισθούς επιβίωσης και αξιοπρέπειας και όχι εξαθλίωσης.

Συνεχίζουμε να δίνουμε καθημερινά τη μάχη για Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία, δικαίωμα κάθε πολίτη, χωρίς οποιεσδήποτε διακρίσεις, για ένα δρόμο ανάπτυξης που θα στηρίζεται στην ευημερία και τη γνώση του λαού και της νεολαίας.

Καλούμε όλους τους Συλλόγους Γονέων σε κάθε σχολείο της πόλης μας να υπερασπιστεί το δικαίωμα μας για δημόσια και δωρεάν παιδεία.

Εντός των προσεχών ημερών το ΔΣ της Ένωσης Γονέων Πάτρας θα έχει συναντήσεις με όλους τους αρμόδιους τοπικούς υπεύθυνους και φορείς ώστε να εκθέσει τα προβλήματα και να απαιτήσει τη λύση τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις