Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Μεταφέρουν εκατομμύρια μισοτυπωμένα βιβλία μήπως και ολοκληρωθούν

Πάτρα: Μεταφέρουν εκατομμύρια μισοτυπωμέ...

Στο τέλος της χρονιάς θα φτάσουν στους μαθητές 12 τίτλοι βιβλίων λόγω επίσχεσης εργασίας

Στο δρόμο ανάμεσα στη λεωφόρο Κηφισού της Αθήνας και την Πάτρα θα βρίσκονται για πολύ καιρό ακόμα 12 τίτλοι σχολικών βιβλίων. Μάλιστα, φαίνεται ότι θα αργήσουν πολύ να φτάσουν στον προορισμό τους, τις μαθητικές τσάντες, καθώς η διαδρομή με «όχημα» άλλοτε τον Οργανισμό Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων (ΟΕΔΒ) και άλλοτε τον «Διοφάνη», είναι πολύ μακριά, τινάζοντας στον αέρα τις δεσμεύσεις του υπουργείου Παιδείας.

Για την ώρα, πάντως, σύμφωνα με την Realnews, 1,2 εκατ. σχολικά βιβλία σαπίζουν στις αποθήκες της 3Ε Εκτυπωτική Α.Ε. στη Λ. Κηφισού, παρέα με τους τόνους χαρτί που έχουν διατεθεί για την εκτύπωση τους. Η διαδικασία εκτύπωσης σκόνταψε στο γεγονός ότι οι 60 εργαζόμενοι της εκτυπωτικής μονάδας που είχε αναλάβει το έργο βρίσκονται εδώ και καιρό σε επίσχεση εργασίας, αφού, όπως λένε, είναι απλήρωτοι για τουλάχιστον έξι μήνες. Έτσι, η παραγωγή των βιβλίων σταμάτησε κυριολεκτικά στη μέση.

Τελικά, η λύση που βρέθηκε ήταν να ολοκληρωθεί η εκτύπωση σε άλλες εκτυπωτικές μονάδες σε Αθήνα και Πάτρα, οι οποίες προέκυψαν έπειτα από διαγωνισμό. Την περασμένη Παρασκευή ξεκίνησε η μεταφορά των βιβλίων, που βρίσκονται ημιτελή, στις νέες εκτυπωτικές μονάδες. Μαζί τους μεταφέρονται και τα λεγόμενα χρωμοφάν (δηλαδή τα αρνητικά) αλλά και περισσότερα από 400 ρολά χαρτί. Διαδικασία η οποία αναμένεται να τραβήξει εις μάκρος και ενώ ο ΟΕΔΒ βρίσκεται στο στάδιο της αντικατάστασης του από τον νεοσύστατο οργανισμό «Διοφάνης», με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό σε καθυστερήσεις.

Οι εργαζόμενοι, παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν (κάποιοι από αυτούς παίρνουν φαγητό από τα συσσίτια του δήμου Αθηναίων), συναίνεσαν ώστε να φτάσουν έστω και με μεγάλη καθυστέρηση τα βιβλία στις τσάντες των μαθητών και να μην τιναχθεί στον αέρα η σχολική χρονιά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις