Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μιχ. Μπεκίρης: Υποβαθμίζουν το KETX και εμπαίζουν την πατραϊκή κοινωνία

Μιχ. Μπεκίρης: Υποβαθμίζουν το KETX και ...

Ο Αχαιός πολιτικός και πρώην Υφυπουργός, επανέφερε το θέμα στη Βουλή

Ο κ. Γιάννης Ραγκούσης συνεχίζει να εμπαίζει την κοινωνία της Πάτρας με την απάντηση που έδωσε στον  Βουλευτή Μιχάλη Μπεκίρη, σχετικά με την λειτουργία του ΚΕΤΧ. Συγκεκριμένα ο Αχαιός πολιτικός και πρώην Υφυπουργός, επανέφερε το θέμα στη Βουλή, μετά την συνεχιζόμενη υποβάθμιση του ΚΕΤΧ και την οριστική κατάργηση του στρατοπέδου ως Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, εκφράζοντας την ανησυχία  και τους προβληματισμούς του.

Δυστυχώς η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου μη θέλοντας να δει την πραγματικότητα, υποστηρίζει ότι, όχι μόνο δεν υποβαθμίζεται το στρατόπεδο αλλά η λειτουργία του στρατοπέδου ως ΚΕΝ του προσδίδει και νέα δυναμική.

Σημειώνεται δε ότι, στην απάντηση του ο κ. Ραγκούσης μη έχοντας άλλες αποδείξεις για να στοιχειοθέτηση την απόφαση της υποβάθμισης του ΚΕΤΧ και θέλοντας να «χρυσώσει το χάπι», υπενθυμίζει την παραχώρηση έκτασης από τους χώρους του στρατοπέδου για την κατασκευή του Νέου Δικαστικού Μεγάρου της Πάτρας.  
Το πλήρες κείμενο της απάντησης έχει ως εξής: «Σε απάντηση της σχετικής ερώτησης που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Μιχάλης Μπεκίρης με θέμα «Συνεχίζεται η υποβάθμιση του ΚΕΤΧ Πατρών», σας γνωρίζω τα ακόλουθα σύμφωνα με τα στοιχεία που τέθηκαν υπ' όψιν μου: Το ΚΕΤΧ λειτούργησε μέχρι και τη 2011 Β ΈΣΣΟ ως Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (KEN) και ως Ειδικό Κέντρο Εκπαίδευσης (ΕΚΕ), συνολικής χωρητικότητας 700 ατόμων.

Το εν λόγω Κέντρο έχει πιστοποιηθεί από το Εθνικό Κέντρο Πιστοποίησης (Ε.ΚΕ.ΠΙΣ.) ως Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ.Ε.Κ.) για τους στρατεύσιμους οπλίτες ειδικότητας τεχνίτη και ηλεκτροτεχνίτη τροχοφόρων οχημάτων.
Για τον εξορθολογισμό των λειτουργούντων KEN αποφασίσθηκε, μεταξύ άλλων, η οριστική παύση της λειτουργίας του ΚΕΤΧ ως KEN και η συνέχιση της λειτουργίας του ως ΕΚΕ από τη 2011 Γ' ΕΣΣΟ.

Το ΚΕΤΧ δεν δύναται να λειτουργήσει ταυτόχρονα ως KEN και ΕΚΕ. καθόσον κατά την περίοδο της κατάταξης του 20u τμήματος κάθε ΕΣΣΟ, θα εκπαιδεύονται για 5-6 εβδομάδες παράλληλα και οι οπλίτες του 1ου τμήματος αυτής σε τεχνικές ειδικότητες (λειτουργία ως ΕΚΕ), με αποτέλεσμα να δημιουργούνται δυσεπίλυτα προβλήματα στρατωνισμού. σίτισης και εν γένει διαβίωσης του προσωπικού, εξαιτίας της χωρητικότητας του Κέντρου και του μικρού χρονικού διαστήματος (1 εβδομάδα) που μεσολαβεί των κατατάξεων των δύο τμημάτων κάθε ΕΣΣΟ.

Πέραν των παραπάνω, εκτιμάται ότι η παύση της λειτουργίας του ΚΕΤΧ ως KEN και η λειτουργία του μόνο ως ΕΚΕ, δεν το υποβαθμίζει αλλά του προσδίδει νέα δυναμική, καθόσον το παρεχόμενο επίπεδο εκπαίδευσης αναβαθμίζεται και επικεντρώνεται αποκλειστικά στην εκπαίδευση τεχνικών ειδικοτήτων με το υπάρχον εκπαιδευτικό προσωπικό και τις εγκαταστάσεις, με αποτέλεσμα την άριστη εξειδίκευση όλων των εκπαιδευομένων στις υπόψη ειδικότητες.

Επιπλέον, όλοι οι εκπαιδευόμενοι στις ειδικότητες του ΚΕΤΧ. σε αντίθεση με τους νεοσύλλεκτους οπλίτες, θα λαμβάνουν άδεια εξόδου σύμφωνα με το Πρόγραμμα Ωρών Υπηρεσίας και Εκπαίδευσης, για όλο το χρονικό διάστημα που θα εκπαιδεύονται στο υπόψη Κέντρο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τοπική κοινωνία.
Τέλος, σημειώνεται ότι το ΓΕΣ, στο πλαίσιο της αναβάθμισης της πόλης των Πατρών έχει παραχωρήσει από το 2003 έκταση 14.793  m2 από τους χώρους του ΚΕΤΧ για την κατασκευή και λειτουργία του Νέου Δικαστικού Μεγάρου της πόλης των Πατρών.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις