Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δήμος Πατρέων: Καμία αλλαγή στη χρήση του Σκαγιοπουλείου

Δήμος Πατρέων: Καμία αλλαγή στη χρήση το...

Θεωρεί ανέφικτο το στόχο των αποφοίτων για δημιουργία κλειστού γηπέδου

Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στη χρήση του Σκαγιοπουλείου Ιδρύματος. Αυτό τονίζουν μιλώντας στο thebest.gr στελέχη του Δήμου Πατρέων, απαντώντας στις καταγγελίες των αποφοίτων για αυθαίρετη τροποποίηση των χρήσεων στο Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό.

Το Δ.Σ. του Σκαγιοπουλείου ιδρύματος συνεδρίασε πρόσφατα και με ομόφωνη απόφασή του θεωρεί ανέφικτο το στόχο δημιουργίας κλειστού γηπέδου στον κήπο του Σκαγιοπουλείου, όπως επιδιώκουν οι απόφοιτοι του Ορφανοτροφείου.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του προέδρου του Δ.Σ. του Σκαγιοπουλείου, δημοτικού συμβούλου, Τάκη Γκίκα στο thebest.gr:

"Πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους πως το Δ.Σ. του Σκαγιοπουλείου και μόνο αυτό έχει την ευθύνη διαχείρισης, υπεράσπισης και αξιοποιήσης της συγκεκριμένης περουσίας, σύμφωνα με τους σκοπούς του δωρητή που κρίνονται και αποφασίζονται από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας, ερχόμενο πάντοτε με ειλικρινή και επικοδομητική συνεργασία με το Δ.Σ. του Κέντρου Μέριμνας.

Είναι παράνομη κάθε ενέργεια παρέμβασης στον κήπο του Σκαγιοπουλείου χωρίς την απόφαση των δυο συμβουλίων.
Το Σκαγιοπούλειο προσδιορίζεται από το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, ως περιοχή αστικού πρασίνου κοινοφελής και χαρακτήρα πολιτιστικό, με γενική κατηγορία χρήσης κοινοφελούς εξυπηρέτησης για το τμήμα που δεν έχει χαρακτήρα κοινοφελή, με επιτρεπόμενες ειδικές χρήσεις: Πολιτιστικές, κτίρια και εν γένει πολιτιστικές εγκαταστάσεις και κτίρια κοινωνικής πρόνοιας.

Ως εκ τούτου είναι ιδιωτικός χώρος και με την αριθμό απόφαση 75076/1401 του 2011 με υπογραφή  του Υπουργού Πολιτισμού Πέτρου Γερουλάνου απαγορεύεται κάθε κατασκευή στο χώρο του Σκαγιοπουλείου ιδρύματος".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις