Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σκαγιοπούλειο: Αιτία πολέμου η αλλαγή της χρήσης γης

Σκαγιοπούλειο: Αιτία πολέμου η αλλαγή τη...

Ο Στάθης Μαστρογιαννόπουλος καταγγέλλει «πραξικόπημα» εκ μέρους της δημοτικής Αρχής

Επί ποδός πολέμου βρίσκονται οι απόφοιτοι του Σκαγιοπουλείου Ιδρύματος στην Πάτρα, καταγγέλλοντας ότι ο Δήμος προχώρησε αυθαίρετα στην αλλαγή χρήσης γης στο οικοδομικό τετράγωνο του Ιδρύματος. Μάλιστα, ο Διαχειριστής του Σκαγιοπουλείου Ιδρύματος και Πρόεδρος των Αποφοίτων,  Στάθης Μαστρογιαννόπουλος, μιλώντας στο thebest.gr προαναγγέλλει νέο κύκλο κινητοποιήσεων.

Σύμφωνα με τους αποφοίτους στο νέο πολεοδομικό σχέδιο του Δήμου Πατρέων η χρήση γης στο οικοδομικό τετράγωνο του Σκαγιοπουλείου έχει αλλάξει από κοινωνικής πρόνοιας σε πολιτιστικού σκοπού με χαρακτήρα πολιτιστικό, αστικό και πρασίνου.

Ο κ. Μαστρογιαννόπουλος χαρακτηρίζει την εν λόγω αλλαγή ως «πραξικοπηματική και αντισυνταγματική», αφού σύμφωνα με τον πρόεδρο των αποφοίτων η χρήση του χώρου ορίζεται από το διαθέτη του Ιδρύματος και από το Σύνταγμα.

Σύμφωνα με τον διαχειριστή του ιδρύματος αυτή η ενέργεια, έχει σκοπό να μην επιτρέψει τη δημιουργία κλειστού γηπέδου μπάσκετ, που σχεδίαζε να κατασκευάσει ο σύλλογος των αποφοίτων.

Για το θέμα οι απόφοιτοι έχουν προσφύγει στον Εισαγγελέα κατά παντός υπευθύνου, ενώ έχουν υποβάλλει αίτηση θεραπείας της απόφασης στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Μάλιστα, δεν αποκλείουν να υπάρξουν και κινητοποιήσεις με κατάληψη του πάρκου και του κτιρίου τις επόμενες ημέρες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις