Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος: «Η Πάτρα βρίσκει το θαλάσσιο ορίζοντά της»

Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος: «Η Πάτρα βρί...

Ο βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την ικανοποίησή του

Ο βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος εκφράζει την ικανοποίησή του, για την ολοκλήρωση της διαδικασίας υπογραφής παραχώρησης στο Δήμο της χρήσης και αξιοποίησης του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας.

Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος εξαιτίας της σημερινής απουσίας του στην Αθήνα λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων, απέστειλε στον Δήμαρχο Πατρέων κ. Γιάννη Δημαρά  επιστολή, όπου αναφέρει:

«Επιτέλους ανοίγεται στην πόλη ο δρόμος για την ελεύθερη πρόσβαση στο θαλάσσιο μέτωπο που επί χρόνια ήταν πίσω από κιγκλιδώματα. Η Πάτρα βρίσκει το θαλάσσιο ορίζοντά της. Είναι μια τεράστια ευκαιρία να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης μας. Το πάνδημο αίτημα των Πατρινών για την απελευθέρωση του θαλασσίου μετώπου επιτέλους ικανοποιείται και δίνεται πλέον η δυνατότητα για την προσωρινή χρήση και εκμετάλλευση των 3,5 χιλιομέτρων της παραλιακής ζώνης.

Σήμερα γίνεται το πρώτο μεγάλο βήμα. Ωστόσο, αυτή η τεράστια ευκαιρία φέρει και μια μεγάλη ευθύνη και πρόκληση. Οφείλουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να συνεργαστούν και να λειτουργήσουν αποτελεσματικά με στόχο τη βέλτιστη αξιοποίηση της παραχωρούμενης περιοχής σε όρους τόσο κοινωνίας, όσο και σε όρους ανάπτυξης, μα πάνω από όλα με διαφάνεια.

Με σχεδιασμό και γνώμονα το όφελος των πολιτών και το σεβασμό στο περιβάλλον, η αξιοποίηση αυτού του θησαυρού για την πόλη, πρέπει να υλοποιηθεί μετά την εκπόνηση ενός ενιαίου Master Plan που θα καλύπτει την ευρύτερη περιοχή από το παραχωρηθέν έλος της Αγυιάς μέχρι και τον ποταμό Διακονιάρη. Έτσι θα προκύψει μια ολοκληρωμένη παρέμβαση που θα καθορίσει την ευρύτερη ανάπτυξη και φυσιογνωμία της πόλης μας. Είναι πλέον ευρέως αναγνωρισμένος ο ρόλος των χώρων αναψυχής και ψυχαγωγίας στη σωματική και ψυχική υγεία, στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και στην άρση των κοινωνικών αποκλεισμών. Γι΄ αυτό οφείλουμε να διασφαλίσουμε την πρόσβαση και την κάλυψη των αναγκών των πολιτών και ειδικά των ευπαθών ομάδων (άτομα με αναπηρία, ηλικιωμένοι, παιδιά).

Με καινοτόμα στρατηγική, σχεδιασμό, προγραμματισμό και πρωτίστως χρηστή διαχείριση, οφείλουμε να διαμορφώνουμε τις πολιτικές του σήμερα και να οραματιζόμαστε το αύριο της πόλης μας».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις