Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Επίσκεψη Μπένου στο Αρχαίο Θέατρο Αιγείρας

Επίσκεψη Μπένου στο Αρχαίο Θέατρο Αιγείρας

Έγινε δεκτός από τις τοπικές αρχές

Επίσκεψη στο Αρχαίο Θέατρο Αιγείρας, πραγματοποίησε χθες Τετάρτη ο πρώην υπουργός και σήμερα Πρόεδρος του Σωματείου «Διάζωμα» κ. Σταύρος Μπένος.

Ο κ. Μπένος, συνοδευόμενος από την Έφορο Αρχαιοτήτων κ. Ζωή Ασλαματζίδου, τον Αντινομάρχη Αχαΐας κ. Ταπεινό Ιωάννη, αρχαιολόγους και μέλη του σωματείου «Διάζωμα», στις 9:30 επισκέφτηκε το Δημαρχείο Αιγείρας όπου ο Δήμαρχος Αιγείρας κ. Δημήτρης Μυλωνάς, Αντιδήμαρχοι, ο Αρχηγός της Αντιπολίτευσης, Δημοτικοί Σύμβουλοι και ο Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Παναγιώτης Τόλιος τον υποδέχτηκαν και του πρόσφεραν αναμνηστικά του Αρχαίου Θεάτρου Αιγείρας, λουλούδια και γλυκά του τοπικού γυναικείου συνεταιρισμού.

Όλοι μαζί επισκέφτηκαν το Αρχαίο Θέατρο Αιγείρας που βρίσκεται στο δ.δ. Αιγών όπου περίμενε αρκετός κόσμος και δημοσιογράφοι και όλοι μαζί ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο όπου και έγινε ενημέρωση από την Έφορο Αρχαιοτήτων επί των ενεργειών-δράσεων-έργων που θα γίνουν στον αρχαιολογικό χώρο βάση της μελέτης που έχει εκπονηθεί και εγκριθεί το συνολικό κόστος της οποίας ανέρχεται στο 1.000.000€ και έχει προταθεί για χρηματοδότηση στο Ε.Σ.Π.Α. Δυτικής Ελλάδος.

Το «Διάζωμα» είναι ένα μη κερδοσκοπικό Σωματείο στο οποίο συμμετέχουν ως μέλη 490 προσωπικότητες του επιστημονικού και πνευματικού κόσμου της χώρας μας, στελέχη της Αυτοδιοίκησης και ευαισθητοποιημένοι ενεργοί πολίτες. Κύριος σκοπός του «Διαζώματος», σύμφωνα με το Καταστατικό του, είναι η συμβολή στην προστασία και ανάδειξη αρχαίων χώρων θέασης και ακρόασης καθώς και η διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη και την προβολή της σύγχρονης πολιτιστικής δημιουργίας.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture