Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Έτοιμο να λειτουργήσει το νέο λιμάνι της Πάτρας

Έτοιμο να λειτουργήσει το νέο λιμάνι της Πάτρας

Ήρθε η επίσημη ανακοίνωση απο την ΕΥΔΕ ΜΕΔΕ

Έφτασε στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Πατρών  το έγγραφο που αφορά την επίσημη παράδοση του νέου λιμανιού της Πάτρας. Η ειδική υπηρεσία έργων, ΕΥΔΕ-ΜΕΔΕ, ενημέρωσε τον ΟΛΠΑ τα έργα ολοκληρώθηκαν και ο Οργανισμός μπορεί προχωρήσει στις ενέργειες που απαιτούνται για την έναρξη της λειτουργίας του νέου λιμανιού.  Εκτιμάται ωστόσο ότι για να λειτουργήσει πλήρως το νέο λιμάνι, χρειάζονται ακόμη 4 με 5 μήνες.

Το κείμενο της ανακοίνωσης του ΟΛΠΑ έχει ως εξής:

«Ο Ο.Λ.ΠΑ. Α.Ε. ενημερώθηκε εγγράφως από την Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων / Μεγάλων Έργων Δυτικής Ελλάδας (Τμήμα Κατασκευής Έργων με έδρα την Πρέβεζα) ότι ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής του έργου «Ολοκλήρωση Λιμενικών Έργων 2ου Τμήματος και Έργα Υποδομής Νέου Λιμένα Πατρών».
Η υπηρεσία του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κάνει γνωστό στον Ο.Λ.ΠΑ. Α.Ε. με το έγγραφό της ότι οι συμβατικές εργασίες κατασκευής του έργου έχουν ολοκληρωθεί και κατά συνέπεια μπορεί να προχωρήσει άμεσα ο Οργανισμός στις δικές του ενέργειες για την λειτουργία του Λιμένα. Επίσης, ζητά από τον Ο.Λ.ΠΑ. Α.Ε. να ορίσει εκπρόσωπο στη διαδικασία παραλαβής για χρήση και να ενημερώσει σχετική την ΕΥΔΕ / ΜΕΔΕ (Τμήμα Κατασκευής Έργων).
Με αφορμή την παραλαβή του σχετικού εγγράφου της ΕΥΔΕ / ΜΕΔΕ, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.ΠΑ. Α.Ε. Σωτήρης Μαμμάσης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Εκφράζω την ικανοποίησή μου για την έγκαιρη ολοκλήρωση των λιμενικών έργων του 2ου τμήματος και των έργων υποδομής του Νέου Λιμένα της Πάτρας, εξέλιξη που δικαιώνει απόλυτα την Διοίκηση του Ο.Λ.ΠΑ. Α.Ε. στις εκτιμήσεις της για την παράδοση του έργου. Το λιμάνι της Πάτρας αποτελεί κόμβο συνδυασμένων μεταφορών και έναν από τους σημαντικότερους λιμένες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Διαθέτει στρατηγική θέση και πληροί όλες τις ικανές και αναγκαίες συνθήκες που προσδιορίζουν τη λειτουργία ενός σύγχρονου λιμανιού. Το Νέο Λιμάνι θα προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους χρήστες του και θα δημιουργήσει αναπτυξιακές ευκαιρίες για τη Δ. Ελλάδα. Πιστεύω ότι η ολοκλήρωση των λιμενικών εργασιών για το 2ο τμήμα του Νέου Λιμένα αποτελεί σημαντικό βήμα για την τοπική και την εθνική οικονομία. Οι χρήστες του λιμανιού, η ναυτιλιακή κοινότητα και η τοπική κοινωνία περιμένουν πλέον την δημοπράτηση του έργου "Νέος Λιμένας Πατρών 3ο Τμήμα Α΄ Φάσης", που έχει αναβληθεί».

 


Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις