Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Παπανδρέου: Η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου

Παπανδρέου: Η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου

Δραματικό μήνυμα του Πρωθυπουργού στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ

«Αν δεν λάβουμε τις αποφάσεις που πρέπει, τότε θα κινδυνεύουμε να μην έχουμε να πληρώσουμε, όχι τον 14ο, αλλά τον 5ο και τον 6ο μισθό ή ακόμη και τις συντάξεις», δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

«Η χώρα  βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε. Δεν λιποτακτούμε» ανέφερε και συμπλήρωσε πως την Τετάρτη έχει συγκαλέσει το υπουργικό συμβούλιο για να ληφθούν αποφάσεις για την οικονομία.

«Θα ήταν καταστροφικό να μην μπορέσει η χώρα να δανειστεί με τους ίδιους όρους που δανείζονται όλες οι χώρες της ΕΕ». Απαντώντας σε εκείνους που φοβούνται περαιτέρω ύφεση από τη λήψη νέων μέτρων,  είπε πως εκείνο που απειλεί δεν είναι η ύφεση, αλλά η αδυναμία δανεισμού, η στάση πληρωμών.

«Πρέπει να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις που σε πολλές περιπτώσεις αδικούν, αλλά αυτό δεν είναι επιλογή, είναι αναγκαιότητα», επισήμανε.

Πρόσθεσε πως η λήψη επιπλέον μέτρων είναι αναγκαία, παρ' όλο που ήδη έχουν ληφθεί κάποια, τα οποία μάλιστα εγκρίθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Όμως, είπε, πρέπει να ληφθούν και άλλα, για να κερδίσουμε τη στήριξη των εταίρων μας, οι οποίοι πρέπει κι αυτοί να πείσουν τους δικούς τους πολίτες, τους οποίους υποβάλουν σε θυσίες.

Κανένας αναλυτής, είπε, δεν πιστεύει την Ελλάδα ότι θα βάλει τάξη στα δημοσιονομικά της, γιατί αυτό λέγανε και οι κυβερνήσεις των πέντε τελευταίων ετών. Αντί γι' αυτό όμως οι Ευρωπαίοι βλέπανε «πάρτι κολλητών, αδιανόητες σπατάλες, off shore υπουργών και σκάνδαλα» είπε ο πρωθυπουργός.

Δεν θα επιτρέψουμε σε εκείνους που πλουτίζουν σε βάρος των πολιτών, να συνεχίσουν «να πίνουν εις υγείαν του κορόιδου» είπε ο κ. Παπανδρέου. «Δεν είναι το δημόσιο μια παχιά αγελάδα που όλοι αρμέγουμε. Σήμερα λύγισε το δημόσιο» τόνισε.

Πρόσθεσε πως το πρόβλημα δεν είναι μόνο η αντιμετώπιση του χρέους και η μείωση του ελλείμματος, αλλά η αντιμετώπιση των βαθύτερων αιτιών που οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή κατάσταση. Το πρόβλημα, είπε, είναι πολιτικό και κοινωνικό. Τελειώνει μια ολόκληρη εποχή και πρέπει να τελειώσει άπαξ και δια παντός, συμπλήρωσε.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις