Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Εντυπωσιακές εισπράξεις για το «Λυκόφως - Χαραυγή»

Εντυπωσιακές εισπράξεις για το «Λυκόφως - Χαραυγή»

Ξεπέρασε τα 121.000 εισιτήρια στην Ελλάδα και τα 139 εκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ – Καλό ξεκίνημα και για τους «Απόγονους» του Αλεξάντερ Πέιν

Τεράστια επιτυχία σημείωσε κατά το πρώτο τριήμερο προβολής του στην Βόρειο Αμερική (18-20 Νοεμβρίου) το νέο φιλμ της κινηματογραφικής σειράς The Twilight Saga - Λυκόφως με τίτλο «Breaking Dawn – Χαραυγή, Μέρος 1ο» καθώς άγγιξε τα 139, 5 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις επίδοση που σχεδόν ισοφάρισε τα 142 εκατομμύρια που είχε επιτύχει η 2η ταινία του διάσημου franchise με τίτλο «Νέα Σελήνη» το 2009. Μάλιστα οι διεθνείς εισπράξεις του νέου φιλμ έφτασαν ως τώρα σε 54 χώρες τα 283, 5 εκατομμύρια δολάρια.

Ανάμεσα στις χώρες που η «Χαραυγή» βγήκε και σάρωσε στα εισιτήρια ήταν και η Ελλάδα όπου όπως ανέφερε στο thebest.gr ο Λεωνίδας Καράντζαλης από το γραφείο Τύπου της εταιρείας διανομής Odeon, έκανε 121.300 εισιτήρια το τετραήμερο 17-20 Νοεμβρίου ενώ συνολικά είχαν διατεθεί προς προβολή 76 κόπιες.

Μεγάλη ήταν η προσέλευση για την ταινία και στα Ster cinemas στη Βέσο Μάρε στην Πάτρα όπου η «Χαραυγή» προβάλλεται σε 5 αίθουσες ενώ είναι και η μοναδική νέα ταινία της τρέχουσας εβδομάδας.

Στις ΗΠΑ η σαρωτική «θύελλα» του νέου «Twilight – Χαραυγή» που έχει σκηνοθετήσει ο Μπιλ Κόντον και πρωταγωνιστούν και πάλι οι Κρίστεν Στιούαρτ, Ρόμπερτ Πάτινσον και Τέιλορ Λότνερ δεν άφησε πολλά περιθώρια εμπορικής επιτυχίας στις άλλες νέες ταινίες. Παράδειγμα το παιδικό ψηφιακό ανιμέισον φιλμ «Happy Feet 2» του Τζορτζ Μίλερ με τους πιγκουίνους ξεκίνησε απλά συμπαθητικά με 22 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις ενώ οι «Αθάνατοι» έπεσαν στα 12, 2 εκατομμύρια με συνολικές εισπράξεις σε 10 μέρες τα 53 εκατομμύρια δολάρια.

Η «Χαραυγή» έκανε ντεμπούτο σε συνολικά 4.061 οθόνες στις ΗΠΑ, αριθμός πολύ μεγάλος. Πάντως τηρουμένων των αναλογιών εξαιρετικά ξεκίνησε και η δραματική κομεντί του Ελληνοαμερικανού που κατάγεται από την Αιγιάλεια Αλεξάντερ Πέιν «Οι Απόγονοι» με τον Τζορτζ Κλούνει που σε μόλις 29 Αμερικάνικες αίθουσες ξεπέρασαν το 1,3 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις με μέσο όρο προσέλευσης μεγαλύτερο του «Twilight». «Οι Απόγονοι» στην Ελλάδα θα βγουν τελικά την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012, δύο μέρες αφότου θα έχουν ανακοινωθεί οι υποψηφιότητες των Όσκαρ.

Τ.ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture