Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Αναλγησία: Έκοψαν το βιβλιάριο ασθένειας στους πάσχοντες από Μεσογειακή Αναιμία!

Πάτρα: Αναλγησία:  Έκοψαν το βιβλιάριο α...
Ξανάλατος Νίκος

Τους μείωσαν το… ποσοστό αναπηρίας!!!

Χωρίς βιβλιάριο και ακάλυπτοι θα είναι πλέον οι πάσχοντες από Μεσογειακή Αναιμία μετά το 26ο έτος της ηλικίας τους, καθώς δεν θα έχουν στα χέρια τους βιβλιάριο ασθένειας. Σύμφωνα με την απόφαση  της Γενικής Γραμματιας  Κοινωνικής Ασφάλισης, μειώθηκε  το ποσοστό της αναπηρίας από 67% σε 50%, με αποτέλεσμα εκατοντάδες συμπολίτες που πάσχουν από την χρόνιο νόσο,  να απολέσουν  την δυνατότητα της δια βίου ασφάλισης.

Αυτό ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών, καθώς όπως λένε οι ίδιοι οι ασθενείς, φαίνεται  ότι τους δίνεται το δικαίωμα να ζήσουν μόνο μέχρι τα 26 χρόνιο τους,  καθώς μετά δεν θα μπορούν να πάρουν τα φάρμακα τους.

Σύλλογοι ασθενών με Μεσογειακή Αναιμία   σε όλη την Ελλάδα εξέδωσαν ανακοινώσεις, λέγοντας ότι καμιά περικοπή λογω μνημονίου δεν μπορεί να βάζει σε κίνδυνο την ζωή τους, καταδικάζοντας την απόφαση,  η οποία όπως είναι φυσικό εντάσσεται μέσα στη σκληρή και απάνθρωπη λιτότητα και τις περικοπές στην κοινωνική πολιτική και την περίθαλψη, που έχει επιβάλλει η τρόικα και έχει αποδεχτεί η προηγούμενη Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις