Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Έρχεται «Ριγκολέτο» του Βέρντι στο Δημοτικό θέατρο της Πάτρας

Έρχεται «Ριγκολέτο» του Βέρντι στο Δημοτ...

Η διάσημη όπερα θα παρουσιαστεί στις 21 Νοεμβρίου από την Αθηναική Πολυφωνία με τη διοργάνωση της Πολυφωνικής

Μία παράσταση όπερας, τον «Rigoleto – Ριγκολέτο» του Τζιουζέπε Βέρντι θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό θέατρο «Απόλλων» της Πάτρας την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου στις 8 το βράδυ με τη διοργανωτική σφραγίδα της Πολυφωνικής Χορωδίας. Πρόκειται για μία παραγωγή της Αθηναικής Πολυφωνίας η οποία έρχεται στην Πάτρα μετά την περσινή επιτυχία της παράστασης «Traviata» που είχε και πάλι διοργανώσει ο όμιλος της Πολυφωνικής Χορωδίας Πατρών.

Στην παράσταση που αναμένεται να συγκεντρώσει πολλούς φίλους της όπερας ενώ θα θυμίσει και τις παλιές ένδοξες εποχές που στο Δημοτικό θέατρο παρουσιάζονταν όπερες από ιταλικούς και ελληνικούς θιάσους, θα ερμηνεύσουν το ρόλο του Δούκα, ο διάσημος Ιταλός τενόρος Δαβίδ Ριγκέσκι ενώ το ρόλο του Ριγολέτο, ο επίσης διάσημος Aυστραλός βαρύτονος Μπάρυ Άντερσον. Το ρόλο της κόμισσας Σεπράνο υποδύεται η Μιρέιγ Ιβάνοβα, από τη Βουλγαρία και τους υπόλοιπους ρόλους επιφανείς Έλληνες λυρικοί καλλιτέχνες όπως οι Ειρήνη Μπελόκα, Ελένη Δάβου, Γαβρίλης Αντωνέλλος, Δημοσθένης Σταυριανός, Μιράντα Γεωργάκη και Φίλιππος Δελλατόλας.

Η χορωδιακή επένδυση της παράστασης «Rigoleto» ανήκει στη Χορωδία «Άμπιτους» του Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης, που εκγυμνάζει και διευθύνει η Κατερίνα Βασιλικού ενώ πιάνο θα παίξει ο Μανώλης Παπασηφάκης. Τη σκηνοθεσία υπογράφουν οι Βασίλης Γιαννουλάκος και Γαβρίλης Αντωνέλλος. Την παράσταση, η οποία θα περιλαμβάνει και ελληνικούς υπέρτιτλους προς διευκόλυνση του κοινού, θα διευθύνει ο μαέστρος Θρασύβουλος Κάββουρας, Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Αθηναϊκής Πολυφωνίας.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί με την στήριξη του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Η προπώληση έχει ήδη ξεκινήσει από την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου και τα εισιτήρια κοστίζουν 25 ευρώ γενική είσοδος και 15 ευρώ τα φοιτητικά, που θα είναι αριθμημένα. Εισιτήρια προπωλούνται στα δισκοπωλεία Musical και Discover Παπασωτηρίου καθώς και στα γραφεία της Πολυφωνικής στην Κορίνθου 280, τηλ. 2610279679 και 2610222248, καθημερινά, πρωί και απόγευμα.

Να σημειώσουμε ότι η Αθηναϊκή Πολυφωνία προετοιμάζει με πυρετώδεις ρυθμούς και την παράσταση όπερας «Τροβατόρε» που θα ανέβει στις 19 Νοεμβρίου 2011 στην Κηφισιά στην Αθήνα με την στήριξη του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας» του Δήμου Κηφισιάς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture