Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ξεκινά σήμερα στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας το Artware Festival

Ξεκινά σήμερα στο Πανεπιστήμιο της Πάτρα...

Διοργανώνεται από τους φοιτητές του τμήματος Μηχανικών Η/Υ του Πανεπιστημίου Πατρών

Το Ανεξάρτητο, Φοιτητικό, Καλλιτεχνικό φεστιβάλ Artware Festival των φοιτητών Μηχανικών Η/Υ του Πανεπιστημίου Πατρών διοργανώνεται και φέτος και θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 24 Μαΐου 2013 μετά τις 9 το βράδυ στο κτήριο Β' του Πανεπιστημίου Πατρών, ακριβώς πίσω από την πρυτανεία.

Συναυλίες, εκθέσεις φωτογραφίας, εικαστικών τεχνών και πολλά άλλα περιλαμβάνονται στο φετινό πρόγραμμα του.

Οι live συναυλίες που θα δοθούν θα είναι από τα γκρουπ Level 3 Three, Feel in', Minor Project και Tranquil Void.

Το Artware Festival αποτελεί την πρωτοβουλία και την προσπάθεια φοιτητών του τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής να δημιουργήσουν μια γιορτή καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, δημιουργίας και επικοινωνίας.

Η ιδέα προήλθε από δυο φίλους και φοιτητές του τμήματος, τον Τάκη και τον Bill, ως αποτέλεσμα της αναζήτησης τους στην ανάγκη έκφρασης και πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων διαμέσου της τέχνης. Μια ιδέα που δεν θα είχε πραγματοποιηθεί αν δεν είχε αγκαλιαστεί από μια μεγάλη παρέα φοιτητών Μηχανικών Η/Υ.

Με τη βοήθεια αυτών των παιδιών, αλλά και του τμήματος, το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το διήμερο 18 – 19 Μαίου του 2006.

Με σημαία το σύνθημα «Ας σβήσουμε για λίγο τους υπολογιστές μας», κάθε χρόνο φοιτητές του τμήματος Μηχανικών Η/Υ του Πανεπιστημίου Πατρών και όχι μόνο, διοργανώνουν μια σειρά από εκδηλώσεις που κορυφώνονται σε μία εορταστική βραδιά πάντα μέσα στον Μάιο.

Συναυλίες ερασιτεχνικών και μη συγκροτημάτων, προβολές κινηματογραφικών ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους, εκθέσεις φωτογραφίας, λογοτεχνίας, ζωγραφικής, comics, graffiti, digital art, dj-sets και πάρτι αποτελούν το ετήσιο πρόγραμμα του Artware Festival.

Με έντονο το αίσθημα της διασκέδασης αλλά και της περιβαλλοντικής ευαισθησίας, του κοινωνικού προβληματισμού και της εναλλακτικής πρότασης ψυχαγωγίας και συνάντησης των ανθρώπων, το Artware Festival είναι το πρώτο ανεξάρτητο φοιτητικό φεστιβάλ που διοργανώνεται στην Ελλάδα και αποτελεί πλέον ένα δημοφιλή θεσμό που όλοι περιμένουν να επισκεφτούν στο τέλος κάθε ακαδημαϊκής χρονιάς.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture