Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Η Κοινωνική Πολιτική δεν χωρά μικροκομματικές σκοπιμότητες

Η Κοινωνική Πολιτική δεν χωρά μικροκομμα...

Της Αναστασίας Παπαντωνοπούλου, Προέδρου του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων – Δημοτικής Συμβούλου Δήμου Πατρέων

Την ώρα που ολοένα και  περισσότεροι συμπολίτες μας βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα της φτώχειας, ο Κοινωνικός Οργανισμός  του Δήμου Πατρέων, δίνει τη δική του μάχη, να σταθεί αρωγός σε όλους όσοι έχουν ανάγκη.

Παρά τις αντικειμενικά δύσκολες συνθήκες, λόγω της παρατεταμένης κρίσης και της έλλειψης προσωπικού,  δίνουμε καθημερινά, όλοι οι άνθρωποι του Οργανισμού, τη δική μας μάχη, για να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας, μέσα από τις δομές κοινωνικής πολιτικής που λειτουργούν στο Δήμο Πατρέων  (Παιδικοί Σταθμοί, ΚΑΠΗ, Τράπεζα Τροφίμων, Δημοτικά Ιατρεία, Γραφεία Κοινωνικών Υπηρεσιών, Συμβουλευτική Γονέων, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ – ΜΕΑ).

Σε αυτή τη μάχη, βρίσκουμε πολύτιμους συμπαραστάτες το σύνολο της τοπικής κοινωνίας, η οποία ευαισθητοποιημένη στέκεται αρωγός σε κάθε έκκλησή μας, σε κάθε πρωτοβουλία μας, σε κάθε προσπάθειά μας.

Και αξίζει τον κόπο, καθώς  χιλιάδες οικονομικά αδύναμοι συμπολίτες μας, βρίσκουν στον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων, ένα δίχτυ προστασίας από την απόλυτη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Η άσκηση κοινωνικής πολιτικής δεν έχει - και δεν πρέπει να έχει – κανενός  είδους διάκριση. Αφορά τους πάντες που βρίσκονται σε ανάγκη.

Αρκεί να ασκείται με πλήρη διαφάνεια.  Και αυτό στον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων διασφαλίζεται  στην πράξη, μέσα από διαδικασίες ανοικτές, οι οποίες ελέγχονται και εγκρίνονται από το 15μελές Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού, στο οποίο συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων και δημότες.

Βασιζόμενοι σε αυτές της Αρχές, συνεχίζουμε τον αγώνα μας, με στόχο να διευρύνουμε τη ομπρέλα προστασίας σε όσους περισσότερους το έχουν ανάγκη.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων, θα ζητήσει από το Δημοτικό Συμβούλιο να θεσπιστούν νέα κριτήρια, ώστε περισσότεροι άνθρωποι από όλες τις κοινωνικές ομάδες που πλήττονται περισσότερο από την κρίση, να πληρώσουν μειωμένα δημοτικά τέλη.

Σε αυτό το πλαίσιο, δεχόμαστε με ευγνωμοσύνη, το περίσσευμα ανθρωπιάς που δείχνουν οι συμπολίτες μας, επιχειρήσεις, φορείς κ.α, προσφέροντας τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, που λειτουργεί σε άριστη συνεργασία με τη Ιερά Μητρόπολη Πατρών.

Σε αυτό το πλαίσιο, προχωράμε στην πλήρη αρχειοθέτηση των πεπραγμένων του Οργανισμού, ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούμε να λογοδοτήσουμε στην τοπική κοινωνία και να αποδείξουμε ότι η προσφορά της, έπιασε τόπο, πήγε εκεί που πράγματι υπήρξε ανάγκη.

Η κεντρική κυβέρνηση, βασιζόμενη στα φαινόμενα γενικευμένης διαφθοράς  που έχουν κατά καιρούς διαπιστωθεί στους ΟΤΑ, σχεδόν καθημερινά με οδηγίες της, αλλάζει το πλαίσιο λειτουργίας των ΝΠΔΔ, στους οποίους εντάσσεται και ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων.

Φυσικά, τα φαινόμενα διαφθοράς στους ΟΤΑ – και εδώ υπάρχουν ευθύνες στους κατά καιρούς αιρετούς -  λειτουργούν για την κεντρική εξουσία ως η απαραίτητη δικαιολογία, ώστε να επιτύχει τον στόχο της, που δεν είναι άλλος από την ιδιωτικοποίηση και των κοινωνικών δομών.

Σε αυτή λοιπόν τη μάχη, πρέπει όλοι να είμαστε ενωμένοι, ώστε να διασφαλίσουμε το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της κοινωνικής πολιτικής.

Και  σε αυτό το θέμα, δεν χωρούν μικροπολιτικές σκοπιμότητες και  δεύτερες – ιδιοτελείς - σκέψεις .

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις