Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Μεγάλη συναυλία για τα 30 χρόνια της Πολυφωνικής Χορωδίας Πάτρας

Μεγάλη συναυλία για τα 30 χρόνια της Πολ...

Tο Σάββατο 11 Μαΐου στις 8 το βράδυ

Σημαντικό γεγονός για τα τοπικά πολιτιστικά δρώμενα θα αποτελέσει η μεγάλη συναυλία των 30 χρόνων της πολιτιστικής δραστηριότητας εγχωρίως και διεθνώς, της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΠΑΤΡΑΣ, που θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, το Σάββατο 11 Μαΐου στις 8 το βράδυ, με τη συμμετοχή και των 10 τμημάτων του Οργανισμού.

Η γιορταστική και επίσημη αυτή συναυλία, θα υλοποιηθεί με τη συμμετοχή των 10 τμημάτων του Οργανισμού, ήτοι: της ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ [Διεύθυνση: Κατερίνα Πολυμενάκου, βοηθός Διεύθυνσης: Ελένη Μουζάκη, πιάνο: Σοφία Μιχαηλίδη], της ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ [Διεύθυνση: Ελένη Παπαδοπούλου- Αραβαντινού, πιάνο: Μαρίνα Μυλωνά], της ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ [Διεύθυνση: Ελένη Παπαδοπούλου- Αραβαντινού, πιάνο: Αλμπένα Πένκοβα], της ΜΙΚΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ [Διεύθυνση: Σταύρος Σολωμός, πιάνο: Λούση Χριστοδούλου], του ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΧΟΡΟΥ [Διεύθυνση: Γιάννης Κόττορος], του Γ.Φ.Σ. ''ΕΜΜΕΛΕΙΑ'' [Διεύθυνση: Σταμάτης Λέκκας, βοηθός Δ/νσης και πιάνο: Αρετούσα Νικολοπούλου], της ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ [Διεύθυνση: Γιώργος Μπουρδόπουλος], του ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ [Διεύθυνση: Αθηνά Καλλιμάνη], του ΑΧΑΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ [Καλλιτεχνική Διευθύντρια: Ρόνα Ζορμπά, Αν/τρια: Φωτεινή Σαμαρά] και της ΣΧΟΛΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ''MOUSIKORAMA'' [Διευθυντής σπουδών: Σταύρος Σολωμός], σύνολον 350 ερμηνευτές.

Θα παρουσιαστούν έργα χορωδιακής- ορχηστρικής μουσικής, αλλά και θεατρικής πράξης, ενώ το κλείσιμο της μεγαλειώδους αυτής συναυλίας, θα κλείσει με τη σύνθεση του Νίκου Χατζηαποστόλου ''Το τραγούδι του Μάη'' , ειδικά επεξεργασμένη για την ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗ, από το συνθέτη Βασίλη Τενίδη, και με τη συμμετοχή όλων των τμημάτων.

Τα εισιτήρια που είναι αριθμημένα, εκτός του εξώστη [€ 10.- γενική είσοδος, € 5.- σπουδαστικά, μαθητικά, απόρων και μελών του Οργανισμού] διατίθενται ήδη από τα καταστήματα MUSICAL & DISCOVER και από τα γραφεία της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ [Κορίνθου 280- Γούναρη, τηλ. 2610/279.679 και 2610/222.248] καθημερινά 10-1 το πρωί και 6-9 το απόγευμα.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΠΑΤΡΑΣ

Καλλιτεχνικός Διευθυντής : Μο Σταύρος Σολωμός
Αναπληρώτρια Καλλιτεχνική Διευθύντρια: Εφη Καββαδία-Ζέρβα

Η ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΠΑΤΡΑΣ ιδρύθηκε το 1983 από το σημερινό της Καλλιτεχνικό διευθυντή, Μο ΣΤΑΥΡΟ ΣΟΛΩΜΟ και μία ομάδα φιλόμουσων Πατρινών, με στόχο τη δημιουργία ενός χορωδιακού ομίλου με σύγχρονες προδιαγραφές.

Στα 30 χρόνια της δραστηριότητας της, η ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗ με τα τμήματα της, έδωσε πάνω από900 συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό μετέχοντας παράλληλα, στα πλέον έγκριτα διεθνή Φεστιβάλ χορωδιακής μουσικής της χώρας μας αλλά και της ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ, ΑΓΓΛΙΑΣ, π. ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ, ΙΤΑΛΙΑΣ, ΙΣΠΑΝΙΑΣ, ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ, ΠΟΛΩΝΙΑΣ, ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ, ΒΕΛΓΙΟΥ, ΟΥΑΛΙΑΣ, ΑΥΣΤΡΙΑΣ, ΤΣΕΧΙΑΣ, ΣΛΟΒΑΚΙΑΣ, ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ, ΣΟΥΗΔΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ, ΣΕΡΒΙΑΣ, ΓΑΛΛΙΑΣ, ΒΟΣΝΙΑΣ-ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗΣ, ΤΟΥΡΚΙΑΣ και ΙΑΠΩΝΙΑΣ.

Έχει βραβευτεί σε 78 διεθνείς και εθνικούς διαγωνισμούς με κορύφωση την ανάδειξη της, ως καλύτερη Ελληνική χορωδία, κατακτήσασα το GRAND PRIX των Ελληνικών χορωδιών στο διεθνή διαγωνισμό της Αθήνας το 1994. Επίσης έχει βραβευτεί με 3 χρυσά μετάλλια στην Αθήνα, Ρόδο και Φλωρεντία Ιταλίας [Παιδική χορωδία, 2003-2004, 2012], χρυσό μετάλλιο στη Ναύπακτο [Μικτή Χορωδία 2003], 2 χρυσά μετάλλια στην Αθήνα και Πρέβεζα [Βυζαντινός χορός 1997,2000], 6 χρυσά μετάλλια στην Αθήνα [Παιδικό χορωδιακό εργαστήρι- ''Εμμέλεια'' 2001-2004 έως 2007], 6 ασημένια μετάλλια στη Βιέννη Αυστρίας, Νιιρεγκιχάζα Ουγγαρίας, Φλωρεντία Ιταλίας, Πρέβεζα και Αθήνα [Γυναικεία Χορωδία Δωματίου & Μικτή Χορωδία 2004, Παιδική Χορωδία 2006,2007, 2008, 2012], Ειδικό Βραβείο καλύτερης ερμηνείας έργου σύγχρονου συνθέτη, στη Φλωρεντία της Ιταλίας [2012] καθώς και 2 χάλκινα μετάλλια στο διεθνή διαγωνισμό χορωδιών δωματίου της Takarazuka Ιαπωνίας το 1993 [Χορωδία Δωματίου] και δύο χάλκινα μετάλλια στη 1η Ολυμπιάδα χορωδιών στο Linz της Αυστρίας [Μικτή χορωδία, 2000].

Η ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΠΑΤΡΑΣ, που τον Ιούλιο του 2000 απέδωσε το “ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΝ ΟΡΑΤΟΡΙΟΝ” του Mακαριστού Μητροπολίτου πρώην Πατρών κυρού Νικοδήμου Βαληνδρά στο ΗΡΩΔΕΙΟ, σε εναρμόνιση και ενορχήστρωση του Μο Σταύρου Σολωμού, ενώ συμμετείχε και σε 5 συναυλίες με το συνθέτη Διονύση Σαββόπουλο, δύο εκ των οποίων στο ΗΡΩΔΕΙΟ επίσης, απαρτίζεται από τα πιο κάτω τμήματα.

1. ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ [Διεύθυνση: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΛΥΜΕΝΑΚΟΥ, βοηθός Διεύθυνσης ΕΛΕΝΗ ΜΟΥΖΑΚΗ, πιάνο ΣΟΦΙΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, 8 βραβεύσεις,65 μέλη].

2. ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ [Διεύθυνση: ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ- ΑΡΑΒΑΝΤΙΝΟΥ, πιάνο ΜΑΡΙΝΑ ΜΥΛΩΝΑ, 17 βραβεύσεις, 65 μέλη].

3. ΝΕΑΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ [Διεύθυνση: ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ- ΑΡΑΒΑΝΤΙΝΟΥ, πιάνο: ΑΛΜΠΕΝΑ ΠΕΝΚΟΒΑ 45 μέλη, 1 βράβευση].

4. ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ [Διεύθυνση: ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ, πιάνο ΛΟΥΣΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ, 15 βραβεύσεις,75 μέλη].

5. ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΧΟΡΟΣ [Δ/νση ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΤΟΡΟΣ, 7 βραβεύσεις, 30 μέλη].

6. ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΦΩΝΗΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ “ΕΜΜΕΛΕΙΑ” [Διεύθυνση: ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΛΕΚΚΑΣ, πιάνο- αναπληρώτρια διεύθυνσης: ΑΡΕΤΟΥΣΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ, 2 Βραβεύσεις, 30 μέλη].

7. ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ [Διεύθυνση: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΥΡΔΟΠΟΥΛΟΣ, 45 μέλη]

8. ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ [Διεύθυνση: ΑΘΗΝΑ ΚΑΛΛΙΜΑΝΗ , 50 μέλη]

9. ΑΧΑΪΚΟ ΩΔΕΙΟ [Καλλιτεχνική Διευθύντρια: ΡΟΝΑ ΖΟΡΜΠΑ, Αν/τρια Καλ/κή Δ/ντρια ΦΩΤΕΙΝΗ ΣΑΜΑΡΑ].

10. ΣΧΟΛΗ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ''MOUSIKORAMA'' [Διευθυντής σπουδών: Σταύρος Σολωμός]

Η ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΠΑΤΡΑΣ αποτελεί ένα σημαντικό πολιτιστικό φορέα της πόλης της Πάτρας, τιμηθείσα κατ επανάληψη όχι μόνον από ιδιώτες φορείς της πόλης, αλλά και από την ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ, την ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΑΤΡΩΝ, τη ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΧΑΙΑΣ, το ΔΗΜΟ ΠΑΤΡΕΩΝ, το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ, την ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, το ΡΟΤΑΡΙΑΝΟ ΟΜΙΛΟ ΠΑΤΡΩΝ, το ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ Κ.Υ. ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑΣ, την Π.Α.Λ.Ο., το ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΠΑΤΡΩΝ, την ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΠΟΛΥΦΩΝΙΑ κ.λ.π.

Είναι μέλος της INTERNATIONAL FEDERATION FOR CHORAL MUSIC, της EUROPEAN CHORAL ASSOCIATION- EUROPA CANTAT, της FOERDERVEREIN INTERKULTUR e.v., της ACTION AID, καθώς και ιδρυτικό μέλος της ΣΤΕΓΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ.

Η ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΠΑΤΡΑΣ διοικείται από 7μελές διοικητικό συμβούλιο με Πρόεδρο το Διευθυντή του Εκκλησιαστικού Λυκείου Πατρών, καθηγητή της Βυζαντινής Μουσικής και Πρωτοψάλτη, ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΤΤΟΡΟ.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture